Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburt Belediyesinden onbeşi geleneğine ikramlı destek

Bayburt Belediyesinden onbeşi geleneğine ikramlı destek
15 Nisan 2022 22:44
A+
A-

Bayburt Belediyesi bir Bayburt geleneği olan ve Ramazan ayının on dördünü on beşine bağlayan akşamı iftar sonrası gerçekleştirilen on beşi programı yaptı. 

Belediye ekipleri iftarın ardından mahalle mahalle dolaşarak şehrin dört bir yanında çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin de çocukların heyecanına ortak olduğu etkinlikte çocuklar hem onbeşi ikramlarını topladı hem de eğlenceli dakikalar yaşadılar. Çocuklar ayrıca onbeşi geleneğinin yaşatılmasına verdiği katkılardan dolayı Başkan Pekmezci’ye teşekkür ettiler.

Bayburt merkezde bulunan 14 mahalledeki 17 noktada gerçekleşen etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Hükmü Pekmezci, “Asırlardan beri devam eden bir geleneği bugün burada Ramazan ayının on dördüncü günü yani onbeşi olarak tabir edilen bir günde yeniden çocuklarla buluşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu geleneksel dokunun ve kültürün devam etmesi bizim için çok önemli. Artık çocuklarımız onbeşiyi dört gözle bekliyor. Bir taraftan oruçlarını tutuyorlar. Bir taraftan da onbeşilerde o mutluluğu birlikte paylaşıyoruz.  Bu inşallah daha asırlarca devam edecek bir geleneğimiz. Bizim köklü kültürümüz. Bizim millet olarak yapımızdaki bu özelliği taşıyor diye düşünüyorum” İfadelerini kullandı.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.