Dolar 32,5910
Euro 35,0035
Altın 2.452,35
BİST 9.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 18°C

Ambulansların trafikte yaşadıkları yol çilesi

Ambulansların trafikte yaşadıkları yol çilesi
30 Eylül 2020 10:04 | Son Güncellenme: 30 Eylül 2020 11:19
A+
A-

Bayburt’ta hasta ihbarı alan ve hastaya zamanında müdahale etmek için yola çıkan 112 acil sağlık ekipleri yoğun olarak kullanılan Cumhuriyet Caddesinden geçmek mecburiyetinde kalınca, zamanla mücadele yerine araç trafiğiyle mücadele etmek zorunda kalıyor.

Bayburt şehir merkezinde ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçlar acil durumlarda Cumhuriyet Caddesinden geçerken, yollar bir aracın geçebileceği genişliğe göre yapılmış olması nedeniyle cadde boyunca araç trafiğine yakalanabiliyorlar. Hayat kurtarmak için saniyelerle yarışan 112 acil sağlık ekipleri bu durumlarda büyük sorun yaşıyor.

Aynı cadde üzerinde yaşanan benzer durumlar 112 acil sağlık ekiplerinin yanı sıra AFAD ve İtfaiye ekipleri için de geçerli. Cadde üzerinde acil siren sesi duyan diğer araç sürücüleri ise yol vermek adına mücadele etseler de bunu pek başaramıyorlar ve yol güzergahı bitene kadar sorun da devam etmiş oluyor.

“Alternatif çözümler üretilmeli”

Görünen o ki, Cumhuriyet Caddesinde bu sorunu gidermek pekte mümkün görünmüyor. Yani yol güzergahına güvenlik şeridi yolu eklemek veya caddeyi yeni baştan düzenlemek mümkün değil. Ancak ihbar alan ve bu yoldan geçmek isteyen başta ambulanslar olmak üzere geçiş öncelikli araçların acil durumlarda farklı güzergahları kullanmaları çözüm yollarından birisi olabilir. Diğer taraftan saat kulesi çevresindeki cadde ve sokakların yollarına bakıldığında diğer güzergahlardan daha iyi olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü eski Bayburt dediğimiz saat kulesi etrafındaki yolların genişletilme imkanı bulunmuyor. Bu nedenle söz konusu bölgede sorunu gidermek adına alternatif çözümler üretilmelidir.  

“Nüfusa göre 5 kişiye bir araç”

Dikkatlerden kaçan en önemli konulardan birisi ise TUİK 2020 Ağustos ayı verilerine göre  Bayburt’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 15702’ye ulaşmış. Yani nüfusa göre her 5 kişiye bir araç düşen Bayburt’ta, şehir merkezinde 100’e yakın otoparkın yapılmasıyla yolların çözüme kavuşma ihtimali var. Buda tabiî ki mümkün değil…

 

https://www.youtube.com/watch?v=huE9X-4EDEE

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.