Dolar 32,5659
Euro 34,7746
Altın 2.492,39
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Bayburt’ta sulama yatırımları sonrası çifte katkı

Bayburt’ta sulama yatırımları sonrası çifte katkı
25 Ağustos 2021 09:46 | Son Güncellenme: 25 Ağustos 2021 09:48
A+
A-

Bayburt’ta son yıllarda gerçekleştirilen sulama yatırımları neticesinde su imkanına kavuşan arazilerde yılda ikinci ürün yetiştirilebiliyor.

Bayburt Merkez Tomlacık Köyü çiftçilerinden Muzaffer Çevik’in İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen demonstrasyon çalışmaları kapsamında 50 dekar alanda yetiştirdiği yulaftan sonra 1 Temmuz’da ikinci ürün olarak ekimini yaptığı fiğ ve silajlık mısırın vejetatif gelişiminin iyi olduğu, hasat veriminin ise dekar başına 5 ton civarında ürün olacağı tahmin ediliyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen konuyla ilgili yaptığı açıklamada ” İlimizdeki hayvancılığın en çok kaliteli kaba yem ihtiyacı olup, sulama imkanlarının artmasıyla ikinci ürün silajlık mısır, fiğ, yonca gibi yem bitkilerinin yetiştirilmesine imkan sağlanmıştır. İlimizin ekolojik ve iklim yapısı ikinci ürün yem bitkilerinin başarıyla yetiştirilmesine uygundur. İlimiz iklim koşullarında ikinci ürün yem bitkisi yetiştiriciliği yaparak tarım arazilerinde optimum fayda sağlanmasının yanında üreticilerimizin dekar başına aldıkları ürün miktarının artırılması ve birim alandan maximum faydanın sağlanacağı bir üretim metodu hedeflenmiştir” dedi.

 

 

YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Sayın valim çalışmalarınızı yakinen takip ediyoruz. Dekar başına verimliliğin artması hedeflendiğine göre, Aydıntepe ovasında neredeyse içinden bir aracın geçeceği kanallar
    yıkıldı ,tahrip oldu, içleri topraklarla doldu hiç araştırdınız mı…? neden diye.. MASAT SULAMA Projesi gerçek manasıyla yapılmadı doğal akıntısıyla ,tüm Aydıntepe ovası sulanacakken, Elektrikle su pompalanarak ,arazi sulanmak istedi, sonrası malum ,ödemeye vatandaşın gücü yetmedi bu proje çöktü.. AKP iktidarında da HES yapılarak Çoruh nehri Bayburtlu Çiftçinin emrinde değil, BİR KİŞİYE çalışıyor… sizin yapacağınız çalışma MASAT SULAMA projesinin yeniden hayata geçirilmesidir…Veya böyle bir çalışmanız var mı..? Aslan dağı ,Vilayet ormanının felaket durumunun takipçisiyiz, mutlaka eliniz değmelidir…saygılar…