Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Üniversite Önemli Bir Tören İçin Ev Sahipliğine Hazırlanıyor

Üniversite Önemli Bir Tören İçin Ev Sahipliğine Hazırlanıyor
6 Nisan 2015 09:48 | Son Güncellenme: 7 Nisan 2015 09:09
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Türkiye Yazarlar Birliği’nin “2014 yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” töreninin, Bayburt’ta yapılacağını belirterek bunun Bayburt açısından önemli olduğunu söyledi. 

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) her yıl 25 alan içerisinden yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarını seçerek ödüllendirdiğini belirten Rektör Coşkun, ” Türkiye Yazarlar Birliği her yıl değişik alanlarda ödül veriyor. Ödül verilen 25 alandan bir tanesi de fikir alanı. Bu yıl da Bayburt Üniversitesi tarafından yayınlanan Prof. Dr. Necmettin Tozlu hocamıza ait 3 ciltlik ‘Eğitimden Felsefe’ ye adlı eser incelenerek Yılın Fikir Adamı’ ödülüne layık görüldü. 25 farklı alan içerisinden değerli hocamızın fikir eserine ödül verilmesini üniversitemiz açısından çok anlamlı buluyorum. Çünkü üniversite fikir üreten bir kurumdur. Bilgi üreten bir kurumdur. Bu alanda Bayburt Üniversitesi olarak ödül almış olmayı çok önemsiyoruz. Yeni kurulmuş bir üniversite olan Bayburt Üniversitesinin bir mensubunun Türkiye’de 2014 Yılı Fikir Ödülü almış olması çok önem arz etmektedir “dedi. 

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ödül töreninin, bu yıl ilk kez Ankara ve İstanbul dışında bir ilde düzenleneceğini de kaydeden Coşkun, “TYB programlarını genelde İstanbul ve Ankara’da yapıyordu.  Ödül töreni ilk defa bu yıl Ankara ve İstanbul dışında bir ilde, Bayburt’ta yapılacak.  Bu da bizim teşebbüsümüz ve TYB’nin de makul görmesi ile gerçekleşecek. Dolayısıyla çok canlı bir program yapmayı hedefliyoruz. Biz televizyonların, gazetelerin şiddet içerikli, haberlerinden daha fazla, bu ülkenin fikir üretmeye, bilim üretmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.  Bizler, bu gibi etkinliklerin öne çıkmasını istiyoruz. Gençlerimize, üniversite öğrencilerimize, halkımıza Türkiye’de bu alanlarda da önemli şeyler yapıldığını söylememiz gerektiğine inanıyoruz. Bu mesajı da basınla, medyayla vermemiz gerekiyor. Bizim geleceğimiz; ülkemizin geleceği fikirdedir, düşüncedir, bilimdedir, irfandadır. Diğerleri hep bizi geri götürmüştür. “diye konuştu. 

TYB’nin layık gördüğü ödülün Bayburt Üniversitesi için önemli bir başarı olduğunu ifade eden Coşkun, “Görüntüde, ekranlarda, medyada olumsuz şeyler oluyormuş gibi bir görüntü çizilebilir. İnsanlarımız, hemşerilerimiz özellikle Bayburt’ta yaşayan ve dışarıda yaşayan Bayburtlular bilsinler ki Bayburt Üniversitesi istikrarlı bir şekilde ivmeyi her zaman yükseltmektedir. Üniversitemiz artık ödüller de almaya başladı. Bundan sonra öğretim üyesi sayımız, öğrenci sayımız artacak. Bunlar artarken aynı zamanda kalite de artıyor. Bu ödül, kalitenin arttığının da bir göstergesidir. TYB’nin ödülü önemli bir başarıdır. Ben Prof.Dr. Necmettin Tozlu hocamızı da çok tebrik ediyorum. Üniversitemize önemli bir katkısı olmuştur. Üniversitemiz de hocamızın eserini yayınlayarak bir kadirşinaslık örneği göstermiştir. Türkiye Yazarlar Birliği’ni de tebrik ediyorum. Yazarlar birliği de adil davranmıştır. Gerçekten iyi bir inceleme sonucu ödülü hak edene vermiştir.  Ödül münasebetiyle gelecek misafirlerimizi de güzel bir şekilde ağırlamayı hedefliyoruz. “ifadelerini kullandı.

Rektör Coşkun, Bayburt Üniversitesi ev sahipliğindeki törenin, 18 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  1. anadolu yakası bayburt dernekler birliği-ist. dedi ki:

    Bayburt üniversitemizin başarılarının devamını dileriz,ayrıca bir istirhamımız olacak,sn rektör,
    ümüzden”şirin Bayburtumuzun”kimlik ve kütük”kitap haline gelmesi,en büyük arzumuz ve isteğimiz
    dir,saygılarımızla.anadolu yakası Bayburt dernekler birliği-pendik-İstanbul.6.4.15.