Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Türkiye Rekoru, Hizmet Rekoruna dönüşebilecek mi?

Türkiye Rekoru, Hizmet Rekoruna dönüşebilecek mi?
30 Mayıs 2023 23:08
A+
A-

28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Bayburt Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüzde 82.54 oy vererek yine Türkiye rekoru kırarak birinci oldu.

Bayburt son 20 yıllarda yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en fazla desteği veren il olmuştur. Bunu en son gerçekleşen 2023 seçimlerinde tekrar kanıtlamıştır.

Bütün bu desteklere rağmen seçimler sonrasında beklenen hizmetlerin alınıp alınmadığıyla ilgili siyasiler veya STK’lar bu güne kadar özeleştiri ve değerlendirme yapmayı düşünmemişlerdir.

Kentin gerçek sorunları masaya yatırılmalı 

Bayburt şehir olarak çözüm bekleyen sorunlarının siyaseten karşılığını istediği şekilde alamayan illerin başında geliyor. Bayburt’ta yaşanan göç ve işsizlik sorunu hala çözüm bekliyor. Mahallelerin harabe görüntüleri bir türlü değişmiyor. İstihdam ve üretimin olmaması işsizliği ve göçü tetiklemeye devam ediyor. Gençler gelecekleri için bir an önce büyük illere gitmenin planlarını yapıyor. Esnafın büyük bir bölümü kredilerle ayakta durmaya çalışıyor. Ev sahibi olamayanların umutları her geçen gün azalıyor. Köylerden kent merkezine devam eden göç durdurulamıyor. Nüfus oranı her yıl bir önceki yılı arar duruma geliyor. Atanarak gelen doktor, öğretmen gibi devlet memurlarının bir bölümü kısa süre sonra Bayburt gitmenin yollarını arıyor. Sağlık konusunda çevre illere sevkler hala devam ediyor. Tarihi mekânlar restore edilerek turizme kazandırılamıyor. Bütün bu veya benzer konuların “Neden çözülemiyor” sorusunun cevabı verilebilmiş değil.  

Destek rekorunu hizmete dönüştürme zamanı 

Sorunların çözümü için bundan böyle etkili bir siyasi gücün devreye girmesi gerekiyor. Yani iktidarın siyasi kanadı, şahıs işleriyle değil kentin sorunlarının çözümüyle uğraşması gerekir. Bunu başarmak ise kararlı olmaktan geçiyor. Önümüzdeki dönemde mecliste 5 Bayburtlu milletvekili bulunacak. Bu vekilleri Bayburt’a davet edip Bayburt Masasında buluşturmalı ve sorunların çözüm yolları aranmalıdır. En önemlisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ben Bayburt’un İkinci Milletvekiliyim” sözü de bu masayı kapsayan en önemli siyasi güç olduğu unutulmamalıdır. 

Bu günden itibaren iktidar partisine ve kenti temsil eden milletvekiline büyük işler düşmektedir. Sorumlulukları katlanarak artmıştır. En son yapılan seçimlerde verdiği oy oranıyla Türkiye rekoru kıran Bayburt bu fırsatı yatırımlara dönüştürmek mecburiyetindedir. Bunu başaramayacak olursa, sadece tarihi fırsatı kaçırmakla kalmayacak, her geçen gün nüfusu azalan bir belde olmaktan kurtulamayacaktır.

Siyasi sorumlular az uyumalı ve çok çalışılmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen desteklerin tam anlamıyla karşılığını almak için siyasete katkı sunacak liyakatli ve Bayburt sevdalısı siyasiler başta olmak üzere bürokratların sorumluluk üstlenmeleri gerekiyor. İktidar partisinin yetkilileri az uyuyup çok çalışarak proje üretmek mecburiyetindedirler. Bunu yaparken de il dışı ve kentteki siyasilerin, bürokratların, üniversitenin, STK’ların, kanaat önderlerinin ve kentte görev yapan yerel basınla istişareler yaparak öncelikli sorunların nasıl çözülmesi gerektiği, oluşturacak olan “Bayburt Masasında” değerlendirilmesi ve toplantıların kayıt altına alınarak kamuoyu ile paylaşılması gerekir.

İktidarın devamına rekor oyla destek veren Bayburt, değişimden ve gelişimden yana hizmet rekoru kıracak bir politika izleyeceğine dair yolunu şimdiden belirlemeli. Çünkü huzur kenti olan Bayburt bunu fazlasıyla hak etmektedir.

Bayburtlular bundan böyle kente gelecek olan yeni yatırımlar için davul zurna eşliğinde halaylar çekmek istiyor.

Bayburt Medya

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Bahadir dedi ki:

    Hayal kurmaya devam. Bu iktidar Bayburt`a ne yapmista simdiden sonrasi icin ümtlenelim? Iki tane vaddeye asfalt döküp kaldirim taslarini yenilemek mi yatirim? Elle tutulur bir tane yatirim gösteremezsiniz. Oysa Bayburt bulundugu konum itibariyle cok harika yatirim ve projelerin gerceklestirilebilecegi bir cografya, cünkü yapilmis olan hicbirsey yok.Halyile hicbirseyin olmadigi bir sehrin her kösesinin santiye olmasi gerekir. Neyse uzatsak sayfa yetmez, üstelik nafile!

  2. Milliyetci dedi ki:

    Acaba hükümet bu ekonomik yıkıntının içinden kurtulup da yerel yönetimlerin sıkıntılarına care olabilecek mi? Bu seçim çok çok başarılı bir hükümete güven oyumuydu yoksa yalanlarla iftiralarla milleti kutuplaştırıp gerçeklerin din ve milliyetcilik perdesiyle üzerini örtüp pisliklerin gün yüzüne çıkmasını engelleme seçimi miydi? Yada seçilen vekil bu sorunlar üzerinde yoğunlaşıp çözüm bulabilecek kapasitede mi yoksa üçbeş kişinin özel hizmetinde mi bulunacak veya daha önceki vekiller gibi meclis sıralarında mı uyuklayacak? Çünkü seçilen şahıs mevcut siyasi gücün iftira ve yalanlarının gölgesi altında sorunların çözümü hakkında herhangibir beyanda bulunmadan elini kolunu sallaya sallaya seçim kazandı çünkü sorun ve sorunlar neydi pekde haberi yoktu ki çözümde ürete bilsin.. Zaten vekil göstermelik ti sonuç belliydi bi beşyıl daha ağzımızı açıp sorunların daha da büyümesini bekleyeceğiz.

    1. ÖZEL HAREKAT dedi ki:

      ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA DEĞİL YÜZDE SEKSEN İN ÜZERİNDE OY ALARAK KAZANDI HEMDE YEDİ DÜVELE KARŞI.AĞIZINI AÇ VE BEKLE

      1. kurban dedi ki:

        Bu kaçıncı rekor kardeş. Ağzımızı açtık bekliyoruz, gözümüzü de açtık hadi bakalım.
        Ama kusura bakma seçilen vekilinizde hiç o feraseti göremedim. İnşallah yanılırım.

  3. Bayburtlu dedi ki:

    hizmet rekoru mu? her seçim sandıkta rekor kıran bayburt hizmette avucunu yalıyor. Binali yıldırım demişti; uzungöl ile bayburt’u birleştireceklerdi tunelle. ne oldu o projeye? rafa kalktı. Peki 2012’de başlanan kop tuneline ne oldu? altından su çıkıyormuş falan diye durduruldu ama istendiği zaman ziganaya, ovite dünyanın en uzun tunelleri yapılıyor, boğazın altına 3 katlı avrasya tuneli yapılıyor şimdi bir tane daha yapacaklar demek ki oralardan su çıkmıyor.. peki vauk tuneline ne oldu? 2018’de başlamıştı? akp’nin kalelerine (bayburt-g.hane) ortak havalimanı yapılacaktı, o da 2018’de güya başladı. ülkemizin her yerinde kentsel dönüşüm furyaları eserken yıllardır bayburt’ta halen bir çivi çakılmamış. toki boş arsaya 3 tane blok dikince yatırım gelmiş olmuyor. Bu şehrin 20 yılda gördüğü tek faydalı yatırım üniversite ve barajlardır ki bunlar her yerde olan bir şey zaten. memleketimizde her seçim rekor kırıldı ama yerel olarak karşılığı hiç bir zaman alınmadı kanaatindeyim. inşallah önümüzde ki dönemde bir şeyler değişir.