Dolar 32,4475
Euro 34,7401
Altın 2.437,40
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Trabzon’daki Dayanışma Gecesinde Bayburtlular Coştu!

Trabzon’daki Dayanışma Gecesinde Bayburtlular Coştu!
10 Mayıs 2022 00:14 | Son Güncellenme: 10 Mayıs 2022 00:16
A+
A-

Trabzon Bayburtlular Derneğinin düzenlediği “Bayburtlular Dayanışma Gecesi” Trabzon Kültür Merkezinde coşkuyla kutlandı. 

Dayanışma gecesinin öncesinde Trabzon Bayburtlular Derneğinin kendisine ait olan yeni binasının açılış töreni düzenlendi. Dernek binasının açılışına Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Milletvekili Gökhan Zeybek, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Dernek Başkanı Sadettin Okay ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Pekmezci, Trabzon Bayburtlular Derneğinin yeni binasının Trabzon’da yaşayan Bayburtlulara hayırlı olması temennisinde bulunarak, Trabzon’a dışarıdan gelecek olan Bayburtluların hem konaklayacağı hem de vakit geçirebilecekleri güzel ve nezih bir mekâna sahip olduklarını belirtti.

Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Sadettin Okay ise Pekmezci’yi Trabzon’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, “Başkanımız desteğini bizlerden hiç bir zaman esirgemedi. Bugün açılışını yapma mutluluğunu yaşadığımız binanın alınmasında da maddi desteklerini eksik etmedi. Desteklerinden dolayı kendilerine Trabzon’da ki Bayburtlular adına şükranlarımızı sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Açılış sonrası Bayburt Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu, İklima Güngör, Ceren Ece Öksüz. Azmi Küçük ile Bayburt ve Trabzon halk oyunları ekiplerinin sahne aldığı Kültür Merkezi Salonundaki Trabzon Bayburtlular Dayanışma Gecesine geçildi.

Burada yapılan konuşmaların ardından Bayburtlular ve davetliler gecede doyasıya eğlenerek unutulmaz bir gece yaşadılar.

Programa, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, MHP MYK Üyesi İdris Aydın, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, CHP Bayburt İl Başkanı Memet Sezer, Bayburt Belediyesi Meclis Üyeleri, DSİ Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Halis Saka, Samsun Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Hakan Tali, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Oruç, bürokratlar, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bayburtlular dernek açılış töreni , müzik eğlence programı bir geceyle taçlandırıldı. Dernek yerimizin alımında Katkısı olan Trabzon ve Bayburt da ki tüm belediye başkanlarımızı, siyasi vekillerimizi, tüm partilerin il ve ilçe başkanlarını, başka illerden katılan Bayburt dernek başkanlarını , misafirlerimizi kutluyoruz.. Gecede hasbihal ve hasretliğimizi giderdik, yıllardır göremediklerimizi gördük…
    İfade edemeden geçemeyeceğimiz diğer güzellik , 5-6 ay önce kurulan Bayburt belediyesi THM korosu , inanın geceyi aldı götürdü , ufak tefek aksaklıklarına rağmen bu koro, ELEMAN ve SAZ HEYETİ olarak desteklenmeli teşvik edilmeli, bu konuda Belediye başkanımıza, Süreyya Türkmenli ve Mesut Çavdar kardeşime teşekkür ediyorum.. Eskisi gibi müzik faaliyetleri yürüten derneklerimiz olmadığı için , şu kanıya vardık , bu koronun daim ola bilmesi ,Bayburt türkülerinin unutulmadığı gibi , yeni eserlerin kazandırılması için , alaylı diye ayırt etmek istemiyorum , fakat mektepli bir kadronun arkadan gele bilmesi için Bayburt’u muza GÜZEL SANATLAR LİSESİ şart , vallahi Bayburt’un ufku, vizyonu değişecektir. İnanın çok şey istemiyoruz. Kısaca bu geceden yarılar adına , umutlu duygularla ayrıldık… Selamlar.