Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 14°C
Per 14°C

Şahap Kavcıoğlu BDDK Başkanlığı’na atandı

Şahap Kavcıoğlu BDDK Başkanlığı’na atandı
9 Haziran 2023 08:32 | Son Güncellenme: 9 Haziran 2023 09:38
A+
A-

Merkez Bankası Başkanı Prof.Dr.Şahap Kavcıoğlu’nun yeni görevi belli oldu. Resmi Gazete’de yer alan karara göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına atandı.

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına önceki TCMB Başkanı Prof.Dr.Şahap Kavcıoğlu atandı. Merkez Bankası Başkanlığına ise Hafize Gaye Erkan atandı.

Prof.Dr.Şahap Kavcıoğlu kimdir?

1967 yılında Bayburt’ta doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, Hastings College’ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Esbank TAŞ’de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra Türkiye Halk Bankası A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili olarak seçilen Kavcıoğlu, bu görevi süresince TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi olarak çalışmalarda bulundu. Kavcıoğlu, Ağustos 2018’den sonra T.VakıfBank T.A.O. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve T.VakıfBank T.A.O. iştiraklerinden Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Kavcıoğlu, 19 Mart 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atandı.

Prof.Dr.Şahap Kavcıoğlu 8 Haziran 2023 tarihinde BDDK Başkanlığı’na getirildi.

 

YORUMLAR

  1. marmara bölg bayburt dernek.pltf.ist dedi ki:

    bayburt gelecekte şanslı,yeterki birlik ve beraberlik olsun,acil kop dağı tüneli ve demiryolu olsun ki
    fabrikalar gelsin*havaalanı yakında açılacak”BAYGÜMÜŞ”HAVAALANI DİYE SÖYLENİYOR.tşkler

  2. BURAK KURTULMUŞ dedi ki:

    Bayburta bir hayrı yok bayburtun nasıl kötüleştigini biliyor görüyor duyuyorlar hala bir şey yapmak için birileri araya girmiyor en azından milletvekilleri kötüde olsa önerge sunsa hani olmasa desem ki kanun yapıyor ama bayburt kaderine mahkum edildi yazıklar olsun .

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Hayırlı olsun. Tebrik ediyor, başarılar diliyorum..