Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt’ta koronavirüs nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı

Bayburt’ta koronavirüs nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı
20 Mart 2020 10:51 | Son Güncellenme: 27 Mart 2020 04:06
A+
A-

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirlerini açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın da aldığı kararlar sonrası birçok iş yerinin kapatıldığı Bayburt’ta cadde ve sokaklar boş kaldı.

Bayburt’ta kıraathane, kafe ve daha bir çok iş yerinin faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu. Alınan kararın ardından Bayburt halkı hiç alışık olmadıkları günler yaşamaya başladı. Şehir merkezi genelinde umuma açık mekanların büyük bir bölümü kapatılırken, üniversite ve okulların da tatil edilmesi ile birlikte Bayburt’ta ortaya çıkan görüntüler ise adeta hayalet şehrini andıran görüntülerin yansımasına neden oldu.

Hayati önem arz eden tedbirlerin alınması sonrası insanların evlerine kapanması ile sıkıntılı günler yaşayan Bayburt esnafını daha zorlu günler beklemeye başladı.

Özellikle Cuma günleri yoğun kalabalığın yaşandığı Bayburt’ta çekilen görüntülere bakıldığında, zorunlu olarak dışarı çıkanlar ve hizmet veren kamu kurumları ile açık olan bazı esnafların dışında şehir sessizliğe büründü. Bazı bankalar ise müşterilerini sıra ile içeri alarak işlemlerini yürütmeye başladı.

Alınan bütün tedbirlerin genel olarak uygulandığı Bayburt’ta evlerine kapanan vatandaşlar, il genelinde koranavirüsle ilgili hangi gelişmelerin yaşandığı konusunda yetkililerin açıklama yapmasını bekliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=sZD-dL0b9ec

 

YORUMLAR

  1. EŞREF dedi ki:

    Valla ben bugün calışdıgım kuruma gelenleri sayamadım bu bizim insanlar ya bu işin ciddiyeti bilmiyorlar yada çok cahil çesareti var bunlarda ben meçbur kalmasam deyil çarşı pazar evin dışkapısını bile açmam ALLAH bu felaketten en kısa zamanda kurtulmayı nasip eylesin