Dolar 32,3371
Euro 35,1949
Altın 2.246,88
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 0°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Saadet Partisi’nden Bayburt Devlet Hastanesi eleştirisi

Saadet Partisi’nden Bayburt Devlet Hastanesi eleştirisi
17 Haziran 2021 06:49 | Son Güncellenme: 17 Haziran 2021 17:49
A+
A-

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Bayburt Devlet Hastanesi’nde doktor yetersizliği yüzünden randevu verilmediğini ayrıca yeni binada fiziksel sorunların devam ettiğini söyledi.

Başkan Bekmezci, yaptığı yazılı basın açıklamasında Bayburt halkının sağlık alanında çevre illere mahkum edildiğini belirtti. Cerrahi müdahalelerin yapılamamasının herkesçe bilindiğini söyleyen Bekmezci, birçok dalda tek uzman doktor olmasından dolayı artık normal muayeneler içinde vatandaşın randevu alamadığını söyledi. Alo 182 sağlık hattının Bayburt randevu bölümünün bir çok dalda randevu veremediğini, gün içerisinde hastaneye gidip bakılmak isteyenlerin de doktor yetersizliğinden ve dolayısıyla yoğunluktan kaynaklı tedavi olamadan geri döndüğünü ifade etti.

Yeni devlet hastanesi yapıldığında asıl meselenin doktor ve tıbbı teçhizat olduğunu dile getirdiklerini söyleyen Başkan Bekmezci, iktidar tarafından 2020 yılında yapılan 60 doktor geleceği yönündeki açıklamayı hatırlatarak, ‘Nerede bu doktorlar’ diye sordu.

Bekmezci, “İmkanı olan vatandaşlarımız bir şekilde özel hastanelere gidebiliyorlar. Biz vatandaşla görüşmelerimizde edindiğimiz intiba, hasta olup da bakılamayan insanımız çok. Günde ortalama 8 ile 10 hastanın çevre illere sevk edildiğini biliyoruz. Sadece hastalarımız için değil refakatçıları içinde bu çok büyük bir çile. Maddi ve manevi olarak vatandaşlarımız zor durumda olduklarını gözlemliyoruz. Eğer eski hastanede yaşanan sıkıntılar yeni hastanede de aynı olacaksa neden bu hastane yapıldı? ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ medeniyetinin müntesipleri olarak Biz bu muameleyi hak etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Hastane dökülüyor!

Yeni hastane binasının henüz 8 aydır faaliyette bulunduğunu belirten Bekmezci, “Şu işgüzarlığa bakar mısınız, dün yapılan hastanenin tavanı çökmüş, su tesisatı içler acısı, tabanda patlamamış yer kalmamış. Yeni bina dökülüyor! Bu devletin paraları nerelere gidiyor? Bunu teslim alan yetkililer hangi şartlar altında aldılar? İnsanda biraz vicdan, biraz merhamet olur. Dün yapılan tribün daha bitmeden yıkılıyor. 30 yıllık mazisi olan Şair Zihni Kültür Merkezi için yine yıkım kararı alınmış. Ecdadın yaptığı asırlık mekânlar dimdik ayakta. 8 ay önce yapılan hastane bugün dökülüyor. Ayıptır, günahtır?” dedi.

 

YORUMLAR

  1. İsim yazarsam küçük yer dedikodu olmasın dedi ki:

    Bi yorumda ben bırakayım. Yogun bakımda entübe olan ve sonrasında ALLAHA ŞÜKÜR çıkan anneannem i eve götüren nakil aracı hurda ve süren şöförlerimizde ortalama yaş üzeri kapının önüne bırakıp gidiyorlar lan bu 87 yaşında kadın hastane taksi olarak kullandk hiçbir bilgi yok yanında hemşire yok taşımak için kimse yok sadece şöför. Böyle bi düzen yok sizden ricam bi gün hasta nakil araçlarına bakın içi kir pas içinde bide nakil mi olacak bu araçla wala bayburt kaderine mahkum diyecek kelime yok

  2. mehmet dedi ki:

    yeni hastanenin acil kısmı eskisine göre gayet güzel odalar 5 yıldızlı otel odası konforunda projesi çok güzel düşünülmüş fakat gel gelelim detaylara odalarda bulunan lavaboların krom kısımları daha kullanılmadan dış kısımları soyulmuş malzeme kalitesi çok kötü tabana serilen malzeme zeminin düz olmamasından dolayı çoğu yerlerde katlanmış. Tekerlekli sandalyelerin ön tekerlekleri yamulmuş. Bunu hastaneyi 3 aydır 40-45 defa kullanan bir vatandaş olarak söylüyorum. Sağdan soldan kulaktan duyma değil, bizzat görerek farkına vardım. Bazı branşta doktorlar ( dahiliye uzmanı sema çapkınoğlu) sadece randevulu bakıyor acilden yönlendirilen hastayı bile randevusuz bakmam diyor.85 yaşındaki kişiyi eve götürüp bir gün sonra tekrar geri getiriyoruz. Hastanenin standardı yükseltilmiş birçok şeye rağmen, fakat doktorlarda standartımız yükselmiyor. Bu arada tüm doktorları zan altında bırakmayayım bazıları çok samimi, çok yardımsever.(Dahiliye Uzmanı Ali İLTER Hocamız gibi.)İnşaallah Ali hocamız gibi doktorlarımız Hastanelerde çoğalır da bizlere çare bulurlar.

  3. Hikmet Birsen dedi ki:

    Vallaha brovo en sonunda sorumluluğunun farkına varan ve gerçekten milletin müzdarip olduğu bu sorunu dile birisi çıktı.
    Eyvallah başkan sağolasın varolasın….

  4. Ahmedyasin dedi ki:

    Bunları herkes biliyor ama nedense dile getirmekten çekiniyor. Sizin gibi siyasetçilerin Allah sayısını artırsın. Eyyyyy kahve köşelerinde sabahtan akşama kadar bu ve benzeri konuları gündeme getiren vatandaşlar…. İşte size sizin derdinizi hatırlatan gür bir ses. Bu sesi yalnız bırakmayın

  5. ahi dedi ki:

    hastane gerçekten dökülüyor yerlerdeki fayanslar hep patlamış yazık günah