Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt’tan Elazığ’a Yardım Eli Uzandı

Bayburt’tan Elazığ’a Yardım Eli Uzandı
29 Ocak 2020 11:38 | Son Güncellenme: 30 Ocak 2020 15:40
A+
A-

Bayburt Belediyesinin organize ettiği Elazığ’a Yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar sabah saatlerinde Elazığ’daki depremzede vatandaşlarımıza gönderilmek üzere yola çıktı.

Bayburt tek vücut halinde Elazığ için sefer oldu. Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Bayburt Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyasında çok sayıda vatandaş gıda ve giysi gibi çeşitli malzemeleri Elazığ’daki depremzedelere ulaştırmak için belediyeye teslim etti. Toplanan yardımlar birisi tır diğeri ise kamyon olmak üzere iki araç, sabah saatlerinde deprem bölgesine teslim edilmek üzere dualarla uğurlandı.

Bayburt Belediyesi önünde Elazığ’a gönderilmek üzere hazır bulunan iki arcın uğurlanması törenine Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Siyasi Partilerin temsilcileri, STK yetkilileri,kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ ve Malatya’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin bütün Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’ta da büyük bir üzüntü oluşturduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hükmü Pekmezi, “ Bayburt Belediyesi olarak başlattığımız yardım kampanyasına her zaman olduğu gibi Bayburtlu hemşehrilerimiz örnek bir tavır ortaya koyarak yardımlaşma ve dayanışma örneğini sergilediler ve yardım kampanyasına kısa sürede büyük destek verdiler. Bu kampanyaya destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odasına, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine, Afet İl Müdürlüğüne, Siyasi Partilerimize, Sivil Topluk Kuruluşlarımıza, Muhtarlarımıza ve Belediye personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Acıların paylaşılarak azaldığını bu vesile ile Elazığ’lı ve Malatya’lı kardeşlerimizin yanında olmak istiyoruz diyen Bayburt Valisi Cüneyt Epcim şunları kaydetti:

“ Elazığ için başlatılan kampanya için başta Belediye Başkanlığımız olmak üzere katkı sağlayan bütün kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Elazığ’lı kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Bayburt her zaman tüm Türkiye’de yardımlaşma duygularının en yoğun yaşandığı şehirlerden birisi olduğunu bilinmektedir. Bu nedenle Bayburt’ta acıların paylaşılması adına güzel bir birliktelik sağlanması bizlere mutluluk vermiştir. İnşallah bu acıyı devlet ve millet olarak aşacağımızı ümit ediyorum. Geçmiş yıllara göre depreme çok daha hazırlıklı olmamız gerektiğini hep birlikte müşahede ettik. Bundan böyle Bayburt olarak deprem konusunda bizlere düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Elazığ’a göndereceğimiz yardımların sağlıklı bir şekilde oradaki kardeşlerimize ulaşmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kendileri küçük ama yürekleri büyük olan Recep ve Resul Karaman kardeşlerde biriktirmiş oldukları kumbaralarındaki paraları Elağız’daki kardeşlerine ulaştırılması için Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye teslim ettiler.

Recep Karaman deprem bölgesindeki kardeşlerine gönderdiği mektupta şu satırlar yer aldı:

“Elazığ ve Malatya! Sizlerle beraber bizde yıkıldık. Sizler kadar yanmasak da bizde yandık. Bu acılı gününüzde yanınızda olmasak da sizler bizim kalbimizdesiniz. Bütün acılarınızı kalpten paylaşıyorum ve bu düşünceler ile bende biriktirdiğim okul harçlığımı siz değerli kardeşlerime göndermek istiyorum. Kabul ederseniz çok mutlu olurum. Saygılarımla”

Toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu iki araç yapılan duaların ardından Elazığ’a ulaştırılmak üzere yola çıktı.

https://www.youtube.com/watch?v=4R2IU3sfsgE

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.