Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
24°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Rektör Yardımcısı Erdoğan: Bereketli Bir Yılı Daha Geride Bıraktık

Rektör Yardımcısı Erdoğan: Bereketli Bir Yılı Daha Geride Bıraktık
9 Aralık 2021 20:41 | Son Güncellenme: 10 Aralık 2021 15:38
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Sahasında her geçen yıl gerçekleşen çeşitli organik ve verimli üretim dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ürün çeşitliliği ve verimliliğinin bu yılda devam ettiğini vurgulayan, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, “Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan ve deniz seviyesinden bin 550 metre yükseklikte bulunan ve kış mevsiminin uzun sürdüğü illerden birisi olan Bayburt’ta, organik ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına katkı sağlamak amacı ile Bayburt Üniversitesi Araştırma ve Uygulama sahasında bulunan sera ve açık arazide yürüttüğümüz çalışmalar bu senede hız kesmeden devam etti. Farklı biostimulantların, türleri ve çeşitleri üzerine etkilerini araştırma çalışmalarımızda devam ediyor” dedi.

Kimyasal gübrenin çevrede toksik etkilerinin yanı sıra yer altı ve yer üstü sularında da kirlilik oluşturduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, “Bu durumun da bitkilerde toksik etkilere yol açtığını biliyoruz. Günümüzde çevre hassasiyeti ve sağlıklı beslenmeye karşı büyük bir eğilim olduğunu, gelecek nesillerin sağlığını kaybetmemesi ve toprağın hala verimli olmasını istiyorsak sağlıklı üretim yapmak zorundayız. Bu amaç doğrultusunda deneme çalışmalarımızı önümüzdeki yılda yaygınlaştırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızın yürütülmesinde önemli katkı sağlayan Bayburt Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in destekleri artarak devam etmektedir.

Açık ve kapalı alanlarda üretimi gerçekleştirilen 39 ürüne ilave olarak, bu yıl Aronya, Goji, Güz Yemişi ve Siyah Gojinin de üretimini gerçekleştirdik. Uygulama sahamızda, geçen yıl olduğu gibi kapalı alanlarda Kasım ayı sonuna kadar ürün verimliliğini devam ettirerek bereketli bir yılı daha geride bırakmış bulunuyoruz. ilimizdeki iklim şartlarını göz önüne aldığımızda çalışmalarımızın karşılığını olumlu bir şekilde almanın memnuniyetini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

  1. HAhmet dedi ki:

    Tebrikler,
    Bayburt İklimi ve toprağının verimli olduğunu ispatladınız,
    En yakın zamanda halkada bu üretim örnek olur ve İnşAllah üretim başlar.