Dolar 32,5865
Euro 35,0314
Altın 2.459,43
BİST 9.857,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’ta ilk defa onbeşi geleneği mehteran eşliğinde yaşatıldı

Bayburt’ta ilk defa onbeşi geleneği mehteran eşliğinde yaşatıldı
8 Mayıs 2020 01:50 | Son Güncellenme: 8 Mayıs 2020 13:51
A+
A-

Bayburt’ta her Ramaz ayında yaşatılan onbeşi geleneği ilk defa mehteran gösterisi eşliğinde gerçekleştirildi.

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler eşliğinde bu yıl çocuklar mahalle aralarındaki evleri gezerek onbeşi toplayamadılar. Çok katlı apartmanlarda yaşayan çocuklar ise kendi apartmanlarında onbeşi toplamayı tercih ettiler.

Çocuklarla yaşatılan geleneğin unutulmaması ve onları mutlu etmek adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize ettiği onbeşi etkinliği mehteran gösterileri eşliğinde gerçekleşti. Görüntüleri izleyen çocuklar mutlu olurken, balkonlarından onları izleyen aileler ise telefonlarıyla mehteran takımının gösterilerini kaydederken mutluluk yaşadılar.    

Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu düzenlenen onbeşi organizasyonuyla ilgili şunları söyledi:

“Dede Korkut yurdu Bamsı Beyrek obası anayurt Bayburt’ta asırlardan beri süre gelen ramazan şenlikleri bir başka oluyor. Ramazan ayının 14’ünü 15’ine bağlayan gecede Bayburt’ta onbeşi etkinliği kutlanıyor. Bu geleneğimizde iftar sonrası çocuklar ellerindeki poşetlerle neşe içerisinde kapı kapı dolanarak evlerden maniler eşliğinde şeker veya kuru yemiş toplarlar. Maalesef dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle çocuklarımız balkonlarda kaldılar. Biz ise çocuklarımıza mehter takımı ile geldik. Çocuklarımız üzülmesinler kısa bir süre sonra caddelerimizi neşeli bir şekilde dolduracaklar ve mutluluğumuz daim olacak. Buradan bütün Türkiye çocuklarına Bayburt’tan selamlarımızı iletiyoruz ”dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mehteran Takımı yatsı namazı sonrası il merkezindeki yoğun yerleşim alanlarından olan Çilçil konutlarından başlattığı mehteran gösterisini Belkent konutları istikametinden devam ettirerek taş köprü üzerinde sona erdirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=PquiEy66X14

 

YORUMLAR

  1. İbrahim dedi ki:

    Çoçuklar çok mutlu oldular. belkide bu mehteran gösterisi çoçuklarımızın hafızasında hiç silinmeyecek büyüdüklerinde çocuklarına anlatacağı güzel bir onbeşi anısı olacak… Mehteran takımımız cesurca cansiperane mücadele eden sağlık çalışanları beyaz önlük Askerlerimize moral çin Bayburt Devlet Hastanesi bahçesinde mehteran gösterisi yaparsa çok anlamlı ve güzel bir destek olur..