Dolar 32,4539
Euro 34,7509
Altın 2.423,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 21°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
21°C
Hafif Yağmurlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Genç Osmanda Şok Yenilgi!

Genç Osmanda Şok Yenilgi!
6 Mart 2019 17:24 | Son Güncellenme: 6 Mart 2019 19:46
A+
A-

Bayburt İl Özel İdarespor misafir ettiği lig sonuncusu Bucaspora 3-1 mağlup oldu.

Sezonun 25. haftasında oynanan maç hafta içerisine denk gelmesine rağmen,  taraftarların önemli bir bölümü ilgi gösterdi.

Sarı siyahlıların vuruşu ile başlayan maça istekli başlayan konuk takım Bucaspor oldu. Maçın ilk dakikası ile birlikte Bayburt spor kalesine  yüklenen Bucaspor, gol pozisyonları üretmeye başladı. Maçta pas yapamayan ve rakip kaleye gitmekte zorlanan ev sahibi Bayburt spor, 30. dakikada geliştirdiği ilk atağında Serdar Eylik ile golü buldu ve 1-0 öne geçti.

Yediği gole rağmen oyundan düşmeyen ve gol arayışlarını devam ettiren Bucaspor 41. dakikada Cuma Menize’nin atığı gol ile beraberliği sağladı 1-1. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına atak başlaması ve gol veya goller bulması beklenen Bayburt spor, maçın ikinci yarısında oyunun hakimiyetini yine Bucaspora kaptıran ve rakibinin oyun anlayışına bir türlü ayak uyduramayan bir görüntü sergileyerek başladı.

Bayburtspor, defansında yaptığı hatalar ile bu güne dek oynadığı maçlarda rakiplerine vermediği pozisyonları üst üste Bucaspora vermeye başladı. Busapor 52. dakikada istekli oynadığı futbolun karşılığını İsa Güler’in kaydettiği golle yakaladı ve 2-1 öne geçti.

Bu dakikadan sonra gol bulma baskısını artırmaya çalışan Bayburtspor bir türlü rakip kalede pozisyon üretemedi ve atakları başarısızlıkla neticelenmeye başladı. Baskı kurmak isterken kendi kalesinde verdiği gol pozisyonları da artmaya başladı.

Maçın 81. dakikasında maçı koparan gol Bucasprlu futbolcu Yıldıray Koçal’dan geldi. Bayburtspor defansının hatasını affetmeyen Koçal, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirleyen golü attı 3-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Bucaspor adeta Genç Osman’da küllerinden yeniden doğarken, Bayburtspor ise şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı elinden kaçırmış oldu. Ligde ikinci sırada bulunan Kocaelispor’un aldığı galibiyetle Lider Bayburtspor arasındaki puan farkı ise 6’ya inmiş oldu.

Beklenmeyen mağlubiyeti oynadığı kötü futbol sonucu alan Bayburtspor 52 puanda kalırken, oynadığı futbol ile galibiyeti hak eden ve 3 puanla Bayburt’tan ayrılan Bucaspor puanını 23’e çıkardı.

Bu maçla ilgili şunu vurgulamakta yarar var, alınan bu mağlubiyet sonrası başta taraftarlar olmak üzere furtbolcu ve yöneticilerde üzüldü. Ama maç sonrası bir kısım taraftarın teknik direktörü istifaya davet eden sloganları hiçte hoş olmadı. Taraftarlık iyi ve kötü günde takımına sahip çıkmakla olur. Ligde kalan 9 maç bu futbolcular ile tamamlanacak. Şampiyonluk ise taraftarın takımlarına sahip çıkması sonucu gelecektir. Pazar günü oynanacak olan Serik Belediyespor maçında alınacak bir galibiyet bu yenilgiyi telafi edecektir. O nedenle ikinci lige çıkmak için önemli bir başarı yakalayan Bayburtsporun desteğe ihtiyacı vardır. Buda taraftarın kenetlenmesi ve takımlarına destek vermesiyle sağlanacaktır.

Bayburt İl Özel İdarespor Pazar günü deplasmanda Serik Belediyespora konuk olacak. 

Haftanın maç sonuçları

Bayburt İl Özel İdare 1 – 3 Bucaspor

Kocaelispor 1 –  0 Serik Belediyespor

1461 Trabzon 0 – 1 Gölcükspor

Cizrespor 2 – 2 Fatsa Belediyespor

Diyarbekirspor 0 – 2 Bağcılar SK

Yeni Çorumspor 1 – 1 Payasspor

Muğlaspor 1 – 1 Turgutluspor

Ankara Adliyespor 1 – 1 Halide Edip Adıvar SK

Karacabey Birlikspor 1 – 0 24 Erzincanspor

https://www.youtube.com/watch?v=fAmWjPsqyFA

 

 

YORUMLAR

  1. Hakan dedi ki:

    Hocayi istifaya davet etmekte neyin nesi?.. Ayiptir!

  2. Şingahlı dedi ki:

    Oyun içinde, sahada her çirkinlik yaşandı……!
    Fark edemeyen , heyecanlı taraftar türbinde kahroldu ..
    Bu taraftar ,hocayı istifaya davet etti, ince işlerden haberi bile yoktu..
    Bu yaş ortalamasında ki ,takıma hocamız bir şey yapamazdı..
    Bizim gibi işi fark edenler ise ,stadı çoktan terk etmişti….
    Futbolcular şu an yönetimi parmağında oynatıyor, o moda
    girmiş durumdalar…
    Kulübü istek ve taleplerini gerçekleştirme, noktasında ayar vermeye
    çalışıyorlar..
    Sayın Özbek başkanımın yerinde olsam ,Play-ofa bile kalmam
    bu resti derhal görürüm..
    Puan hesabı değil, bütçe hesabı yapar, tüm maçları kaybederim..
    Düşmeden 3.ligde oynamak daha huzurlu olur….
    Hiç bir yerde dikiş tutturamayan Levent Eriş hoca ,haftanın
    kahramanı oldu,ege basını yazar Buca erişle büyük çıkışta..!
    Bu taraftarın türbine çekmek artık çok zor, bir şeylerin döndüğünü
    kısa zamanda anlayacaklar, bu hafta SERİK maçında psikolojik olarak
    teslim bayrağı çekilir….
    Ağır,ağır futbolcular kenti terk eder,bu hep böyle olmuştur.
    Hepsine güle güle..

    BEN SPORCUNUN ZEKİ ,ÇEVİK VE AYNI ZAMANDA AHLAKLISINI SEVERİM…