Dolar 32,2584
Euro 34,6908
Altın 2.400,93
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 14°C
Az Bulutlu
Bayburt
14°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 15°C
Cts 14°C

Demirözü Barajı Tesislerine Talep Patlaması Yaşanıyor

25 Ağustos 2018 12:45 | Son Güncellenme: 27 Mart 2020 04:13
A+
A-

Bayburt’un Demirözü ilçesinde bulunan Demirözü Barajında tekne turu yapmak ve baraj kıyısında piknik imkanından yararlanmak isteyen vatandaşlar yer bulmakta zorluk yaşıyor. 

Demirözü Belediyesi tarafından 2017 yılında baraj etrafında kamelyaların yapımı ve Diriliş isimli teknenin baraja getirilmesiyle birlikte başlayan ilgi ikinci yılında talep patlamasına neden oldu. Hafta içi ve hafta sonu il dışından ve şehir merkezinden gelen vatandaşların hem piknik hem de tekne turu yapmak için geldikleri Demirözü Barajında yeni tesislerin yapımı devam ediyor. 

Demirözü Barajına günlük ortalama 2 bin kişinin gediğini ve bu sayının zaman zaman 4 bin kişiye ulaştığını söyleyen Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, “ Demirözü Barajı etrafında oluşturduğumuz yatırımlar insanlarımızın buraya ilgisini her geçen gün artırmış durumda. 30 kamelyamıza 15 adet kıl çadır ekleyerek farklı bir ortam oluşturmaya çalıştık. Bir çok işletmeyi özel sektöre vererek hizmet kapasitesini artırmaya çalıştık. Geçtiğimiz yıla göre beklentilerimizin üzerinde ilgi oluşunca Diriliş isimli teknemize bu yılda Reis Bey isimli teknemizi ilave ettik. Teknelerimizle günlük ortalama 500 ila 750 kişi gezi turu yapıyor. Barajı tepeden gören ve dolu olan 5 adet yazlığımız var, bunlara 10 adet daha ekleyeceğiz. Ayrıca 500 dönümlük bir alana araç dikeceğiz. Turist kafilerinin buraya ilgisi çok fazla oluyor, turlar için bize talepler geliyor. Bu taleplerle birlikte yoğun ilgiye karşılık daha iyi hizmet vermek için yeni tesislerin yapımını hızla devam ettiriyoruz. Bir aksilik olmadığı takdirde bu yıl yeni tesislerimizi de tamamlamış olacağız.” Dedi. 

Tekne turu için Demirözü Barajına gelenler içerisinde İstanbul’da yaşayan ve tatil için Bayburt’a gelenlerde vardı. Tekne turunda Barajla ilgili düşüncelerini söyleyen gençler müzikler eşliğinde oyun oynayıp horon teptiler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.