Dolar32,8629
Euro35,6454
Altın2.548,51
BİST11.030,26
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 26°C
Parçalı Bulutlu
Bayburt
26°C
Parçalı Bulutlu
Per27°C
Cum24°C
Cts23°C
Paz24°C

Bayburt’ta lise öğrencileri sahnede tarihi şahsiyetleri canlandırdı

Bayburt’ta lise öğrencileri sahnede tarihi şahsiyetleri canlandırdı
2 Mayıs 2024 20:38
A+
A-

Bayburt’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Dede Korkut’un Torunları Medeniyetin İzinde projesi kapsamında, lise öğrencileri tarihi şahsiyetleri sahnede canlandırdılar.

Türk kültürünün ve Bayburt’un simgelerinden olan Dede Korkut başta olmak üzere tarihi ve edebi şahsiyetleri gelecek nesillere tanıtmak ve onların kültürel mirasını yaşatmak amacıyla başlatılan proje doğrultusunda lise öğrencileri, Anadolu’da dünyaya gelip dünya çapında ün kazanmış şahsiyetleri canlandırdı.

Proje çerçevesinde sergilenen gösteriler, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinin ardından Bayburt merkezde de seyirciyle buluştu. Şehitler Ortaokulunun ev sahipliğinde gerçekleşen gösterileri takip edenler arasında Vali Yardımcısı Yunus Coşkun, Belediye Başkanı Mete Memiş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin yanı sıra farklı okullardan gelen misafir öğrenci ve öğretmenler yer aldı.

Bamsı Beyrek’ten Fatih Sultan Mehmet’e, Yunus Emre’den Şair Celali’ye, Attila’dan Karamanoğlu Mehmet Bey’e, Halide Edip Adıvar’dan Fatma Aliye’ye birçok tarihi ve edebi şahsiyetin tanıtıldığı gösteriler katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Emrededi ki:

    Gerçekten bu haberleri almak hemde çok uzaklardan iyi hissettirdi bian… Hayatın her saniyesine Çocuklarımızı ve Gençlerimizi katmalıyız onları sevdiğimiz kadar onlara güvenmeliyiz. Bayburt sokaklarında bizde çocuk olup gençlik yaşadık onlara mutlaka hayallerini sormalıyız. Elbet bir gün Bayburt