Dolar 32,5217
Euro 34,7908
Altın 2.440,14
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 14°C
Per 14°C

Çoruh Nehri üzerinde yapılacak olan taş köprünün projesi dikkat çekiyor

Çoruh Nehri üzerinde yapılacak olan taş köprünün projesi dikkat çekiyor
5 Kasım 2023 16:24
A+
A-

Bayburt şehir merkezinde bulunan ve eskiden Erzurum Köprüsü diye bilinen taş köprün yenilenmesi için yıkım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Çoruh Nehri üzerinde bulunan ve yılların yorgunluğu ve yıpranmışlığı nedeniyle yenilenmesine karar verilen taş köprü başta olmak üzere, yine şehir merkezinde bulunan ve saat kulesi yakınında olan köprünün yenilemesi ve iki adette nehir üzerindeki yaya köprüsünün yapım çalışmaları DSİ tarafından başlatılmış durumda.

Yıkımı devam eden taş köprünün yıl sonu gelmeden tamamlanması bekleniyor. 2024 yılı içerisinde ise söz konusu 4 köprü yapılarak hizmete girmiş olacak. Yıkımı devam eden taş köprünün nasıl olacağına dair projesi de belli oldu.

Projede görüldüğü gibi Taş Köprünün dış görünümü Bayburt taşından ve kemerli bir görsele sahip olacak.

 

 

YORUMLAR

  1. Mete dedi ki:

    Yine yayalar unutulmuş. Ne olur yaya yolları geniş tutulsun. Bir mahalle bu köprüyü kullanıyor.

  2. Asd dedi ki:

    Hayırlısı ile bitse de kurtulsak yolun bi tarafını kapatmışlar sözde şantiye alanı diyip otopark olarak kullanıyorlar birde sırayla yapsalar daha iyi olurdu biri bitmeden diğerine geçmişler ters yönden girmekten bıktık Çoruh kenarındaki yürüyüş yolu kapalı insan nereden gideceğini şaşırıyor zaten açıkken de yürümek zordu inşallah yürüyüş yolunu da yaparlar sanki mayın tarlası her yer yamuk yumuk taşların yarısı oynuyor yarısı çökmüş

  3. Orhan dedi ki:

    Teşekkürler
    Şehir merkezinde bulunan bütün köprülerin yeni yapılan eski Erzurum köprüsü gibi Bayburt taşından ve kale ile uyumlu olması gerekiyor bu hassasiyetinden dolayı bu projeyi onaylayan ve kabul edenlere teşekkür ederiz

  4. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Sayın vekilim, sayın valim, AKP il başkanı ve diğer parti başkanları, üniversitemiz ,Ticaret ve esnaf odası başkan ve temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, STK’lar ve basınımıza sesleniyorum bu köprünün yanında bu rezil bina duracak mı ?.. Lütfen yıkılması için ne yapılması gerekiyorsa yapın , köprüden itibaren , bent köprüsüne kadar şehir içi geçişini de unutmayın.. 20 yıldır, değişim ve dönüşümü ISGALADINIZ bari bu icraatları yapın, sizlerin yerine bizler utanıyoruz , yeter artık (!) bekliyoruz.

    1. Ahmet dedi ki:

      Bayburt avm karşısı yaya köprüsü bitirilip keşke taş köprü yıkılsaydı. Ama kime göre neye göre ne desek boş. Milletvekili ziyaret ediyor kim diyor hiç kimse bir mahalle karşıya nasıl yürüyor düşünen varmı????