Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C

Toplanan Yardıma, Şehit Aileleri Derneğinden Cevap Geldi…

Toplanan Yardıma, Şehit Aileleri Derneğinden Cevap Geldi…
4 Aralık 2015 19:49 | Son Güncellenme: 4 Aralık 2015 19:51
A+
A-

Bayburt şehir merkezinde terör mağduru şehit aileleri adına makbuz karşılığı yardım toplanması, Şehit Aileleri Derneğinde rahatsızlık yarattı.

Bayburt’ta son bir kaç gün içerisinde mahallelerde dolaşarak terör mağduru şehit ailelerine yardım topluyoruz diyerek makbuz karşılığı para toplayanlardan rahatsız olan bir çok vatandaş öncelikle Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Dermeğini arayarak toplanan yardımla ilgili açıklama yapılmasını istediler. Bu gelişme üzerine  konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı H. Haluk Akkoyunlu, ” Bu konuda bizleri birçok vatandaşımız aradı ve rahatsızlıklarını dile getirdiler. Bizlerde gerekli incelemeleri yaptık ve il dışından gelenler tarafından böyle bir yardım toplandığını tespit ettik.  Terör mağduru şehitlerimizin aileleri için böyle bir yardımın toplanmasının derneğimizle herhangi bir ilişkisinin olmadığını bütün Bayburt halkının bilmesini istiyoruz. 15 yıllık bir dernek olarak böyle bir yardımı bugüne kadar toplamış değiliz. Devletimiz bu ailelerimize gerekli yardımı zaten yapıyor. Özellikle Bayburt’a gelerek terör mağduru şehitlerimizin aileleri adına kapı kapı dolaşarak yardım istenmesi bizleri üzmüştür.” dedi.

Bayburt Medya olarak, Bayburt’ta toplanan yardımlar esnasında evine gelerek yardım istenen bir vatandaşın para verdikten sonra aldığı makbuzu bize ulaştırması sonucunda, yardım toplayanların Isparta ilinden gelen ve ” Terör Mağdurlarına Hizmet ve Dayanışma Derneği” adına yardım toplayan yasal bir dernek olduğu görülmektedir.

Bu gelişme sonrasında Bayburt’ta ilk kez böyle bir yardımın toplanmasıyla karşılaşan vatandaşların tepkilerine, Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği cevap vererek kendileriyle ilgisi olmadığını vurgulamıştır.

YORUMLAR

  1. hasan dedi ki:

    çok doğru söylemişsin kardeşim.o kadar dernek var ki yasal ancak millet ve ülke aleyhine taşeronluk eden.zaten devlet mağdur olan kimselere bizzat yardım yapıyor.

  2. Vatandaş dedi ki:

    Böyle insanlara yardım yapmayalım. Yardımların Teröre mi yoksa mağdurlarına mı gittiği belli değil, yasal dernek olması hayra çalışıyor anlamına hiç bir zaman gelmez. Engelli dernekleri ve bu tür manevi duygularımızı istismar eden kişileri itibar etmeyelim.