Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C

Hastanede Ameliyat Oldu Başına Gelmeyen Kalmadı

Hastanede Ameliyat Oldu Başına Gelmeyen Kalmadı
12 Kasım 2020 09:09 | Son Güncellenme: 16 Kasım 2020 09:45
A+
A-

Ülke genelinde yaşanan pandemi nedeniyle Trabzon’da özel bir hastanede ameliyat olmayı tercih eden Cengiz Okumuş, yaşadığı sağlık sorunlarını ve özel hastanede vatandaşlardan yüksek miktarda paralar alındığını dile getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özel hastanelerdeki ücret uygulamalarına el atmasını istedi.  

Bayburt’ta ikamet eden oto tamircisi Cengiz Okumuş, Trabzon’da özel bir hastanede ameliyat olup Bayburt’a döndükten iki gün sonra kan kaybı nedeniyle ölümden son anda döndüğünü, bunun dışında Trabzon’daki özel hastanede ödediği yüksek ücretleri dile getirerek gerekli yargı sürecini başlatacağını ayrıca Cumhurbaşkanına yaşadıklarını aktarmak üzere CİMER aracılığı ile şikâyette bulunacağını dile getirdi.

Bir hafta içerisinde yaşadığı sağlık sorunlarını ve özel hastanenin sigortalı olan vatandaşlardan dahi çok yüksek ücretler almasının yanı sıra devletten de para aldığını ifade eden Cengiz Okumuş, “ Bayburt Devlet Hastanesinde muayene olduğum da zarfa kesemde taş olduğunu ve zor bir ameliyat gerektiğini söylediler. Bizde bunun üzerine pandemi dönemini de değerlendirerek Trabzon’da özel bir hastaneye gittik. Hastanede 600 TL muayene ücreti, 300 TL tomografi çekimi ve 280 TL ise kan tahlili ücreti aldılar.

Daha sonra aynı hastanenin bir başka merkezine bizi yönlendirdiler. Orada tekrar muayene ettiler ve zarfa kesesindeki taşı almak için ameliyat olmam gerektiğini, Ameliyat ücretinin 3.600 TL yatak ücretinin ise 750 TL olduğunu söylediler. Bizde bir an önce sağlığımıza kavuşmak amacıyla mecburen kabul ettik ve Cumartesi günü ameliyat oldum ve Pazar günüde taburcu edildik. Bayburt’a geldikten bir gün sonra büyük abdestimde kan olduğunu fark edince ameliyat olduğum doktoru arayıp durumu izah ettim. Doktor bey bana ameliyat sonrası böyle bir durumun yaşanmasının normal olduğunu söyledi. Bu durum 3 gün devam etti. Üçüncü gün evde kan kaybı yüzünden bayılmışım. Ambülans çağırmışlar ve beni Bayburt Devlet Hastanesine götürmüşler. Ben bayıldıktan sonra hastanede ancak kendime gelebildim. Hastanede yapılan muayenede mide kanaması geçirdiğim söylendi. Bunun üzerine oğlum Trabzon’daki hastaneyi arayıp durumu izah edince, Trabzon’a gitmemizi ancak masraflara karışamayacaklarını söylemişler. Bizde mecburen Erzurumu tercih ettik ve ambülansla Erzurum araştırma hastanesine sevk edildik. Erzurum’da yapılan muayenelerde zafra kesesi ameliyatı sırasında midemde zedelenme olduğunu kanamanın da bu nedenle yaşandığını söylediler.

Erzurum’da tedavi edildikten bir hafta sonra tekrar Bayburt’a döndük. Şuan sağlığım çok iyi durumda. Benim zoruma giden en önemli konu ise, paramızla az kalsın canımızdan oluyorduk. Özel hastane hem bizden hem de devletten para alacak yetmezmiş gibi benim sağlığımı tehlikeye sokacak. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, özel hastaneler vatandaştan çok yüksek miktarda para alıyorlar, ayrıca devletten de alıyorlar. Bu Hastanelerin durumuna Sağlık bakanımızın da el atmasını istiyorum. Hiç değilse ben yandım başkaları yanmasın” şeklinde konuşan Cengiz Okumuş yaşadığı bu olumsuz gelişmelerden dolayı hastane hakkında suç duyurusunda bulunacağını da sözlerine ekledi.

https://www.youtube.com/watch?v=vrzeP63doRU

 

YORUMLAR

  1. Ramazan dedi ki:

    Büyük geçmiş olsun. Allah’ım sifalar versin. Maalesef artık herkes para gözü ile bakiyorlar. Başkasının acısı sağlığı üzerinden pirim yapmak para kazanmak normal algılanır oldu. Özellikle TV lerde yayınlanan dizilerde. Millet oralarda can peşinde sağlınin peşinde ama insanlar bunu evlerinde akşamları güle oynaya izliyor. Bu durumda bana saçma geliyor.