Dolar 32,4428
Euro 34,7579
Altın 2.439,71
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’ta üretilen çadır sobaları deprem bölgesine gönderiliyor

Bayburt’ta üretilen çadır sobaları deprem bölgesine gönderiliyor
12 Şubat 2023 10:36
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 10 ilin etkilendiği depremler sonrası, Bayburt’tan bölgeye kıyafetten, gıdaya kadar gönderilen yardım kolilerinin yanı sıra soba üretimi de başlatılarak deprem bölgesine gönderiliyor.

Bayburt Meslek Teknik Lisesi Metal Atölyesinde üretimine başlanan sac sobalar depremzedeler tarafından çadırlarda kullanılmak üzere deprem bölgesine gönderiliyor.

Bayburt Meslek Teknik Lisesinde Metal İşleri Teknisyeni Fethi Karadağ, okulda hizmetli olarak görev yapan Nail Eraslan ve yine aynı okulun atölyede yıllarca teknisyenlik yaptıktan sonra emekli olmuş Muharrem Kaymak ise destek olmak amacıyla geldiği atölyede her gün geç saatlere kadar saç soba üretimi yapıyorlar.

Metal Atölyesinde günde yaklaşık 20 sobanın üretimi yapıldıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından AFAD koordinasyonunda depremzedelerin kullanımı için deprem bölgesine gönderiliyor.

Ayrıca okulun kampus alanına hayırsever vatandaşların katkılarıyla gönderilen tonlarca odunla birlikte üretilen sobalar 4 günden buyana deprem bölgesine tırlarla gönderilmeye devam ediyor.

“Soba üretimimiz ihtiyaç olduğu sürece devam edecektir”

Meslek Teknik Lisesi Müdürü Rikap Cemil Kurt, “ Bakanlığımızın direktifleri ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde ve desteğiyle Meslek Lisesi olarak bizlerde deprem bölgesinde zor durumda kalan kardeşlerimize neler yapabiliriz düşüncesiyle ilk günden başlamak üzere fırınımızda günlük 25 bin ekmek üretimi yapmanın yanı sıra atölyemizde çadır sobası üretimine başladık. Günlük 20 sobanın üzerinde üretim yapıyoruz. Bunların bir kısmını gönderdik ve ürettiklerimizi aralıksız bir şekilde göndermeye devam ediyoruz. Soba üretimimiz ihtiyaç olduğu sürece atölyemizde üretilmeye devam edecektir.” dedi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.