Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

Bayburt’ta tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı

Bayburt’ta tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı
7 Eylül 2023 11:48
A+
A-

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı, Bayburt ve çevre illerde izinsiz kazı ve tarihi eser kaçakçılığı yapıldığını tespit ederek başlattığı operasyonlarla 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gerçekleştirilen operasyonda tespit edilen F.C, F.Y, M.K, K.T ve M.B.B. isimli şahıslara ait ev, işyeri ve araçlarda yapılan aramalarda Doğu Roma ve Bizans dönemine ait 71 adet tarihi eser, 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet detektör, 1 adet alan tarama cihazı, ve çok sayıda kazı yapmakta kullanılan malzeme ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınan şüphelilerle ilgili işlemler devam ediyor.

Bayburt İl Jandarma Komutanlığınca 22.03.2023 tarihinde başlatılarak bugüne kadar yapılan beş ayrı operasyon sonucu 622 adet sikke, takı eşyası, el yazması kitap ve çeşitli objeler ele geçirilerek Müze Müdürlüğüne kazandırıldı. Bu operasyonlarda toplam 38 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.