Dolar 32,4550
Euro 34,8072
Altın 2.447,60
BİST 9.890,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 23°C
Sal 20°C

Bayburt’ta Ramazan’ın ilk günüde sosyal mesafeli pide kuyruğu

Bayburt’ta Ramazan’ın ilk günüde sosyal mesafeli pide kuyruğu
24 Nisan 2020 23:24
A+
A-

Bayburt’ta Ramazanın ilk gününde fırınlarda sosyal mesafeli pide kuyrukları oluştu.

Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında fırınların önünde yığılma olmaması amacıyla pide ve ekmek satışlarının iftardan 2 saat önce sonlandırılacağı duyurulmuştu. Pide için sıraya giren vatandaşların sosyal mesafe kuralına özen gösterdiği dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığından 81 il valiliğine gönderilen Ramazan tedbirleri genelgesinde iftara 2 saat kala pide üretiminin durdurulacağı ifade edilmişti. Bazı fırınlarda belirlenen süreye dakikalar kalınca fırıncılar zamanla yarış içerisine girdi ve kuyrukta bekleyen vatandaşlar ise sosyal mesafe kurallarına ne kadar uymaya çalışsa da istemeden bu kuralı bozmak mecburiyetinde kalanlarda oldu.

Geçtiğimiz Ramazan aylarında iftar vaktine dakikalar kalana kadar fırınlarda pide kuyruğunda bekleyen Bayburtlular, koronavirüs tedbirlerinin uygulandığı bu ramazan ayının ilk gününü zamanla yarış içerisinde geçirdiler. Ancak birkaç gün içerisinde yaşanan aksaklıkların ortadan kalkarak normal bir düzene girmesi bekleniyor.

Diğer taraftan Ramazan aylarında en çok yoğunluk yaşanan yerlerin ilk sırasında fırınlar olduğu biliniyor. Valilik veya Belediye tarafından fırınlara maske konularak pide veya ekmek alan vatandaşlara fırıncılar tarafından verilmesi, tedbirler açısından ve vatandaşa maske ulaşımı açısından katkı sağlayacağı önerisinde bulunmakta yarar var.

https://www.youtube.com/watch?v=DS6M-nNglWk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.