Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 17°C

Bayburt Üniversitesi, İlkokul Öğrencilerini Picasso Sergisiyle tanıştırdı

Bayburt Üniversitesi, İlkokul Öğrencilerini Picasso Sergisiyle tanıştırdı
23 Şubat 2024 08:52
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü ile Genç Tasarım Öğrenci Topluluğu ortaklığında düzenlenen “Picasso Sanat Etkinliği ve Sergisi”, Sancaktepe İlkokulu ve Sancaktepe İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikte, Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından Picasso’nun Kübist geometrik sanat tasarımları öğrencilerle birlikte hayata geçirildi ve sergilendi. Etkinlik kapsamında Sancaktepe İlkokulu ve Sancaktepe İmam Hatip Ortaokulundan katılan 27 öğrenciye sanatın sembol ismi Picasso ve onun sanat anlayışı uygulamalı olarak gösterildi.

Etkinlikte öncelikle Picasso’nun hayatı ve sanat anlayışı ile ilgili bilgi verilen konuk öğrencilere sonrasında Kübist akımın biçimsel yapısını temel alan bir sanat dilinin uygulamaları anlatıldı. Grafik Tasarım Bölümü ve Genç Tasarım Öğrenci Topluluğu öğrencilerinin öncülüğünde kolları sıvayan 27 konuk öğrenci, Picasso’nun geometrik formları gibi bir üslup kullanarak birlikte çalışmalar yaptılar. Etkinliğin sonunda çalışmalarından oluşan bir sanat sergisi açıldı. Serginin açılışını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Çolak gerçekleştirdi.

Sergi hakkında açıklama yapan Grafik Tasarım Bölüm Başkanı ve Genç Tasarım Öğrenci Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Figen Meşeli, “Sanat, çocukluktan izler taşıyan bir ruhtur ve genellikle çocuk ruhlu ve çocukların hayal gücüne sahip büyük sanatçıların dünyasında anlam kazanır. Bu yüzden çocuklarımızın muazzam hayal güçlerini sanatsal üretime ve tasarım düşünmeye sevk edecek etkileşimli bir buluşma planladık. Öğrencilerimiz, öğrenmekte oldukları sanatı, çocuklarımıza öğrettiler ve daha önemlisi birlikte sanat ürettiler. Günün sonunda da sanatın sembol ismi Picasso’nun manevi mirası olan bir sanat tarzıyla tasarlanan eserleri hep birlikte sergiledik. Bu buluşma, birçok çocuğumuzu Picasso’nun hayal dünyasına uzanan bir yolculuğa teşvik etti. Umarız ki bugün, yeni Picasso’lara ilham olmuşuzdur. Etkinliğin düzenlenmesinde büyük emekleri olan Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan’a, Müdürümüz Doç. Dr. Murat Çolak’a ve bölümümüzün güzide öğretim elemanlarına yürekten teşekkür ederiz.” dedi.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.