Dolar32,9962
Euro35,8902
Altın2.502,61
BİST10.871,48
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 28°C
Az Bulutlu
Bayburt
28°C
Az Bulutlu
Cum23°C
Cts23°C
Paz25°C
Pts28°C

Nikah başvurusu hakkında bilinmesi gerekenler

Nikah başvurusu hakkında bilinmesi gerekenler
14 Mayıs 2024 21:36 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2024 22:12
A+
A-

Günümüzde Nikah randevusu alma işlemi için pek çok çiftin kafasında “Nikah işlemleri için neler gerekli?”, “Nikah tarihi nasıl alınır?” ve “Nikah başvurusu nasıl yapılır?” gibi sorular dönüp durur. Tüm bunların cevabı haberin detaylarında yer alıyor.

Bayburt’ta evlenecek olan çiftlerin büyük bir bölümü, Bayburt Belediyesi evlendirme memurluğu dışında, ilçelerde, beldelerde, müftülüklerde ve köy muhtarları tarafından köylerde nikah işlemlerinin yapıldığından haberdar olmadıklarını dile getiriyorlar.

Bayburt’ta özellikle Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında evlilik müracaatlarında  önemli derecede yoğunluk yaşanıyor.

Evlenecek olanlar İl ve İlçe Belediye Başkanlığı evlendirme memurluğunun yanı sıra 2018 yılından itibaren il ve ilçe müftülükleri de nikah işlemleri yapmaktadır.

Ayrıca köyde yaşayanlar için ise evlilik başvurusu köy muhtarlığına yapılarak köylerde nikah işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Nikah tarihi almak isteyen çiftler, öncelikle evlenme beyannamelerini düzenledikten ve sağlık raporunu aldıktan sonra nikah tarihi alabiliyorlar.

Evlenecek olan çiftlerin yasal olarak birlikte başvuru yapmaları gerekiyor. Eşlerden birisi olmadığında işlemlerin yapılabilmesi için diğerine noterden vekalet vermesi gerekiyor.

2024 yılından geçerli olmak üzere Bayburt Belediyesinde yapılan nikah ücreti 905 TL olurken, düğün salonundaki nikah ücretleri ise 1755 TL dir.

Evlilik akdi için gerekli evraklar:

Evlenme beyannamesi  (Nikah memur tarafından düzenleniyor)

Eşlere ait fotoğraflı nüfus cüzdanı ve fotokopisi ( Ehliyet veya benzer belgeler kabul edilmiyor)

Vesikalık fotoğraflar  ( Her eş için 4 Adet )

Evlilik sağlık raporu (Aile hekimi tarafından resimli ve mühürlü olacak)

Not: Bayburt Belediyesi’nin internet sitesindeki hizmetler bölümünde nikâh işlemleri için detaylı şekilde bilgiler yer almaktadır.

Ağıdaki linke tıklyark ulaşabilirsiniz:

www.bayburt.bel.tr/sayfa/nikah-islemleri

 

YORUMLAR

  1. ESNAF61dedi ki:

    sanki gençler evlenebiliyor hala altın takı istiyorlar yıl olmuş 2024 uzay çağındayız bitmiş ekonomide adat diyip kuyumcuları zengin ediyorlar bırakın bu gençlerin yakasını nikah yapılsın bitsin.

    1. orhannndedi ki:

      haklısın reis doğru