Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

Hemşeri Dernekleri Yılların sorununu çözüme kavuşturuyor

Hemşeri Dernekleri Yılların sorununu çözüme kavuşturuyor
19 Ağustos 2023 22:02 | Son Güncellenme: 20 Ağustos 2023 07:44
A+
A-

Trabzon’a komşu illerden giden hasta yakınlarının yaşadıkları konaklama mağduriyetlerini çözüme kavuşturma konusunda bir raya gelen Trabzon’daki dört Hemşeri Dernek başkanlarının girişleri neticesinde yılların sorunu çözüme kavuşuyor.

Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Sadettin Okay, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Mürteza Eroğlu, Trabzon, Giresunlular Derneği Başkanı Cemil Alpaslan ve Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’nin bir araya gelerek oluşturdukları Trabzon Hemşeri Dernekleri Platformu yılların sorununu çözüme kavuşturma konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yaptıkları görüşmeler olumlu sonuçlar verdi.

Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Sadettin Okay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Trabzon Bayburtlular Derneği olarak hizmette yola devam ediyoruz. Trabzon’da aktif olarak hizmet veren Gümüşhaneliler, Artvinliler, Giresunlular ve Bayburtlular derneği olarak ortak sorunlarımıza çözüm üretmek için kurduğumuz Hemşeri Dernekleri Platformunu basınımızın da desteğiyle tanıtarak çıktığımız bu yolda en büyük sorunumuz çözüme kavuşturmak üzereyiz.

Memleketlerimizden sağlık konusunda Trabzon’a gelen ve tedavileri nedeniyle uzun süre burada kalmak zorunda olan hasta ve hasta yakınlarının konaklaması için konaklama tesisi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ile yapılan görüşmelerimiz olumlu sonuç sağlanmış ve en kısa zamanda yıllardır kanayan yara haline dönüşen bu sorun çözüme ulaşacak ve  hasta yakınlarının hastane önündeki bu çilesi de sona erecektir.

Bu dernek başkanlarının ve yönetim kurulu arkadaşlarının tek derdi hemşehrilerimize hizmet etmektir. Bizlere desteklerini esirgemeye Trabzon İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Hakan Ustaya sonsuz teşekkür eder, illerimizdeki milletvekilleri başta olmak üzere tüm siyasilerin yanımızda olmasını ve destek vermelerini gönülden temenni ediyoruz.” dedi.

 

 

YORUMLAR

  1. üsame Durmuş dedi ki:

    Değeri sözlerle anlatılamayacak kadar büyük bir proje.
    Hep söyledim söylemeye devam edeceğim.
    Kim Bayburt için,Bayburtlular için hizmet ediyorsa,öldüğünde Bayburtun toprağı,kabri ona Cennet Bahçesi olsun,kimde doğduğu topraklara,komşularına ihanet ediyorsa,o toprak onları kussun,içine alıp cehennem çukuru dahi olmasın.

  2. Umut Özkan dedi ki:

    Allah razı olsun.. tebrikler başarılar