Dolar 32,3425
Euro 35,1086
Altın 2.309,83
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Geri Gönderme Merkezi’nde inşaat seviyesi yüzde 75’e ulaştı

Geri Gönderme Merkezi’nde inşaat seviyesi yüzde 75’e ulaştı
24 Aralık 2020 18:40 | Son Güncellenme: 24 Aralık 2020 19:53
A+
A-

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, yapım çalışmalarına devam edilen Göçmen Geri Gönderme Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Kontrolsüz mülteci hareketlerinin önlenmesi ve mültecilerin iade süreçleri tamamlanıncaya kadar koruma altına alınıp barınma ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla yapımına başlanan 200 kişilik Göçmen Geri Gönderme Merkezi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Yüzde 75 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan projenin 2021 yılında tamamlanarak hizmete alınması hedefleniyor.

Çalışmalar hakkında bilgi almak üzere inşaat alanına gelen Vali Epcim, incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile eski Maliye Bakanı ve şimdiki Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın da süreci yakından takip ettiğine değinen Vali Epcim, yüklenici firma yetkilileri ile görüştü.

Vali Epcim,  “İçerisinde yemekhane, spor salonu, çocuk oyun alanları, sosyal tesis ve revir binası olacak merkezimiz 200 kişinin geçici olarak barınma ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitede önemli bir yatırım. Bu yatırımın hayata geçirilmesi noktasında yakın ilgileri dolayısıyla başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile eski Maliye Bakanımız ve Bayburt Milletvekilimiz şimdiki Merkez Bankası Başkanımız Naci Ağbal’a şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

İncelemelerinin ardından inşaat alanından ayrılan Vali Cüneyt Epcim’e, İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka ile yüklenici firma temsilcileri eşlik etti.  

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.