Bayburt’ta kan bağışı kampanyası ve Filistin’e destek kermesi düzenlendi

Bayburt’ta Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri ve Kızılay Haftası nedeniyle kan bağışı kampanyası ve Filistin’e destek kermesi düzenlendi.
Kızılay Haftası kapsamında azalan kan stoklarına dikkat çekmek ve kan bağışı bilincine destek olmak amacıyla Türk Kızılay Bayburt Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde kampanya başlatıldı. Kampanyaya destek olmak isteyenler, KOP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde bir araya geldi.
KOP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Kızılay Haftası programı, açılış töreniyle başladı. Programda Vali Yardımcısı Yunus Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, Kızılay Bayburt Şubesi temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılışın ardından katılımcılar, kampanyaya destek olmak için Türk Kızılay’a kan bağışında bulundu. Daha sonra Nazlı Şentürk Kızılay Anaokulu öğretmenleri ve velilerinin katkılarıyla hazırlanan Filistin’e destek kermesi ziyaret edildi.
Filistin halkına destek olmak amacıyla düzenlenen kermes, katılımcılar tarafından yoğun ilgi görürken elde edilen gelirin Kızılay aracılığıyla Filistin’e gönderileceği belirtildi.