Dolar 32,3379
Euro 35,1488
Altın 2.241,94
BİST 8.740,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt’ta Ekoköyde üretim için geri sayım başladı

Bayburt’ta Ekoköyde üretim için geri sayım başladı
26 Kasım 2022 19:17 | Son Güncellenme: 26 Kasım 2022 19:46
A+
A-

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen Ekoköy Projesinde konteynırların ardında seraların kurulumu için yoğun çalışma devam ediyor.

Bayburt kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta Tarım İl Müdürlüğüne ait olan 56 dekarlık  bir arazi üzeride başlatılan Ekoköy yapımında geri sayım başladı.

Tarım İl Müdürlüğünün proje ortağı olan Bayburtlu Bağcılar Derneğinin 22 üyesi burada organik ürün üreterek satışını gerçekleştirecekler.

“İki hafta içerisinde tamamlanıyor”

Konuyla ilgili açıklayıcı bilgiyi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen şunları söyledi:

“ İlimizde bağcı diye tabir ettiğimiz 22 ailemizin burada bilimsel yöntemlerle üretim yapmalarını sağlayacağız. Projemizin ismine Ekoköy dedik. Bayburt’un ata tohumu burada organik bir şekilde üretilecek. İlaç ve gübre kullanmadan İlimizin kendisine öz üretimler yapılacak. Öğretmenevi civarında üretim yapan çiftçilerimizi bir araya getirerek Bayburtlu Bağcılar Derneği kurulmasını sağladık. Tarım İl Müdürlüğümüz ile derneğimizin ortaklığında KUDAKA destekli bir proje yaptık. 3 milyonluk proje kapsamında burada üreticilerimiz için konteynır evleri yerleştirdik. Her bir çiftçimize 2 şer dekarlık arazi ve 2 adet sera veriyoruz. İlk etapta bunları gerçekleştiriyoruz. İlerleyen zamanda ise ikinci ve üçüncü etapları da gerçekleştireceğiz. Buradaki alan Tarım İl Müdürlüğüne ait bir alandır. Bayburtlu Bağcılar Derneği bizim proje ortağımız olduğu için çiftçilerimiz buraya herhangi bir ücret ödemeyecek. Burada ilerleye zamanda kurutma ve pazar alanı da oluşturmayı planlıyoruz. İki hafta içerisinde buradaki çalışmalar tamamlanarak bitirilmiş olacaktır. ” dedi.

“Öncede üretim yaptığımız yerler imara açılıyor”

Bayburtlu Bağcılar Derneği başkanı Ramazan Sevniş ise, “ Ekoköy dediğimiz bu proje bize göre Bayburt tarihinde yapılmış en büyük proje olarak değerlendiriyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde en büyük pay il müdürümüz Selami Ersen’e aittir. Kendisine teşekkür ediyoruz. Önemli mesafeler alınmış durumda . Bir taraftan seralarımız kurulurken diğer taraftan seralar için özel topraklar getiriliyor. Önceden üretim yaptığımız yerler şahıslara aitti. Oralar imara açılıyor. O edenle işsizlikle karşı karşıya kaldık. Selami beyden Allah razı olsun. Burada üretim yapmamız için çok güzel bir alanı bizlere tahsis etmiş oldu. Burada yakında üretim başlayacak ve 22 aile buradan ekmek parası kazanmış olacak.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR

  1. Ali aytemur dedi ki:

    ALLAH devletimize zeval vermesin