Dolar 32,4534
Euro 34,7838
Altın 2.439,26
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C

Bayburt’ta dilenci olmak!

Bayburt’ta dilenci olmak!
25 Nisan 2023 10:01 | Son Güncellenme: 28 Nisan 2023 08:36
A+
A-

Bayburt’un önemli ve en yoğun caddelerinden birisi olan Cumhuriyet Caddesini mesken edinen dilenciler bir türlü alışkanlıklarından vazgeçmiyorlar.

Son yıllarda başka illerden gelerek Bayburt kent merkezine yerleşen ailelerin kadın ve beraberindeki çocuklarıyla soğuk ve yağmur demeden en işlek caddelerde vatandaşların manevi duygularını istismar ederek dilenmeye devam etmeleri vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Küçük çocuklarıyla birlikte duygu sömürüsü yaparak dilenmeye devam eden kadınlar, polis ve zabıta ekipleri tarafından defalarca uyarılmalarına ve cezai işlemler yapılmasına rağmen huylarından vazgeçmiyorlar.

Türkiye’de sadece Bayburt’ta kurulmuş olan Müslüman Dilendirmez Cemiyeti Derneğinin de bu kadınları dilencilik yapmaktan vazgeçirmek için çeşitli yolları ve imkanları kendilerine sunmasına rağmen onlarda başarılı olamadı.  

Vatandaşlar ise son yıllarda Bayburt’ta sayıları artan dilencilerin oluşturduğu görüntülerin memleketlerine yakışmadığını dile getirerek, dilencilere yönelik etkili yaptırımların uygulanması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. alim dedi ki:

    Bizim mahallede yaşlı bir kadın vardı yıllarca dilendi durdu hatta ne kadar yoruluyorduysa taksiyle evine geliyordu ihtiyaç sahibi miydi hayır denildiği gibi tamamen hastalık ,öldüğünde yakınları evinden saatlerce tarihi geçmiş gıda maddeleri boşaltmışlardı aslında çalışmaya yaşı sıhhati uygun durumdaki dilencilere kim olursa olsun sert tepki göstermeliyiz ama bizim milletimiz belki bilemediğimiz bir durum vardır diye ah almaktan korkuyor bizim en zayıf noktamız da bu işte duygusal insanlarız.

    1. Selo dedi ki:

      Bayburt belediyesi zabıta müdürlüğü,aile sosyal bakanlığı çalişanlari ,polis ne yapıyor ihtiyaçlari varsa devlet yardım etsin ediyorsa yoksa gereği yapılsın o kadın ve çoçuklari devamlı caddede

  2. Murat dedi ki:

    Bu insanlar dışarıdan mi geliyor yoksa bayburtlumu eğer Bayburtluysa bayburt küçük bir yer herkes bir birini tanır bilen vermez .Dilenme bir ihtiyaç değildir bir hastalıktır. İhtiyacı olan çalışır çalışmıyorsa hayır sahipleri veya sosyal kuruluskari yardım eder. Keşke Dilenme ye karşı gösterilen ahlaki ve haklı tepkiyi daha tehlikeli olan sosyal olaylarada göstersek ,kul hakkına gençlerin problemlerine, rüşvete hırsızlığa yolsuzluğa ve adaletsizliğe göstersek

  3. Rakko dedi ki:

    Benim dinimdende olamaz kardeşimde olamaz biz savaşta ülkemizden kacmayiz

  4. Türk dedi ki:

    Çok ayıp utanç verici.hiç bir şehire yakışmaz bu görüntüler.. Her sene aynı görüntü.. Zavallı esnafa kırk tane hesap sorarlar nerede evrakların diye ama bu dilencilik işini ticarete dökenler hiç bir şey yapmazlar.. Üstelik çocukları duygu sömürüsü olarak kullanarak.Bu işle belediye uğraşmaz. Bu işe devletin kolluk görevlileri bakması gerek.. Her dilencinin başına zabıta düşemez.. Ramazan ayında şahsen çok utandım camii önlerinde her yerde bunlar tekrar ediyorum çok utanc verici ayıp.. Yazın toplanıp şehrin her yerinde para topluyorlar…. Şunu da söyliyim. 25 yaş 35 yaşlarında bir grup kendilerinin inşaatta yada çalışmaya geldiklerini yada yolda kaldıklarını söyleyerek caddenin göbeğinde herkezden para toplayan ve bu işi de ticarete dökenlerde var ama maalesef yine serbest Bi şekilde para topluyorlar.. Geçenlerde biri ağaç kesme motorunu hızarı sırtına asmış caddeden herkezden para topluyor kendini mağdur göstermeye çalışıyor bu adam sırtında ağaç motoruyla nasıl şehrin göbeğinde gezebiliyo,biride çıkıp demiyoki gel bakalım sen bu şekilde gezemessin.

  5. sedat dedi ki:

    Suriyeli olmadıktan sonra benim için sorun değil kendi vatandaşımız sonuçta. Onlar bu hale keyfinden gelmedi kimse mecbur kalmasa bunu meslek haline getirmez. Duyarlı yönetim lazım sadece, belediye başkanı değil bazı yöneticiler caddede biraz gezse belki bişey olur oda belki …..

    1. Yüsra dedi ki:

      Beyefendi Suriyeliler kendi vatandaşımız olmayabilir ama aynı dine mensubuz dinde Ayrım gözetilmez. Eğer dinle ilgili bir şey biliyorsanız. İkincisi o insanlar ihtiyacı olduğu için değil insanların duygularını istismar edip para kazanmayı daha çok seviyorlar. Bunlara teklif edilen yardım paralarını neden kabul etmiyorlar çünkü dinlenerek daha çok para kazanıyorlar. Kim olursa olsun bu yolla kazanılan para helal değildir. Emek yok, ter yok…

    2. SERSERIKRAL69 dedi ki:

      mecbur kaldığından değil laaa… günlük yevmiye bayburtta dilenci için en az 300 tl. aylık ne yapar bi düşün… istanbul için günlük 1000-2000 arası … yani açlıktan yokluktan değil. . . sen o dilenciye çıkar 1000 lira ver bu günlük yeter demez yine allah rızası için 50 kuruş der devam eder.

  6. Bayburtlu699 dedi ki:

    Hepsinin evi barkı var ve şu çocuklu olan kadın benim mahallemde oturuordu herkes gibi esi calisior alışkanlık haline getirilmiş şeyler bunlar bu tarz kişilere vermeyin paranızı herkes gibi gerekirse 2 iş ederek taşı sıkarak evini gecindirsinler onlar kolayı secior ve bizde buna göz yumuyoruz