Dolar 32,5707
Euro 34,7707
Altın 2.491,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Bakkalların veresiye defterini satın alıp tüm borçları sildi

Bakkalların veresiye defterini satın alıp tüm borçları sildi
2 Nisan 2020 13:58 | Son Güncellenme: 2 Nisan 2020 21:53
A+
A-

Kimliği bilinmeyen hayırsever bir vatandaş Bayburt merkeze bağlı Akşar köyünde vatandaşların bakkallardaki veresiye borçlarını sildirip, 15 günlük ekmek ihtiyacını karşıladı.

Türkiye’nin birçok ilinde veresiye defterlerini sildirip vatandaşlara para dağıtan gizemli hayırsever bu kez Bayburt’ta ortaya çıktı. Merkeze bağlı 500 haneli Akşar köyünde 2 bakkala borcu olan vatandaşların yaklaşık 15 bin liralık borç defterini sildirdi. Hayırsever aynı zamanda köy sakinlerinin tamamının 15 gün boyunca ekmek ihtiyacını da karşıladı.

Gece yarısı telefonunun çaldığını ve hayırseverin kendisine ulaştığını ifade eden bakkal Yunus Köroğlu, “Bütün kardeşlerimizin borcunu bana bildir ben de onu ödeyeyim dedi. İlk başta şaka mı yapıyor dedim hani bu ‘Robin Hood’ buraya mı geldi diye düşündüm. Sonra ciddi ciddi hesapları istedi benden. Allah razı olsun zor durumda olan bütün vatandaşlarımızın da ayrım gözetmeksizin borçlarını ödedi” dedi.

“15 günlük ekmek ihtiyacını karşıladı”

Veresiye defterindeki borçlarının kapandığını öğrenen vatandaşların çok sevindiğini aktaran Köroğlu, “Bu işe vesile olan kişiye çok teşekkür ettiler. Bizim için de iyi oldu. Vatandaş için de iyi oldu. Tabi bu da yetmezmiş gibi şu anda köyümüz vatandaşlarından kim olursa olsun ekmeğini buradan alabilir. Köyümüzün 15 günlük ekmek ihtiyacını da bu abimiz karşıladı” dedi.

Köyde esnaflık yapan Hüsnü Cemal Kardeş ise bir hemşehrilerinin kendisine ulaştığını belirterek, “Köyde ihtiyaç sahiplerinin borcunu karşılamak istediğini söyledi. Biz de listeyi verdik ihtiyaç sahiplerinin borcunu ödedi. Daha sonra tekrar aradı ve bütün köy halkının 15 günlük ekmek ihtiyacını kendisinin karşılayacağını ifade etti. Abimize teşekkür ediyoruz. Bu köy halkını ve esnafı çok mutlu etti” diye konuştu.

Kaynak:Beşir Kelleci

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.