Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Bayburt’ta BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivali Başladı

Bayburt’ta BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivali Başladı
12 Haziran 2023 16:59 | Son Güncellenme: 12 Haziran 2023 20:12
A+
A-

Bayburt’ta bu yıl birincisi düzenlenen BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivali; açılış töreninin ardından atölyeler, etkinlikler, yarışmalar ve gösteriler eşliğinde misafirlerini ağırladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen festival; Vali Cüneyt Epcim, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törenle açıldı. Açılış töreni sonrasında roket atışları yapıldı, atölye çalışmaları ziyaret edildi, yarışmalar ve gösteriler düzenlendi.

“Bayburt’ta bir şeyler oluyor.” sloganıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan BAYFEST 1. Bilim ve Teknoloji Festivali, Bayburt Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle başladı. Daha sonra Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi ROBOHATİP takımına ait roketler gökyüzüne fırlatıldı.

BAYFEST 1. Bilim ve Teknoloji Festivali kapsamında ziyaretçiler stantları gezerek teleskop ile gözlem, 3D yazıcı ve kalem, model uçak simülasyonu, robot gösterileri, planör yapımı, drone simülasyonu, hologram yapımı, su roketi, sihirli labirent, alevlerin müzikle dansı, kodlamalar, zspace artırılmış gerçeklik ve elektrikli deney setinden oluşan toplam 26 adet atölye çalışmasını inceledi. Atölye çalışmaları yoğun ilgi görürken öğrenciler festivalde yer alan tasarla yap uçur, stracth kodlama ve spor parkurundaki yarışmalarla doyasıya eğlendi.

Festivaller, TEKNOFEST Türkiye Finallerinden dereceyle dönen ROBOHATİP takımının İHA gösterisiyle devam etti.

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleşen festival, 14 Haziran’a halka kadar açıktır.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.