Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburt’ta 2000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami açılmak için gün sayıyor

Bayburt’ta 2000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami açılmak için gün sayıyor
13 Haziran 2021 20:57
A+
A-

Bayburt şehir merkezi Zahit Mahallesi Çoruh Nehri kenarında 2016 yılında yapımına başlanan Hacı Kıyasi Şentürk Camisi Kurban Bayramında ibadete açıyor.

Şehir merkezi girişinde yer alan 4 minareli cami, 12 bin metrekare alan içerisinde 3 bin metrekare üzerine inşa edildi. Cami 2000 kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir kapasiteye sahip. Son aşamalarına gelinen cami içerisinde halıların yerleştirme işlemleri devam ediyor.

Pandemi dönemi nedeniyle çalışmaları aksayan ve açılışı geciken Hacı Kıyasi Şentürk Camisi önemli bir aksilik olmadığı takdirde Kurban Bayramı öncesi törenle ibadete açılmış olacak.

 

YORUMLAR

  1. SahipsizVatan dedi ki:

    ilk başta herkes ihtiyacı olanı nı istemiş doğal olarak , Camii de, Hastanede, okulda İhtiyaç olmasına ihtiyaç da acaba kaç kişi yatırım yapmaya yada ekonomiye katkı sağlamaya aday. Herkes yazmasını güzel biliyor, çalışmaya gelince icraat yok. kimisi çalıştırmaya adam bulamadığından kimisi de iş bulamamaktan yakınıyor. yapandan da yaptırandan da Allah C.C. razı olsun.

  2. cemo dedi ki:

    Güzel Bayburt’a yaşlı yaşam evi, engelli sağlık merkezi …………

  3. ali dedi ki:

    2000 kişilik cami yerine 200 kişinin çalışabileceği fabrika yapılsaydı keşke.

  4. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    Yaptıranlar memnun olduğuna göre , bize hayırlı olsun demek düşer.. 1-) Muhit ve yer olarak yanlış seçim 2-) bu cami 2000 kişilik mevcuduyla Trabzon yolu üzerine yapılmalıydı yada bu hayrı yapanlar , acizane Trabzon Maçka’da ki gibi FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ yapamaz mıydılar….? Müthiş bir iç ve sağlık turizmi olurdu.. Bugün Maçka ilçesine akın ,akın geliyorlar , tedavi için sıra bulmakta zor.. Acaba camiyi hayır olarak yapanlar , böyle bir şey DÜŞÜNÜYORLARMI….!

    1. Ada dedi ki:

      Güzel insan, mükemmel yorum..