Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburtlular deprem bölgesine yardım için adeta birbiriyle yarıştı

Bayburtlular deprem bölgesine yardım için adeta birbiriyle yarıştı
6 Şubat 2023 20:39 | Son Güncellenme: 6 Şubat 2023 22:18
A+
A-

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ve çevre illerde de etkili olan deprem sonrası ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta yardım kampanyası başlatıldı.

Türkiye’yi yasa boğan deprem için, Bayburt Belediyesi tarafından öğle saatleri başlatılan ve mesai bitimine kadar devam eden yadım kampanyasında Bayburtlular zamanla yarışırcasına destek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Yardımların teslim alındığı belediye önünde ortalama her saat başı bir araç yardım paket ve kutularıyla doldu. Kadınlar, gençler, yaşlılar getirdikleri yardımlarla belediye önünde yoğunluk oluşturunca cadde üzerindeki araç trafiği akışının da yönü değişmiş oldu.

Depremzedelere yardım için akın akın belediye önüne gelenlerin bir bölümü ellerinde taşıdıkları malzemeleri belediye personeline teslim ederken, bir bölümü ise araçlarıyla yardım paketlerini taşıdıkları dikkat çekti.

Vatandaşlar, evlerindeki battaniyesini, yorganını, halısını, her çeşit giysileri, ısıtıcıları, gıda maddelerini, zor günler için beklettiği altınını getiren genç kızlar, biriktirdiği harçlığını getirip veren çocuklar, iş yerinde yaptığı kolileri araçlarıyla getiren esnaflar, kısacası Bayburtlular 5 saat içerisinde kampanya için elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştı.

Toplanan yardımların yer aldığı konvoy yarın saat 10.00 da Cumhuriyet caddesinde düzenlenecek olan törenle  deprem bölgesine uğurlanacak.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.