Dolar 32,5553
Euro 34,9632
Altın 2.457,65
BİST 9.881,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt Üniversitesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Bayburt Üniversitesinde  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği
9 Mart 2022 08:08 | Son Güncellenme: 9 Mart 2022 09:13
A+
A-

Bayburt Üniversitesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çok sayıda akademisyenin ve öğrencinin katıldığı çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Bayburt Üniversitesi Genç Büyüklerimizle El Ele Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Huzurevi Ziyareti” programına Bayburt Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ve Bayburt Üniversitesi Rektörünün eşi Dr. Büşra Türkmen eşlik etti. Etkinlik kapsamında huzurevinde bulunan değerli büyüklerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı ve yaşlılarımızla birlikte sohbet edilerek hoş vakit geçirildi.

Ayrıca Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen konferans-sergi-turnuva etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlik, Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Huriye Kadakal’ın açılış konuşması ile başladı. Etkinliğin devamında  “Yaşayan insan hazineleri geleceğe aktarılan mirasın temsilcileri” ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül alan ehram ustası Sevim Ataner konuşma yaptı. Aynı zamanda Sevim Ataner’in Ehram Sergisi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin afiş sergisinin de olduğu etkinliğe Prof. Dr. Ali Kafkasyalı  “Geçmişten Günümüze Türk Halk Hikâye ve Destanlarında Kadın” konulu konferansıyla katılım sağladı. Program, Bayburt Üniversitesi Bowling salonunda Kadınlar Arası Bowling Turnuvasının yapılması ile sona erdi.

Diğer yandan Spor Bilimleri Fakültesi tarafından, Bayburt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans öğrencisi olan 2020 Tokyo Kadın Boks Olimpiyat Şampiyonu Millî Boksör Busenaz Sürmeneli ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel söyleşi gerçekleştirildi.

Bütün emekçi kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Busenaz Sürmeneli, bir kadın sporcu olarak tüm kadınların büyük işlere imza atabileceğini ifade etti. Kız çocuklarının bu noktada desteklenmesi gerektiğini de vurgulayan Busenaz Sürmeneli, aynı zamanda spor kariyeri hakkındaki planlamalarından da bahsetti. Bu süreçte Bayburt Üniversitsi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e de kendisine verdiği destekler için teşekkür etti. Geleceğin güçlü kadınlarına,  hayal ettiklerinin peşinden koşması gerektiğini ve ancak bu yolla başarıya ulaşılabileceğini vurguladı.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla düzenlenen tüm etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, bu vesile ile bütün kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutladı.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.