Dolar 32,5475
Euro 34,9890
Altın 2.427,44
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Bayburt’ta Çoruh Nehri’nin 2’nci etap çalışmalarını vatandaş belirleyecek

Bayburt’ta Çoruh Nehri’nin 2’nci etap çalışmalarını vatandaş belirleyecek
23 Mayıs 2020 19:23
A+
A-

Bayburt’ta yapımı devam eden Çoruh Nehri Islah Projesinde 2’nci Etap çalışmaları vatandaşların ortak kararına göre şekillenecek.

Çoruh Nehri Şehir Geçişi Projesi 2. Etap çalışmaları Bayburt Valiliği’nde düzenlenen toplantıda geniş kapsamlı ele alındı.

Toplantıda Çoruh Nehri Şehir Geçişi Projesi üzerine gerçekleştirilen detaylı görüşmeler sonrası alanda incelemeler yapıldı. Vali Epcim, projenin ikinci etabına ilişkin ön çalışmaların DSİ tarafından hazırlandığını belirtti. Vatandaş taleplerini merkeze alarak bir çalışma gerçekleştirileceğini bildiren Vali Epcim, katılımcılara teşekkür etti.

Milletvekili Fetani Battal ise Çoruh Nehri Şehir Geçişi 2. Etap projesi üzerinde çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Projenin şehrin ortak kanaatine göre şekilleneceğine dikkat çeken Milletvekili Battal, “Bu bizim için çok önemli. Bu hususta Valimizle, Belediye Başkanımızla, İl Başkanımız ve Merkez İlçe Başkanımızla projenin ön görüntüleri hususunda kanaat sahibi olduk. Alanda yapacağımız gözlemlerin ardından tekrar Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ve Bakanlığımız ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Arzumuz Çoruh’u Bayburt’un arzu ettiği zemine yerleştirmek olacaktır.” diye konuştu.

Vali Cüneyt Epcim başkanlığındaki toplantıya Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat ile Merkez İlçe Başkanı Resul Kaya katıldı.

 

 

YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bayburtlu Salih rumuzlu kardeşime aynen katılıyorum…İfadelerinin eksiği var fazlası yok..
    Biz buna ,MİMARi OLARAK….! Bayburt’un Tarih ve kültürle buluşması diyoruz…
    Taş köprüden içeriye ,Eski Bayburt diye adlandırdığımız bu alana ,ilk etap ta imar yasağı
    gelmesi ,arkasın dan hemen belediye,üniversite,tüm partiler,STK’lar,yetişmiş insan gücümüzle,
    basınımızla beraber GÜÇLÜ BİR İRADE oluşturarak olur… Buna nasıl başlarız…? Adını çalıştay de,ister istişare toplantıları de, bir beraberlik sağlamalı ve başlamalıyız…
    .Afyon,Düzce,Beypazarı,Safranbolu,Akçaabat (orta mahalle) yüzlerce misal var..Maalesef illeri geç ,bir çok ilçe ve beldeden kötüyüz…Şehri yaparken bozduk,helen eski yanlışı emsal alarak İHANET ediyoruz….Kısaca mevzuyu dağıtmayalım ,yukarıda saydığımız bu kurumlar ,en kısa zamanda bir araya gelerek AYAĞA kalkmalı GÜÇLÜ İRADEYİ oluşturmalıyız…
    Sadece belediye başkanının ,omuzlarına sorumluluğu yıkarak değil, başkanımızın da gayretini görmek istiyoruz…
    BAYBURT YIKILARAK DÜZELİR………!

  2. Resül temür dedi ki:

    Bırakın Çoruh doğal şekliyle aksın Çoruhum’un altını üstünü beton dökmeyin sadece israf birilerine rant kazandırmaktan başka bir işe yaramaz Çoruhu betonlaştırırmış görmek şahsen beni çok üzdü dünyada böyle komik bir çalışma yok

  3. Eymen dedi ki:

    Çoruha dokunma!!!!o beton bloklar yıkılacak yerine eski yeşil doğal havası gelecek

  4. Hikmetli dedi ki:

    “Gölge etmeyin başka ihsan istemez ”
    Milyonlarca lira harcayıp çoruh nehrimizi petona gömdünüz ,rahat bırakın Çoruhumuzu Allah aşkına siz el bile sürmeyin.
    Memlekette yapılması gereken işleri yapın!!!
    #çoruhumurahatbırakın

  5. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Sn Valim
    ve ilgili tüm birimler;
    Bayburt Çoruh nehri adına dünü ve bu günü ile düşünmek tabi ki önemlidir. Bu önem nedeni ile sizlerden bir Bayburtlu olarak , Bayburt Belediye meclisinde ve İl enel mecilisinin de bu yetkisi varmı bilemiyorum, karar alarak Çoruh nehrinin meydan köprüsünden itibaren her iki yakasının imarının durdurulması ve hazırlanacak proje ile Çoruh nehrinin ve şehrin ferahlamasının sağlanması iyi olacaktır.
    Başta Belediye binası olmak üzere yıkıma başlanması bu hizadan meydan köprüsüne kadar olan kısımda özellikle esnafımızın mağdur edilmemesi adına Bayburt orta okulu, jandarma ve Askerlik şubesinin uygun bir yere kaldırılarak bu alanda ve orta okulun arka tarafında eski binaların kamulaştırılarak , yani galer mahalesi kısmına doğru , geniş alanda Bayburt taşından, İstanbul misali çift katlı kapalı çarşı yapılarak, içerisinde iş yerleri ve otantik tasavvufhane ve musuki ile donanımlı bir proje ile esnaf mağdur edilmez ve meydandan itibaren araçlar için gidiş, Ozulu caddesi zahitten veya çil çilden geliş olarak şehrin vizyonu değiştirebilir.
    Asli kültürümüz yansıtan projeler ile bir vizyon şehri olmamız adına projeler hazırlanmalı;

    1. Hacı Bayram UZUNBACAK dedi ki:

      Sayın yetkili bu konu ile yazılanları oludum 2019 yılı mart gibi de bayburt ta çoruha yapılan bir takım işleri görme fırsatı buldum.Ama gelen yüksek miktardaki sel yapılan bir çok kısmını berbar etmişti . Acizane fikrim yıllar önce çoruh nehrine benzer Nevşehir Avanos ilçesinden geçen kızılırmak var bu ırmağın 28 yıl öncesini bilirim bir de şimdiki halini görün hem temizlendi hem turizme kazandırıldı ve belediyeye maddi yönden bir kazanım oldu.Lutfen yapacağınız işlerde burayı bir inceleyin en azından fikir edinirsiniz .Bayburtumuza yakışır işler yapılabilir
      Umarım dikkate alınır.Saygılarımla

  6. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    İkinci etaptan ne anlatılmak isteniyor neresi..? detaylı bilmediğim için yorum yapamıyorum….
    Yaklaşık 2-3 ASIRDIR, Gukku sokağını 90 derece ,çirkin bir virajla dönüyoruz…
    ÇOK AYIP ve YETER…?
    D.S.İ, TCK, Belediye ortaklaşa veya hangisi üstlenecekse , Cumhuriyet otelinin yanından ,çoruh’un kıyısından , bent hamamının yanından 300-400 m. yol , kale ardına bağlayın, bu tip Bayburt’u RAHATLATAN projeler bekliyoruz…Sayın vekilimizin ve iktidar il başkanımızın
    böyle çalışmaları var mı…?
    sayın belediye başkanım sizin döneminizde KENT KONSEYİ TOPLANDI MI, TOPLANDIYSA NE GİBİ KARARLAR ALINDI, UYGULANIYOR MU…?…Hayırlı bayramlar…Saygılar..

  7. Mustafa dedi ki:

    Paramız mı çok ben anlamıyorum! Yapılan 1. Etap ne kadar berat görmüyormular da 2. Etap yapacaklar. Sucuk fabrikası yapacaktı başkan ona harcasınlar bari memlekete bir faydası olur. Betona gömmeyin artık çoruhu!

  8. RECEP dedi ki:

    İNSANLARI YANILTMAYIN ÇORUH NEHRİ DEĞİL ARTIK…MALESEF YILDIRIM ÇAYI OLDU ORASI…HABERLERİNİZİ DOĞRU BİR ŞEKİLDE YAPIN…

    1. Sadettin dedi ki:

      İşin içinden çıkamayınca vatandaş belirleyecek, başlamadan önce vatandaşa mı sorulmuştu, başlayalım mı başlamayalım mı diye.. Parayı suya serptiler Pekmezci başkana ihale kaldı..

  9. enexdian dedi ki:

    ya bırakın trilyonları çoruha gömmeyi. o harcanan parayla insanlara istihdam alanı üretin. önümüz yaz yüzme sezonu geliyor çoruhta yüzülecek bir yer yok en azından bir yüzme yeri yapın. kopuz fiyaskosu gibi olmasın tabi.