Dolar 32,3797
Euro 34,7540
Altın 2.429,89
BİST 9.943,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Az Bulutlu
Bayburt
25°C
Az Bulutlu
Sal 21°C
Çar 16°C
Per 14°C
Cum 14°C

Bayburt Üniversitesi öğrencisi Ahmet Karakaş Dünya 3.sü oldu

Bayburt Üniversitesi öğrencisi Ahmet Karakaş Dünya 3.sü oldu
24 Eylül 2023 19:26 | Son Güncellenme: 25 Eylül 2023 16:28
A+
A-

Cezayir’de düzenlenen Dünya Ümitler ve Gençler Bocce (Volo) Şampiyonası, Gençler Basamak disiplininde yarışan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ahmet Karakaş, bronz madalya kazandı.

Bocce disiplininde gençler turnuvası olan Dünya Ümitler ve Gençler Bocce (Volo) Şampiyonasında elde edilen bu başarı, Bayburt Üniversitesinin üst klasmanlarda kazandığı madalya sayını da artırmış oldu.

Bronz madalya kazanan Karakaş, “Takım halinde çok iyi mücadele ettiğimiz bir şampiyonayı daha madalya alarak tamamladık. Bu şampiyona, Dünya klasmanındaki yerimizi ve performans düzeyimizin hangi aşamada olduğunu görmek için de bir fırsattı. Daha iyilerini başarmak için doğru yaptığımız şeylerin yanında geliştirmeye açık yanlarımızı da tecrübe ettik. Bronz madalya, benim için altın madalyaya giden yolun açık olduğunu gösteren bir işarettir. Bu başarıyı geliştirerek ülkeme ve üniversiteme altın madalyalar kazandırmak için çok çalışacağım. Millî takım antrenörlerime ve müsabakalar boyunca desteğini her daim hissettiğimiz Rektörümüz ve Federasyon Başkanımız Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Karakaş ve diğer millî takım sporcularını tebrik ettiği belirten Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Sporcularımızın mücadele azimlerine ve başarılarına yakından tanık olmak, yaşadığımız heyecanı ve mutluluğu katbekat artırdı. Buraya en önemli favorilerden biri olarak geldik ve beklentileri karşıladık. Dünya klasmanında saygın bir konumdayız ve bu konum, Boccenin ana yurdu olan ülkeler tarafından da takdirle karşılanıyor. Buradaki gençlerimiz, geleceğin en prestijli turnuvalarında ülkemizin iddiasını ispatladı. Sürdürülebilir başarı için altyapıdan yetişen sporcularımızın da başarılarını sergilemesi önemliydi. Değerli öğrencimiz Ahmet Karakaş’a ve madalya kazanarak geleceğe dair güvenimizi tazeleyen tüm millî takım sporcularımıza yürekten teşekkür ederim.” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. MUSTAFA ŞALCI dedi ki:

    TEBRİKLER…