Dolar 32,5224
Euro 34,9062
Altın 2.438,38
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 18°C

Bayburt Üniversitesi Bayrağı, Ağrı Dağı’nın Zirvesinde Dalgalandırıldı

Bayburt Üniversitesi Bayrağı, Ağrı Dağı’nın Zirvesinde Dalgalandırıldı
8 Eylül 2021 12:20
A+
A-

Bayburt Üniversitesi öğretim üyeleri Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşarak üniversitenin bayrağını dalgalandırdı.

Bayburt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Cebeci, Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı zirvesine başarılı bir tırmanış gerçekleştirerek Bayburt Üniversitesinin bayrağını Ağrı Dağı’nın zirvesine dikti.

Aynı zamanda Gümüşhane Dağcılık Kulübü (GÜDAK) lisanslı sporcusu da olan Dr. Öğr. Üyesi Cebeci ve ekip arkadaşları 3 Eylül Cuma günü başladığı zirve yolculuğunu 5 Eylül Pazar günü tamamladı. 5 bin 137 metre yüksekliğindeki zirveye ulaşmak için 3 bin 200 ve 4 bin 200 metre yükseklikte iki kamp kuruldu. Final tırmanışı 4 bin 200 metre yükseklikteki kamptan gece 02.00’da başladı. 5 Eylül sabahı ise Türkiye’nin en yüksek noktası olan zirveye ulaşıldı. Başarılı bir şekilde tırmanışı gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Cebeci ve ekip arkadaşları zirvede Bayburt Üniversitesinin bayrağını dalgalandırdı.

Bu tırmanışın, gençlerin bu tür sporlara  ilgisini çekmek ve onları teşvik etmek açısından önemli olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Cebeci ve ekip arkadaşları, zorlu faaliyeti başarılı bir şekilde tamamlamanın ve aynı zamanda Bayburt Üniversitesi bayrağını Ağrı Dağı zirvesinde dalgalandırmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

 

 

YORUMLAR

  1. Bakan dedi ki:

    İlim, bilim ve ahlak bayrağını da zirvelere çıkarmak temennisiyle…