Dolar 32,4468
Euro 34,7861
Altın 2.441,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt Kalesine Yönelik Önemli Şeyler Yapacağız

Bayburt Kalesine Yönelik Önemli Şeyler Yapacağız
26 Mayıs 2016 12:01 | Son Güncellenme: 27 Mayıs 2016 10:55
A+
A-

Bayproje, Bayburt Belediyesi, Bayburt Üniversitesi başta olmak üzere toplamda 8 sivil toplum kuruluşunun birlikte organize ettiği “Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi” başladı. Kongrede konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, “Bayburt Kalesi ile Bayburt ile ilgili diğer sivil toplum kuruluşları ile beraber çok önemli şeyler yapacağız.” dedi.

Açılış konuşmalarında kürsüye gelen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, böyle bir kongrenin Bayburt’ta bir ilk olduğuna işaret ederek, “Bu tür çalışmaların bundan sonra da olması gerekiyor. Ortak çalışmak iyi bir şey. Bundan dolayı paydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu kongredeki değerli bilim adamlarının katkıları, en azından Bayburt Kalesi nedir, sorusunu iyi anlamamıza vesile olacak. Bayburt Kalesi’nin tarihi nereye dayanıyor, ne zaman yapılmış, neler yapabiliriz? Bunu gerçekten uzmanların ağzından dinlemek istiyorum. Değerli Rektörüm Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam da bu konuda uzmandır. Bayburt Kalesi’nde çalışmıştır. Onun önerileri doğrultusunda da ben değerli çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum. Üniversite bu konuda üzerine düşen her şeyi yapacak. Sayın Belediye Başkanımızın da bu konuda çok heyecanlı olduğunu yakinen biliyorum. İnşallah Bayburt Kalesi ile Bayburt ile ilgili diğer sivil toplum kuruluşları ile beraber çok önemli şeyler yapacağız. Hepinize katkılarınızdan, emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Belediye başkanımıza, Bayproje’ye ve diğer 8 sivil toplum kuruluşumuzda ki arkadaşlarımıza, üniversitedeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Verimli bir kongre olacağını düşünüyorum.” diye konuştu. 

Bayburt Kalesi’nin tarihi süreçteki önemine vurgu yapmak ve kalenin ülke turizmine kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kongre 2 gün sürecek ve alanında uzman olan 20’ye yakın bilim adamı sunum yapacak.

Bayburt Üniversitesi Yeni Külliye Konferans Salonu’ndaki kongrenin açılışına Bayburt Garnizon Komutanı Jan. Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu,  Bayburt Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayproje Başkanı Akın Bayrak, bazı kamu kurum müdürleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

  1. dusunur69 dedi ki:

    sayın rektörüm sizin yönetiminizde Bayburt üniversitesinin ,Bayburt’un her alanında yaptığı çalışmaları dikkat ve takdirle medyadan takip ediyoruz.bayburtta arıcılık ve fasülye yetiştiriciliği ile bir çalışma yaptırdığınızı biliyoruz. biz biliyoruz ki bayburttun göç problemini çözmek ve bayburtu şehir yapacak çalışmalar.1tarım ve hayvancılık 2 üniversite 3 turizm. Güzel yaşanacak bir Bayburt için hep elele olmak ümidiyle.
    güvenli şehrin huzurlu üniversitesi sloganı harika.

  2. bihemta dedi ki:

    kale için yapılacak en iyi şey önü ve çevresi dahil her şeyi yıkıp bayburt merkeze taş köprüye kadar park yapmak.

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Sayın rektörüm tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum..
    Kaleye yönelik çalışmalarınızın yanında , BELEDİYECİLİK noktasında da
    çalışmalar yapıp, projeler üretirseniz çok sevineceğiz….
    Yerel yönetim ve yöneticiler üniversiteden ne kadar faydalanıyor..? bilmiyoruz…
    Bir çok yatırımlar gelmesine , üniversitemiz olmasına rağmen aynı paralelde
    gelişen MODERN ŞEHİR olamadık, her gün sorunlarımız kar topu gibi büyüyor…
    Bu konuda ümit verici beyanatlar duymak istiyoruz…
    Tekrar çalışmalarınızda başarılar diliyorum.. Allah yar ve yardımcınız olsun ….

  4. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Hatırlar mısınız eskiden bir söz söylenirdi;
    Su akar Türk bakar, bu gün o söz yapılan projelerle biraz sekteye uğradı, lakin Bayburt kalesi ile ilgili çalışma selamete kavuşmaz ise, Bayburt kalesi ağlar Bayburt lu kaleye bakar denecek.
    Yıllardır bu hüznü yaşıyoruz inşaallah hayırlı projeler sonuca ulaşır