Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Bayburt’ta bu mazeret artık geçerli değil…

Bayburt’ta bu mazeret artık geçerli değil…
10 Ağustos 2020 16:08 | Son Güncellenme: 11 Ağustos 2020 10:48
A+
A-

Bayburt’ta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin işlek caddelerinde maskesiz gördükleri vatandaşlara maske verirken, vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyardı.

Son günlerde koronavirüs vakalarında artış yaşanan Bayburt’ta, açıklanan Kurul kararlarında düğün, nişan, sünnet ve benzeri gibi etkinliklerin önceden alınacak izinle gerçekleştirileceğine, cenaze namazlarının vakit namazları ile çakışmayacak saatlerde kılınması, cenaze namazlarının ve defin işlemlerinin de açık alanlarda yapılması gerektiği vurgulanmıştı.

Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere yoğunluk yaşanan cadde ve sokaklarda maskesiz gezen vatandaşları uyaran polis ekipleri aynı zamanda “maskem yok” mazeretini de ortadan kaldırmak adına maske dağıtıyor ve vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ediyor. Maske takmayan vatandaşlar mazeret üretecek olsa da, polis ekipler maske takmalarının mecbur olduğunu vurgulayarak toplumun sağlığı açısından önemli olduğunu hatırlatıyor.

Polis ekipleri ayrıca koronavirüs salgınından vatandaşların etkilenmemesi için bir yandan araçlardan sürekli anonslar yaparken, diğer taraftan ise yaya devriyeler halinde vatandaşları bilgilendirerek gerekli tedbirleri almalarını sağlıyor.

“Rehavete kapılmayalım uyarısı”
Ekip araçlarından yapılan uyarı anonslarında şu ifadelere yer veriliyor: “Kıymetli vatandaşlarımız yeni bir döneme giriyoruz. Artık kontrollü bir hayat dönemindeyiz. Lütfen rehavete kapılmayalım. Tedbiri elden bırakmayalım. Maske takmaya, sosyal mesafeye, el temizliğine dikkat edelim. Tüm kurallara hassasiyetle uyalım”

 

https://www.youtube.com/watch?v=gXbYmAASXVU

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.