Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburt bu fırsatı iyi değerlendirebilecek mi?

Bayburt bu fırsatı iyi değerlendirebilecek mi?
5 Temmuz 2023 23:37 | Son Güncellenme: 10 Temmuz 2023 20:40
A+
A-

2023 seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği destele Türkiye rekoru kıran Bayburt 8 Temmuz Cumartesi günü Erdoğan’ı ağırlamaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bayburtlular son çeyrek asırda tam destek vermiş, Erdoğan ise Bayburt’a olan sevgisini defalarca ifade etmiştir.

Erdoğan’ın Bayburtlular ziyaretlerinde akıllarda kalan en önemli vaatlerden birisi  olarak tren yolunun Bayburt’tan geçmesi konusu olduğu biliniyor. Bayburtluların aradan geçen süreç içerisinde bu konuda gerekeli çalışmaları yapamadığını vurgulamakta yarar var.  

Artık geriye bakmadan ilerisi için neler yapılmalıdır diye gayret gösterilmelidir. Bayburtlular için belki de 8 Temmuz tarihi bir fırsata dönüşebilir. Çünkü 85 milyonluk bir ülkenin Cumhurbaşkanı, ülkenin en küçük iline seçimlerde kendisine verdiği rekor destek için teşekkür anlamında bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Bayburt’taki siyasiler, STK temsilcileri bir araya gelip işbirliği yaparak önemli bir organizasyon düzenleyebilirler. Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de bu organizasyona öncülük yapabilirler. Bayburt’un acil çözüm bekleyen talepleri belirlenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmelidir. Bunların bazıları ise miting esnasında pankartlar yazılarak alanda sergilenmelidir.

Bayburtlular, Erdoğan’dan neler isteyeceği konusunda dersine iyi çalışmalıdır. Yani bu fırsatı bir daha yakalayamayacakmış gibi değerlendirmelidir.

Şehri idare edenler, şehrin sorunlarına hakim olanlardır. Mutlaka önemli hazırlıklar yaparak Erdoğan’ı Bayburt’ta en iyi şekilde ağırlayacak ve önem arz eden bazı istekleri kendisine aktaracaklardır.

Kamuoyundaki beklentilerin bazılarını sıralamakta yarar var:

-Kentsel dönüşüm bekleyen mahallelerde biran önce çalışmaların başlatılarak yılların sorununun çözüme ulaştırılması talep edilmeli.

-Sağlık konusunda, Anjiyo merkezinin kurulması başta olmak üzere hastanede doktor sayısının biran önce artırılması istenmeli.

-Kentteki tarihi mekanların onarılarak Turizme kazandırılması için bakanlığın desteği talep edilmeli. Özellikle kale içerisindeki eski yaşam alanlarının gün yüzüne çıkarılması gerekir.

-Kop Dağı tünelinin biran önce tamamlanması istenmeli.

-Uzungöl ilçesi ile Bayburt arasındaki yolun iyileştirme çalışmalarının yapılması talebinde bulunulmalı. Bu gerçekleştiği takdirde her yıl en az 2 milyon turist birkaç günlüğüne Bayburt’u ziyarete gelecek ve kentin ekonominse büyük katkı sunacaktır.

-Karadeniz’deki çay üreticilerine teşvikler sunularak, Organize Sanayisine gelmeleri ve Bayburt’un çay üretim merkezi haline dönüştürmesi talep edilmeli. Birçok çay üreticisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir talimatı ile bunu gerçekleştirebilir. Bayburt’ta nemsiz havada kurutulup üretimi yapılacak olan çayın, maliyet olarak üreticiye en az yüzde 35 kazandıracağı ve aromasının yüksek kalitede olacağı biliniyor.

-Kapalı bulunan ve kullanılmayan eski devlet hastanenin bir şekilde şehrin ekonomisine katkı sunacak bir yer haline dönüştürülmesi konusunda destek istenebilir. Veya ülke genelinde sayısı altı yüzü geçen  özel hastanelerden birisinin burada hizmet vermesi talep edilebilir.

Kısada olsa bu haberde birkaç önemli konunun altı çizilerek, Cumartesi günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bayburt ziyaretinin önemine dikkat çekilmiştir.

Bayburt en iyi hizmeti fazlasıyla hak eden bir şehirdir

Bu ve benzer istekler gerçekleştiği takdirde Bayburt göç veren bir il olmaktan çıkar ve göç alan bir il konumuna birkaç yılda dönüşebilir. Söz konusu talepler  gerçekleşmeyecek istekler değildir. Bunlar sayesinde gençler başta olmak üzere bütün işsizler için önemli fırsat kapıları açılacaktır. Kentin ekonomisinde büyüme olacak ve geçim seviyesi yükselecektir.   

Yukarıda sıralanan taleplerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir talimatıyla yerine getirileceği unutulmamalıdır. Bayburtlular Erdoğan’ın bu ziyaretini iyi değerlendirmek mecburiyetindedir.  Aksi takdirde Türkiye’nin yeni yüzyılına ayak uyduramayan ve göç vermeye devam eden bir il olmaktan kurtulamayacaktır.

Bayburt Medya

YORUMLAR

  1. Vatansever Bayburtlu dedi ki:

    Tren yolu binali Yıldırım olduğu müddetçe olmaz Erzincan’a gidecek tren dalga geçer gibi Bayburt’a el sallayacak demişti binali , diğer hususlarda D-100 karayolu yani bizi Çaykara ve Of ilçesine bağlayan yol soğanlıya çıkılan yolda çemçül yaylası veya köyü oradan karşıya bir tünel bizi Karadeniz’e bağlayacak en kestirme yol Araklı’dan daha koşa hemen uzun göle bağlanıyor ama hiçbir insan bunun üzerine düşmüyor tren yolu Bayburt’a bir katma değer katmaz Bayburt’ta nufüsü artırmak da öyle kolay olmaz sağlık sektöründe yatırım yapılmasını istiyorsunuz Bayburt’ta doktor bile durmuyor niye dursun Bayburt’un onlar için ne çekiciliği var çok dezavantajı var ama bunların hepsini olumlu yöne çevirmek mümkün ama buna vizyon lazım bunun için hazırlamış olduğum planlar projeler var ama bunu uygulayacak vizyon sahibi yönetici yok bakın bir turizmci olarak söylüyorum Bayburt bir metropol olamaz ama turizmde bir tabir vardır butik otel diye butik otel 5 yıldızlı otel standartında ama 50 odalı oteldir elit bir oteldir Bayburt bir İstanbul Ankara Antalya olamaz ama küçük ama kaliteli güzel şehir insanların geleceği isveç Norveç’teki şehitler olabilir mesele yüksek nüfus değil kaliteli az nüfus buraya eğitimli potansiyeli yüksek insanlar gelmeli bunları çekmek için öyle maaşı yüksekle çekmezsin balık baştan kokar böyle il Başkanı böyle idarecilerle olmaz olamaz bir kere samimi olması lazım idarecilerin hepsi kendi koltuk dersinde gelen vali bununla uğraşmaz pek umrunda da olmaz bunu yürekten yapacak belediye Başkanı ekibi ve il başkanları siyasiler sen şimdi git din kültürü hocasından bekle bu projeleri veya matematik öğretmeninden olmaz azizim olmaz olmuyor işte 1989 dan beri olmuyor olmuyor insanlarımız değişir mi değişmez bir Mardin kadar olamıyoruz maalesef potansiyel büyük ama gel gör ki ne halletmeyiz Bayburtlu olarak üzülüyorum rant için böyle şeyler yapılmamalı birilerini torpille işe alayım devran yürüsün diye olmamalı yurt dışında çok ülke gördüm yaşadım üniversite okudum Erzurum’dan öteye gitmeyen insanlar maalesef memleketimize bir şey yapamıyor mesele gidip görmek empoze etmek kendi kültürünle harmanlamak o yüzden dir ki 100 sene öncenin yapılmış eserleri bugünün eserlerinden daha güzel daha kaliteli ecdadımızda vizyon vardı liyakat vardı istişare vardı yönetici olmak burnunu tavana dikmek değil işte diktiği için böyle köyler şehirlere boşaldı şehirdekiler büyük şehitlere kaçtı örnek ben 1 ay sonra sadece yılda bir defa ziyaret edeceğim şehir olacak Bayburt yaşlanıp gelsem de Bayburt aynı Bayburt olmaya devam etmiş olacak maalesef kısacası halk bunu isitiyorsa o zaman halk buna müstahak

    1. taşhanlı dedi ki:

      vatansever bayburtlu rumuzlu şunu bil , demir yolu bayburttan geçmek zorunda ve kabul edildi. Deklare edilmeyi bekliyor… inanın yazınızın içinde güzel şeylerde olsa, noktasız virgülsüz olduğu için akıcılığını, ilgiyi kaybetmiş durumda ,yüz kişide 10 kişi bu yazıyı okur veya okumaz.. Ben okumayı zor yaptım..

      1. Vatansever Bayburtlu dedi ki:

        Telefon ile yazıldığı için ayrıca alalecele yazıldığı için klavye hataları olmuştur sade sade okununca anlaşılır, tren yoluna gelince ya siz bilmiyorsunuz ya ben bilmiyorum karayolları tren projesini gördüm Rize Trabzon Gümüşhane ve Erzincan var Bayburt yok milletin uydurma lafları ile konuşmayalım binali Yıldırım faktörü varken Bayburt’a o tren gelmez projede de yok Bayburt, projeyi gördüm sizde bi Araştırma yaparsanız görürsünüz, Binali Yıldırım başbakan olacakken millet bahçesi sözü vermişti hani nerde , kop tüneli hani nerde , vauk tüneli hani nerde? Cengiz inşaat koskoca ziganayı bitirdi tünelleri açtılar Gümüşhane’ye bir sürü tünel vurdular Bayburt için hangi tünel vuruldu ? Araklı için bir tünel yapıldı oda ne zor imzalar toplandı. Bayburt için acaba ne yapıldı? hastahane yapıldı, bir tane stadyum gibi bişe yaptılar , üniversite yaptılar, bunlar zaten her ile yapılan yatırımlar Bayburt’a küçükleri yapıldı Bayburt her seçimde sana en yüksek desteği versin sen Bayburt için özel bir şeyler yapma, bu akla mantığa sığmaz sığmıyor

    2. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      Aynı kafadayız hemşerim… Güzel yazın için teşekkürler.

      1. Vatansever Bayburtlu dedi ki:

        Eyvallah hemşerim

  2. Buralı dedi ki:

    Hastanede emar çekilebilmen için hastayı araçla eski hastaneye gönderen yapıya ne dersiniz.. Yani hasta olan hastanede emar çekilmiyor sana diyoki git eski hastanede çekil.. Yada vatandaş hasta taşıma usulü hastayı götür birdaha oraya sonra getir gibi… Memleket kahvelerden geçilmiyor.. Bi şehirde bukadar çok kahve kahvehane varsa o yerde demekki herkez memur masa başı çalışıyo… Hele şu şehire 1000 kişilik 2 bin kişilik fabrika açılsın.. Bu şehrin derdi bitmez.. Belediye fabrika açabiliyor ama nedense devlet şehrimize fabrika açmıyor.. Çok tuhaf.. Hastane derdi bitmiyor… Konut derdi bitmiyor…

  3. musavvat dedi ki:

    Ben olsam Bayburt’a on bin Suriyeli yerleştiririm. Ne de olsa din kardeşlerimiz. Üzerine beş bin Afgan ve Pakistanlı gelirse yemede yanında yat. Çıkan oy sonuçları bunu gerektiriyor bence. Nereden fazla oy alıyorsa orası kaçkın politikasını destekliyor demektir. İnşallah en az on bin verirler böylece bütün seçimleri de banko kazanır akp. Türkiye’de Suriyeli seçmen sayesinde kazandığı seçim gibi ..

    1. semerciler dedi ki:

      musavvat efendi biraz ciddi olma zamanı, bizde AKP li değiliz fakat Bayburt sorunlarla boğuşuyor. Alay etme, dalga , geçme zamanı değil , lütfen samimi bir şey yaz da teşekkür edelim..

      1. musavvat dedi ki:

        Tamda kitbın ortasından söyledim. Suriyeli meselesi sorun değil mi?
        Bir aday vardı seçimlerde tek tek yapacaklarını anlatan. Meseleler belli değil mi.Bir tek sorun bildirmeyen , bir tek proje açıklamayan adam yüzde 60 oy aldı. şimdide onun saydıklarını yapmaya çalışıyor en azından sağlık alanı ile ilgili.onun dışında tüm ülkenin en büyük sorunu suriyeliler Bayburt bundan nasibini almalı.

      2. serhan dedi ki:

        TBMM’ye sunulan ek MTV’ye yönelik yasa teklifiyle 38 milyar liralık kaynak sağlanması beklenirken; teklifin temmuz ayı içerisinde yasalaşması durumunda, taksitlerinin ağustos ve kasım ayında ödenmesi planlanıyor.
        TBMM’ye sunulan yasa teklifiyle getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’yle 2023 yılı ocak ayında otomatik olarak tahakkuk etmiş olan MTV tutarı kadar ilave ek MTV ödenecek.

        Hürriyet’teki habere göre, bu yılın ilk yarısında taşıt alanlar için de durum değişmeyecek. Yasa teklifine göre Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde yer alan listelerdeki otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerleri ile motosikletler, minibüs, panelvan, motorlu karavanlar, otobüs ve benzerleri, kamyonet, kamyon, çekiciler kapsamda olacak. Gerçek ve tüzel kişiler de vergiyi ödemekle yükümlü olacaklar.

        Ciddi bişey istiyorsun öylemi .O Bayburtt a ki ileri zekalılar yüzünden bizim çocuklarımızın kursağından çalıyorlar. zıkkımın kökü olsun. Onların cehaleti beni yaşayamaz hale getiriyor hemşerim yeter daha.

  4. Hakikat dedi ki:

    Sayın cumhurbaşkanımız cam terastan bayburta baksın , kanala dönen çoruh nehrinin etrafını bir gezsin, tarım arazilerine bina nasıl yapılır ? Koruk mevkii gezmeli ve felaketi, faciayı görmeli, bu yetmez geçmiş belediye başkanlarından da ,siz ne yaptınız diye hesap sormalıdır..Aşağıdaki yorumları okuyorum bunları cumhurbaşkanına iletecek kimse de yoktur. Her şeyin üstü kapatılıyor..

  5. s. köse dedi ki:

    çok iyi tespitler bunu sayın Cumhurbaşkanımıza birileri iletmeli.

    1. Bayburtlu dedi ki:

      Yerel yöneticilerimiz duyarsız olduğu için faydalı bir proje üretip üst mercilere sunmak gibi bir dertleri yok, onu gectim devam eden projelerin bitirilmesi için bir çaba bile yok. İktidarında pek önemsediği yok zaten, Sahipsiz memleket.
      -Kop ve vauk tünelleri neden bitmiyor
      -Havalimanı neden bitmiyor
      -karadenizi iç kesimlere bağlayacak hızlı tren Bayburt güzergahı daha rantabl olmasına rağmen Bayburt’tan geçecek mi?
      -Bayburt’u Uzungöl ve çaykara ile bağlayacak karaçam tüneli ÇED onay raporu almıştı, neden projesi oluşturulmadı?
      -hastane de doktor yetersizliği nedeniyle sürekli problemler yaşanmakta
      -kentsel dönüşüm neden yapılmıyor
      Daha söylenebilecek çok şey var ama el pençe divancıların umrunda mı acaba

  6. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

    ZİHNİYET DEĞİŞMEDEN HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEZ…ÖNÜMÜZDEKİ GÖREBİLDİĞİMİZ ZAMANLARDA ZİHNİYETİN DEĞİŞECEĞİNE DE BEN İNANMIYORUM..ZİHNİYET İSE NASIL DEĞİŞİR ? İŞTE MESELE DE BURDA ZATEN. BU ARADA BATBURT MEDYA YAZINIZDA GÜZEL HUSUSLARA DEĞİNDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    1. Abbas yolcu dedi ki:

      cumhur başkanımız bayburta gelince gider düşündüklerini aktarırsın ,tabi ki medeni cesaretin varsa . zihniyet değişikliğine senden başlıyoruz. tarafsız taraftar hodri meydan..

      1. TARFSIZ TARAFTAR dedi ki:

        MAALESEF MEDENİ CESARETİM YOK. HAKLISIN ABBAS YOLCU… NEDEN Mİ SORACAK OLURSAN BUNU SEN BENDEN DAHA İYİ ANLIYORSUN… SAKIN HA ANLAMAMAZLIKTAN GELME ..ZATEN ÜLKEMİZDE ASIL PROBLEM DE BU…DAHA AÇIKCASI BU ÜLKEDE BİRİLERİNE GÖRE İKİ TÜR VATANDAŞ VAR BİRİNCİSİ VATANSEVERLER İKİNCİSİ VATANSEVMEYENLER.İKİ TÜR VATANDAŞTA ÜLKENİN YAKLAŞIK YARISININA TEKABÜL EDİYOR.. EĞER FİKRİNİ SAMİMİ ORTAYA KOYARSAN İŞE GELMİYORSA VATANSEVMEYENLERDEN OLUYORSUN…YANİ DEĞİŞMESİ GEREKEN ZİHNİYET DEDİĞİMİZDE ZATEN BU.. YANİ BİLİYORUM Kİ FİKRİMİ CESARET EDİP ÇIKIP İFADE ETSEM VATANSEVMEYENLERDEN SAYACAKLAR DİYE CESARET EDEMİYORUM ANLICAN ABBAS YOLCU…AMA SEN DE BİLİYORSUN Kİ BAYBURT ‘TAN VATANINI SEVMEYEN ADAM ÇIKMAZ….

        1. galerli dedi ki:

          tarafsız taraftar cumhurbaşkanı bayburta geliyor ,ne yapmalıyız diye gayret gösteriyoruz ,sen kavga etmek istiyorsun , ben şunları talep ediyorum, yapılmalı diye bir görüşün yok,niyet okuyorsun ben şöyle dersem vatan haini ilan edilirim diyorsun. siyasete bulaşmadan bayburt için konuş , anlama zorluğun ve inatlaşma var senin içinde..

      2. Vatansever Bayburtlu dedi ki:

        Kardeş sen şaka mısın cumhurbaşkanı karşısına seni beni kim çıkarıyor dalga mı geçiyorsun miting alanına parti onayı alınmayam partinin isteği istemediği hiçbir pankart dahi sokulmadı sen neyin kafasını yaşıyorsun konursuya doğalgaz götürülmesi için pankart hazırlandı miting alanına sokmadılar sende kalkmış cesaretin varsa geç söyle diyorsun komedi gibi, Tayyip Erdoğan etten kemikten bir insan evladı bugün ülkenin başında yarın değil karşısına yeter ki çıkarsınlar bak neler neler derim ama sen heralde muhtar karşısına çıkacağını sanıyorsun öyle herkesi karşısına almayacağın sende iyi biliyorsun.

  7. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Sayın Cumhurbaşkanımıza kimse doğruları ,gerçekleri anlatmayacak, her zaman ki gibi en iyi yaptığımız iş olan karşılama ve uğurlama merasimiyle bu ziyaret sonlandırılır.. Kente nereden bakarsan bak deprem görmüş gibiyiz ,bir tek ölü yok, kentte geometride olan, olmayan her şekilde binamız , çirkinliğimiz var, cadde ve sokakların da gezerken yüksek ve çirkin yapılaşmadan dolayı, maalesef gündüz güneşi, gece ay ışığını göremez hale gelmiş bir Bayburt. AK parti iktidarında kentler değişim ve dönüşüm yaşarken biz yerimizde saydık , koskoca 20 yıl boşa geçti. En büyük sorunumuz ne işsizlik, ne demir yolu dur, Asıl sorun Bayburt’un İMARI,ÇİRKİN YAPILAŞMASIDIR bunu da ne parti, ne il genel ,belediye meclis üyeleri , ne vekiller nede stk’lar çöze bilir. Sebep bu saydığım kurumlardaki kişilerin, hepsinin kent üzerinden çıkarları ve talepleri var. Ajandaları farklı, Bayburt’u düşünen ve dert edinen yoktur.. ÇÖZÜM ise Sayın C.Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburt’a el koymasıyla mümkündür, maalesef başka yolda kalmadı (!) 1-)Taş köprüden içeri , tüm eski mahallelere ve çarşı içine, koruk mevkiine imar yasağı getirilmeli 2-)Taş köprüden, Bent hamamına kadar yaklaşık 800-1000 metre olan bu ara , cumhuriyet caddesinin alternatifi ve şehir içi geçişi olarak kara yolları ağına alınarak Bayburt’a kazandırılırken Çoruh kıyısı da açılmalıdır.. 3-) Artık beklemeye tahammülümüz kalmadı, Ulu cami karşısı ve çevresi Vakıflar tarafından yıkılıp temizlenmeli , kentin çehresi değişecektir.. Bu 3 talebimizden birincisi olmazsa olmazımızdır , kamu yararına istimlak şeklinde ve hemen yapılması Sayın C.Başkanımızın iki dudağının arasındadır.. İlgili ,etkili ve yetkili insanlar Cumhurbaşkanımızın bu ziyaretine nasıl hazırlanmış göreceğiz.. Şimdiden Sayın C.Başkanımıza hoş geldin diyorum. Saygılarımla..

    1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      SIKINTILARDAN BAHSEDİYORUZ.. BAYBURT YEREL YÖNETİMLER CUMHUR İTTİFAKINA AİT BUNU DA BİLİYORUZ. HALEN NİHAYETİNDE SEBEP OLANLARA YİNE DE TEŞEKKÜRLERİMİZİ İLETMEKTEN GERİ KALAMIYORUZ…GÜRSEL BEY BU NE İŞTİR ANLAMIYORUM.

      1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

        tarafsız taraftar ne iştir diyorsun. Lütfen tekrar oku yorumumu cevabı bulacaksın. Ben sizi gayet iyi anlıyorum..!

        1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

          KOSKOCA CUMHURBAŞKANI BAYBURT’UN HALLERİNİ BİLMİYOR MU ? BEN DE BUNDAN BAHSEDİYORUM ZATEN.. YANİ DURUMU ELBETTEKİ CUMHURBAŞKANI DA BİLİYORDUR ANLATMAYA GEREK VAR MI ? 20 SENE ANLATILAMADIYSA HERALDE BİR 20 SENE DE DE ANLATILMASI BENCE YİNE MÜMKÜN DEĞİL…HELE HELE HER DEFASINDA REKOR OYLA KENDİSİNİ DESTEKLEYEN BİR HALKIN SORUNLARINI BİLMEMEK MÜMKÜN MÜ?

          1. şingahlı dedi ki:

            evet tarafsız taraftar c.başkanı Bayburt’un sorunlarını bilmiyor. Biliyor diye ısrar etmek zavallılık veya yaran var demektir.. Aktaranlar yanlış söylüyor veya anlatmıyorlar.. sen halen oy oranına kafayı takmışsın, senin savundukların akıllı olaydı da alacakları seçimi vermeyeydiler. bizim derdimiz bayburt , lütfen başka kapıya.

          2. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

            BEN DE BAYBURT’TA YAŞIYORUM.. ALLAHIN İZNİ İLE BU TOPRAKLARDA DOĞDUM BURADA MEZARIM OLACAK.. BENCE SEN GİTMELİSİN… HANGİ KAPIDAN BAHSEDİYORSAN… BEN BAYBURT TA YAŞANAN IZDIRABI ANLATIYORUM.. O IZDARABIN KAYNAĞI OLDUĞUN İÇİN SANIRIM BÖYLE YAZIYORSUN.. BEN CE SEN GİDERSEN ARTIK HANGİ KAPI OLURSA OLSUN BAYBURT BİRAZ NEFES ALIR…ŞİNGAHLI… ADINDANDA ANLAŞILIYOR ZATEN TÜM BAYBURTLU ÇOCUKLAR SİZİN ELİNİZDEN NELER ÇEKMİŞ.. ÇOCUKLUK ÇAĞLARINDA MAHALLEDEN KİMSEYE YOL VERMEZ DAYAK ATARMIŞSINIZ. ALLAH VERE Kİ BEN GURBETTE BÜYÜYEN BAYBURTLULARDANDIM…DAYAĞINIZ BANA NASİP OLMADI

          3. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

            ŞNGAHLI HEMŞERİM, NEREDEN ANLADIN BENİM SAVUNDUKLARIMI ? RUMUZUMU OKUMUŞSUN AMA KAVRAYAMAMIŞSIN .. RUMUZUM NE YAZIYOR ‘TARAFSIZ TARFTAR’ … NIHAYETİNDE TARAFSIZ OLANIN TARAFINDANIM… BİR İNSAN NE SÖYLERSE SÖYLEDİKLERİ BİR TARAFI İFADE EDER. BU DA BENİM SUÇUM DEĞİL… NE DEMİŞLER SÖYLEYENE BAKMA SÖYLETENE BAK DİYE ..

  8. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Bayburt TREN yolu ( özellikle yük taşımacılığı için ) nun bir an önce gelmesi ve gerekirse, Bayburt lular olarak, her türlü fedakarlığı göze alarak, bizler Bayburt tan geçecek olan TREN yolunun, ray sistemini bizler taahhüt ediyoruz diyerek kararlılığını göstermeli.
    Diğer ön önemli hususun ise TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 100. yılında yeni açılacak olan hava alanına,TÜRK CUMHURİYET lerinin ve KIBRIS CUMHURİYETİ nin davet edileceği, DEDE KORKUT törenleri düzenlenerek, TÜRKİYE’MİZİN, TÜRKİYE yüz yılı sloganını pekiştirerek, dünya ya geleceğe dönük kalıcı damga varacağımızın işaretini , yapılacak organizasyonda, gerçek TÜRK OTAĞI ile tüm TÜRK DEVLETLERİNİN görsel şölenlerini sunarak ve bir birlerimiz arasında Bayburt un da bulunacağı illerde yatırımların hazırlığı yapılarak, gerçek bir damga vurulmalı.
    Bayburt ta uluslar arası alanda daha da kalıcı bir tanınırlığa ulaştırılmalı.
    Bayburt artık DEVLET ten alan değil, Devlete veren hale getirilmeli.
    Üniversitenin belli başlı alanlarda ben burada dayım diye bilecek çalışmalar üretmeli ve kalıcı olmalı.
    Beş bin yıllık tarihi olduğunu söylediğimiz kalenin gerçek manada restorasyona ve kazı çalışmalarına hızlıca kavuşmalı ve turizm tur listelerine germesinin sağlanması lazım
    Eğitim öğretimde okul sayılarının artırılarak belki 15 şer kişilik birebir eğitime kavuşması sağlanarak, başarı çıtasının daha da yükseltilmesi iyi olur. v.s v.s
    Yerelde sorumlu örgüt sorumluları ve tüm bürokratlar her alanda projeci olmalı

  9. Hakan dedi ki:

    Tabi ki de Bayburt bu fırsatı değerlendiremeyecek …