Dolar 32,5987
Euro 34,8108
Altın 2.496,49
BİST 9.464,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Memur-Sen Bayburt’ta “Evet” Programı Gerçekleştirdi

Memur-Sen Bayburt’ta “Evet” Programı Gerçekleştirdi
13 Mart 2017 16:10 | Son Güncellenme: 14 Mart 2017 00:37
A+
A-

Bayburt’ta “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” programı  Memur-Sen tarafından gerçekleştirildi.

Memur-Sen’in 16 Nisan’da niçin evet diyeceğinin anlatıldığı programa konuşmacı olarak Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Mali sekreter Mehmet Ali Omurca katıldı.

Bayburt Öğretmenevinin toplantı salonunda düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Bayburt Memur-Sen İl Temsilcisi Fikret Özbey, 16 Nisan’da tercihlerinin neden Evet olduğuna dair yaptığı konuşmada şunları söyledi. “ 1 milyon 111 bin 111 üye hedefinin neden önemli olduğunu ve 16 Nisan’daki referandum oylamasında neden evet denilmesi gerektiğini başkanlarım sizlere anlatacak.

Memur-Sen’e ve bağlı sendikalarına yönelik bu güven ve takdirin yüklediği sorumluluğun gereklerini yerine getirmek, kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini hayata geçirmek,  hizmet kollarındaki kamu görevlisi potansiyelini sendikalarımızın kapasitesine dönüştürmek sendikal mücadelemizin öncelikli hedefleri arasındadır. Bu hedeflere ulaşmada gerekli şartlardan biri hiç kuşkusuz ki;  Konfederasyonumuzun ve Sendikalarımızın yönetiminde, hizmet ve faaliyetlerinde, eylemlilik süreçlerinde, söylemlerin belirlenmesinde ortak aklın hâkim kılınması ve ekip ruhu odaklı dayanışmanın ve birlikte çalışma azminin ve kararlılığının vücut bulmasıdır.

Önümüzdeki dönem toplu sözleşme masasında daha güçlü ve daha sağlam durabilmek için hedefimiz olan 1 milyon 111 bin 111 üye sayısına ulaşmak ve 16 Nisan’da yapacağımız halk oylamasında ülkemizin önünü açmak için canla başla çalışacağız” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi  ise, Türkiye’nin tarihi dönüşüm sürecinin içerisinde olduğunu belirterek, “Hepimiz aynı gemide yürüyoruz ve ülkenin geleceği hepimizi aynı noktaya doğru koşmaya mecbur kılıyor. Tarihin akışı içerisinde bir dönüm noktası söz konusu ise inisiyatif alanlar süreci yönetirler, inisiyatif almayanlar, ilgisiz kalanlar tarihin çöplüğüne atılıp giderler. Bunun için bugün inisiyatif alarak bir aradayız” dedi.

Değişimin bir süreç olduğunu, değişimin bir tercih olmadığına değinen Selvi, “Okuyamazsanız kaybolursunuz. Yeni bir dönemin kapısındayız. Eğer bunu ihmal eder, meseleyi doğru tanımlamazsak, süreçleri hafife alırsak hepimiz bunun altında kalırız” diye konuştu.

Türkiye’de yaşanan hükümet sistemi değişiminin karşısında uluslararası şer odaklarının, kirli emellerini harekete geçirdiklerini belirten Selvi, “Uluslararası odaklar hareket geçti. Adeta memleket meselesine dönüştürdüler. Türkiye ilk defa referandum yaşamıyor. Seferberlik ilan etmişçesine duvar örüyorlar, karşı duruş sergiliyorlar. Üstü örtülü vesayet mekanizmalarıyla kirli bir savaş başladı. Herkes bunu takip ediyor. Batının uydusu olan zayıf bir Türkiye istiyorlar. Ama yağma yok diyoruz. Dün geride kaldı, bugün dünden başlayıp bugüne kadar yaptıklarınızın hesabını vereceğiniz günlerin eşiğindeyiz. Bunun için millet olarak şahlanıyor ve ayağa kalkıyoruz. Değişimin önünü kesemeyecekler ve yeni bir dünya kurulacak. Öncüleri de sizler ve sizlerin verdiği mücadele olacaktır” ifadelerini kullandı.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise konuşmasında Türkiye’de insanları bugüne kadar sağcı-solcu, şucu bucu diyerek böldüklerini belirterek, ayrıştırmalara son vermek için, siyasi istikrarsızlığın sona ermesi için, yeni darbelerin gerçekleşmemesi için, katsayı zulmünün ve Başörtü zulmünün geri gelmemesi için Evet diyoruz.

Bayraktutar, 28 Şubatların yaşanmasının o günün sivil toplum örgütlerinin militarist anlayıştaki zalimlerle beraber olmasıyla kolaylaştırıldığını fakat bugün Memur-Sen’in zalimlerin ve bu militarist anlayışların bir daha millete zulmetmemeleri için var olduğunu sözlerine ekledi.

Programa Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, kurum amirleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ve çok sayıda üyenin katıldığı toplantı, misafirlere hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

 

 

YORUMLAR

  1. GURBETÇİ BAYBURTLU dedi ki:

    KARDEŞ AK PARTİ YAĞCILIĞA PRİM VERDİ DEMİŞSİN PRİM FALAN VERMEDİ BÖYLE OLMASINI ZATEN İSTİYORLAR YANİ İNSANLAR BİZİ YÜCELTSİN GÖKLERE ÇIKARTSIN HİÇ RAHATSIZ DEĞİLLER YANİ BU GİBİ CÜMLELERDEN ŞİRK KOKULU SÖZLERİ SÖYLEYENLERİ PARTİDEN ATMA CESARETİNDE BİLE BULUNAMADILAR BAYBURTU BİLE 15 SENEDİR AKP YÖNETİYOR BAYBURT HER GEÇEN GÜN DAHA BERBAT HALE GELDİ BUNA RAĞMEN BELEDİYE BAŞKANI BAYBURTA ŞUNLARI ŞUNLARI YAPTIK DİYE RAHATÇA HİÇ SIKILMADAN MEDYAYA KONUŞABİLİYOR HİÇ KİMSE DE TEPKİ YOK BAYBURTU MAHVETTİNİZ DİYE AMA BU NORMAL ÇÜNKÜ İNSANIMIZ SORUNLU SEN ADAMLARA HAKETMEDİĞİ DEĞERİ VERİRSEN OLACAĞI BUDUR BAYBURTU SEVEN BİRİ OLARAK ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM BAYBURTTA KAFA DEĞİŞİKLİĞİNE ACİLEN İHTİYAÇ VARDIR ARTIK BAYBURTLU SORGULAMALI HATIR GÖNÜL ADINA OY KULLANMAMALIDIR BAYBURTLUNUN OYU DEĞERLİ OLMALIDIR ÇANTADA KEKLİK OLMAMALIDIR REFERANDUM EN YAKIN FIRSATTIR BAYBURTLU HAYATTAN MEMNUN OLMADIĞINI ARTIK BELLİ ETMELİDİR İKTİDARIN BAYBURTA EĞİLMESİNİ SAĞLAMAK ZORUNDADIR BÜTÜN DOĞUYU BAŞTAN YAPARIZ DİYE RAHATÇA ÖVÜNÜYORLAR BAYBURTA GELİNCE NE DE OLSA BİZDE MANTIĞIYLA YOL BİLE YAPILMIYOR BUNA TEPKİ VERMEK ZORUNDAYIZ YOKSA YAŞANACAK Bİ BAYBURT ORTADA KALMAYACAK HERKESE SAYGILAR

  2. bayburttan dedi ki:

    kardeş iyi konuşmuşsun ama bu düşüncen maalesef bayburtta geçerli değildir hayır verecek olan insanlara hain gözüyle bakılıyor

  3. karakter dedi ki:

    Ak Parti iktidarının en büyük zaaflarından biri de yağcılığa pirim vermesidir.Bir devlet memuru alenen hayır deme cüretini ve girişimini gösterebilecekse açıkça evet demesinde sakınca yok. İnsanlar küçük menfaatler için bir çok değerden taviz vermemelidir. Yoksa hayırla evet arasında pek fark görmüyorum.Sonuçta Bahçelinin dediği gibi fiili durum yasal bir çerçeveye oturtulacak.

  4. TARAFSIZ dedi ki:

    Diyanet sen genel başkan yardımcısı konuşmasında türkiyede insanları bu güne kadar sağcı-solcu, şucu-bucu diyerek böldüklerini belirtiyorlar…peki şimdi yapılanın adı ne oluyor….evetçi ve hayırcılar diye ülkede insanlar bölünmedimi….işte sizin sendikanızda bile sanki bütün sendika mensuplarınızın hepsi referandumda evet vereceklermiş gibi herkesin adına evet vermekten yana siyasi tavır alıyorsunuz….bu bölücülük değilmi….ben şahsen ak partiliyim ve şu anki hükümetten ve başbakanımızdan fazlasıyla memnunum…..hoş görülü..çalışkan..uyumlu..ülkenin sorunlarını bilen ve gece gündüz çalışan bir başbakanımız var…aynı şekilde cumhurbaşkanımızda aynı şekilde çalışkan ve başarılı ….onların siyaseten tavır almaları normal ..eveti savunmalarıda normal..çünkü onlar siyasetçi….tezat olan sendikaların bu şekilde hayırdan yada evetten yana bir bütün olarak tavır almaları yanlış….bırakın insanları kendi kararlarına saygı duyun ve hangi şekilde karar vererecekse kararını versin…..evetçilerde ve hayırcılarda bu ülkenin vatandaşı….kimseyi bölmeyin..kimseyi yargılamayın….bu ülke sizin kadar .sizinle aynı fikirde olmayanlarında vatanı..ne yani sendikanız içinde hayır oyu verecek olan bir müftü çıksa onu hainmi ilan edeceksiniz…müftü hayır oyu kullansa vatan…. memeleket…..din düşmanımı olacak…….böyle sosyal barış böyle iç barış huzurve birlik.beraberlik sağlanmaz…ülkemiz .vatanımız ..milletimiz için iyi olan hangisi ise ALLAH onu nasip eder inşallah…