Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 10°C
Yağmurlu
Bayburt
10°C
Yağmurlu
Paz 8°C
Pts 10°C
Sal 14°C
Çar 18°C

Bayburt Belediyesi’nden çalışanları için toplu konut projesi uygulamaya konuldu

Bayburt Belediyesi’nden çalışanları için toplu konut projesi uygulamaya konuldu
26 Haziran 2023 18:44 | Son Güncellenme: 26 Haziran 2023 18:54
A+
A-

Bayburt Belediyesi kendi personeli için çalışmalarını bir süredir devam ettirdiği 300 kişilik konut projesini tamamlayarak uygulamaya koydu.

Bayburt Belediyesi’nin belediye personeli için Zahit Mahallesinde kentin büyük bir bölünme hakim bir mevkide uygulamaya koyduğu 300 dairelik Bayburt Çamlıca Yapı Kooperatifi adı altındaki toplu konutların yapımı kısa bir süre sonra başlatılyor.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci 1999-2004 yıllarındaki belediye Başkanlığı döneminde, Belediye çalışanları için Sılakent Yapı Kooperatifini uygulamaya koymuştu. Pekmezci ikinci dönem başkanlığında ise kısa bir süre sonra yapımına başlanacak olan Çamlıca Yapı Kooperatifini hayata geçirmiş oldu.

Belediye personeli için yapılacak olan 300 dairelik konutlar 9 katlı 17 bloktan oluşacak. Her bir dairenin kullanım alanı ise 137 metrekare olacak.

Not: Yapılacak konutların yerlerinin tarif edilmesi amacıyla işaretleme işlemi tarafımızdan amatörce çizilmiştir.  

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Bayburtlu dedi ki:

    Bayburtta kooparatifçilik ilk olarak yine belediye tarafından belkent yapı kooparatifi olarak başladı ancak hiçbir belediye çalışanı belkentten ev sahibi olamadı çünkü aidatları ödeyemedi, sonra belediye memurlar ve belediye işçiler kooparatifi kuruldu. Yine bakın bakalım buralardan ev sahibi olan kaç belediye çalışanı var. Hali vakti yerinde olanlar buralardan yatırımlık daireleri aldılar ve belediye çalışanları ev sahibi olamadı. Yıllarca kentsel dönüşüm yalanıyla milleti uyutanlar şimdide yeni bir projeyle kime veya kimlere rant sağlanacağı belli olmayan bir projeye bismillah dediler. Bu şehir hala kış uykusunda uyanmadığı sürece aklı başına gelmez. Nüfus sürekli eriyip giderken bina sayısı artmasına rağmen hala konur sorunu var. Neden var özellikle yurt dışındaki yaz gülleri her yıl geleip çoçuklarını bırak torunlarına daire alıp kapısına kilidi vurup gidiyorlar. Bayburtta boş tutulan evler tespit edilip caydırıcı tedbirler alınmadığı sürece konut sorunu giderilemez

  2. bihemta dedi ki:

    ev almak istemeyen belediye personeli bu işi resmen tefeciliğe çevirdi. 100 bin 120 tl hava parasına hissesini başkasına devredenler var. belediyenin bu işin üstüne gitmesi lazım. proje kapsamı genişletilerek gerçekten ihtiyacı olanları da projeye dahil edilmelidir.

  3. Yusuf hunkar dedi ki:

    Bu haberin içeriğinin genişletilmesini talep ediyorum.

  4. YOLLAR KÖTÜ dedi ki:

    Bayburt merkezdeki ara sokaklardaki vs yolların bakımının yapılması gerekiyor. Araçlarımız haşat oldu. Belediyenin görev sorumluluğu konusunda görev hassasiyetine davet ediyorum. Kazandığımızda sanayiye veriyoruz günah bizlere. zor ve fazla bişey istemiyoruz düz bi asfalt çalışması yeterli. Merkezdeki yolların toplam uzunluğu 12 km var/yok çalışma tecrübesi olarak diğer belediyelerden desktek alabilirler yeterlilik durumu yoksa. Küçük bir şehir olmasına rağmen bakımsız.

  5. Boz kurt dedi ki:

    Her şey iyi güzelde neden 9 katlı hiç mi ders alınmadı maraş depreminden hala dikey mimari üzerine gidiliyor 5,6 katlı neden yapılmıyor yatay mimariyle neden yapılmıyorrr

  6. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    Habere konu olan fotoğrafta, gösterilen bu yapılaşmanın yapılacağı alan , boğulmuş Bayburt’u iyice kıyıdan çıkarır.. Öyle konutlar yapın ki , iş yerleriyle beraber olsun.. Kenti dışarıya doğru açın. anlaşılıyor ki , yukarı kısımda 2-3 blok bina görünüyor yakın zamanda ,o arayı da dolduracaksınız yazıklar olsun.. Bu planı görünce Danişment, Yol altı , Mutlu,Ballıca ,Aruzganın Bayburt’a bağlanmasının elzem olduğuna inanıyorum… Sahipsiz Bayburt , maalesef kervanı hep yolda dizerek icraat ancak böyle oluyor. yaparken bozuyoruz. Vizyonsuzluk,plansızlık ve proğramsızzlı böyle bir şey.. ALLAH Bayburt’a yardım ede ..