Dolar 32,3792
Euro 34,6838
Altın 2.401,46
BİST 10.043,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 21°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
21°C
Hafif Yağmurlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Bayburt’un Belediye Başkanı Mete Memiş oldu

Bayburt’un Belediye Başkanı Mete Memiş oldu
31 Mart 2024 19:40 | Son Güncellenme: 1 Nisan 2024 08:47
A+
A-

Bayburt’ta resmi olmayan oy sonuçlarına göre Belediye Başkanlığı yarışını AK Parti’nin adayı Mete Memiş kazandı.

2014-2019 yılları arasında Bayburt Belediye Başkanlığı yapan Mete Memiş 2024 yılında yeniden Bayburt Belediye Başkanı olarak seçildi.

Aydıntepe’de MHP adayı Haşim Şentürk, Demirözü’nde AK Parti Adayı Arslan Gürer, Arpalı’da AK Parti adayı Nahit Binbir ve Gökçedere’de AK Parti adayı Miktad Şeker seçimi kazandı. 

Bayburt merkezinde seçim sonuçları şöyle: 

AK Parti : 7344

MHP : 7118

Yeniden Refah Partisi: 1504

CHP : 813

Saadet Partisi: 726

DEVA: 336

Zafer Partisi: 245

İYİ Parti : 242

Büyük Birlik Partisi: 107

HÜDA PAR: 51

DEM : 45

Bağımsız: 111

Mete Memiş kimdir?

1964 Bayburt doğumlu. İlk ve orta öğretimini Bayburt’ta, lisans eğitimini 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik bölümünü tamamladı.

Mesleğe Kars/Kağızman’da başladı ve Bayburt Lisesi’nde matematik öğretmenliğinin yanı sıra müdür yardımcılığı yaptı. Ardından özel sektöre geçiş yaparak Bayburt Güven Dershanesi’nde müdür olarak çalıştı. Sonrasında Erzincan Güven Dershanesi’nde idareciliğe ve matematik öğretmenliğine devam etti.

2002 Genel Seçimleri’nde AK Parti Bayburt Milletvekili Aday Adayı oldu. 30 Mart 2014 yılında AK Parti’den Bayburt Belediye Başkanı olarak  seçildi. Mete Memiş evli ve üç çocuk babasıdır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Oguz dedi ki:

    2014 / 2019 yıllarındaki o curcuna ve mağduriyetler aklıma geldikçe bunalıma giriyorum. O yolların çilesi ( sonucu daha beter oldu Arnavutluk ta bile bu kadar arnavut taşı yoktur ) , su kesintiler , alt yapi cileleri yollarin harap edilmesi. Baktim yine aynı mağduriyetler olacak valla ben kaçar bu memleketten .

    1. Baybert dedi ki:

      Evet , günlük su kesintileri yasaniyordu. Sikayetler üzerine zamanında Naci bey haftalık bayburt’a gelip kontrol ediyordu ondan sonra düzeldi.

  2. Hakan dedi ki:

    Kibir kaybetti, samimiyet kazandı!

  3. aydın aydın dedi ki:

    Kaybeden Bayburt olmuştur, kazanan paranın gücü.

    1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      Aydın fikirli oluşunu takdir ediyorum.

  4. Zarif b. dedi ki:

    ŞEHİR MERKEZİNDEKİ MEYDANI AĞAÇLANDIRMA VE OTURACAK YERLER YAPAMAYAN. HER SOKAK CADDE YOLLAR DELİK DEŞİK OLMUŞ, TOZDAN ÇAMURDAN GEÇİLMEYEN SOKAKLAR, ŞEHİT NUSRET PARKINI YIKIP YERİNE SADECE CAFE AÇAN ESKİ PARKTAN ESKİ AĞAÇLARDAN ESER BIRAKMAYAN,ÇOCUKLARIN OYNAYACAGI PARKLARA BİR TÜRLÜ EL ATMAYAN, KALEARDI PARKI ADETA KADERİNE TESLİM OLMUŞ ORDAKİ PARK ÇOK KÖTÜ VAHİM DURUMDA GİDENLER BİLİYOR, ŞEHİR MERKEZİNE BİR TANE GÖLGELENECEK AĞAÇLANDIRMA YAPAMAYAN BELEDİYE OLDU.,,, ŞU CADDE SOKAKLAR YOLLAR TERTEMİZ OLSAYDI. HER CADDE MAHALLE ASFALT OLAYDI, MERKEZDEKİ SARAY BAHÇESİ YANİ MEYADANI AĞAÇLANDIRMA VE OTURACAK YERLER YAPILSAYDI BAŞKAN DEĞİŞMEZDİ.. YENİ BAŞKAN İLK YAPACAĞI ŞEY BUNLAR. CUMHURİYET CADDESİNİ TRAFİĞE ÇİFT YÖNLÜ AÇMASI GEREK İKİ ARAÇ YAN YANA GİDECEKKİ TRAFİK DURMA NOKTASINA GELMESİN

    1. Zahitli dedi ki:

      Zarif b. rumuzlu kardeşim söyleneceği söylesene ,eski bayburt dediğimiz alanda, başta ulu cami etrafı ve çarşı içi tek kat ,bazı yerler ve mahalleler 2 kat olmalı ,yani derhai yeni imar planı gerek. nokta..

  5. Poyraz dedi ki:

    Mete Memiş bey başkanlık yaptığı dönemdeki gibi devam edecekse, Bayburt’u felaket bekliyor demektir..Bakalım radikal hangi kararlarla geri dönecek.. Umutsuzum..

    1. Baybert dedi ki:

      Kaleardi ve köprüler ön gosterimdi desem

  6. Emre ekol dedi ki:

    Hükmü beyi devlet bahçeli kaybettirdi Nokta

  7. ÖMER İBİŞ dedi ki:

    Bir kez daha haykırarak yürekten diyorum ki BAYBURT’un yetiştirmiş olduğu bürokrat yada siyasetçiler içerisinde en fazla özüne dönük, en fazla Bayburtluy’a kolkanat gerip yardımcı olmaya çalışan, en fazla doğduğu toprakları
    unutmayan her fırsatta kendini Bayburt a atan, gördüğü Bayburtluy’a memleketimden bir haber deyip soran, mütevazi ve alçak gönlü ile en fazla milletin yüreğine dokunmayı başaran, en fazla Bayburt ve Bayburtlu sevdalısı olan Bayburtlu lar içerisinde kesinlikle terettütsüz onur ve.gurur kaynağımız göz bebeğimiz Mete Memiş Bey’e yeni görevinde başarılar dilerim.Bu yolda hak hukuk gözetip yağcılara fırsat vermemesi şehrin daha iyi projelerle kalkındırılması bir seçmen olarak beklentimizdir.

    1. Gürbüzz dedi ki:

      Belediye de bir çeki düzen bekliyoruz

  8. ŞİNGAHLI dedi ki:

    MHP görüntü itibarıyla,genç,heyecanlı bir ideoloji partisi, Türkiye’nin varlık nedenidir.. Maalesef seçimlerde bu heyecanını oya dönüştüremediği gibi, konjöktöre göre hep seçim kazanıyor. Bunu bir türlü aşamıyor.Seçim arifesinde tüm hesaplar başka, sandıklar açılınca sonuç hüsran neden..? Parti içinde karşılıklı tavırlar,sitemler bunlar bir türlü aşılamıyor, suçlu kim hep Hükmü bey, bunda gerçek payı olabilir. Partililerin suçu yok mu.? Her seçimde kadınlar ve öğrenciler ihmal ediliyor, mahalle toplantıları asıl kadınlar kolu öncülüğünde tün kadınlarımız ve genç kızlarımızla yapılmalıydı, testi kırılmış herkes yol gösteriyor.. Şimdi bir sürü hatalar yazılacak, sıralanacak geçin beyler geçin, meselenin diğer özü ise MHP teşkilat olarak kalite ve liyakatı bir türlü yakalayamadı… Çok üzgünüz, hayırlısı olsun..
    ,

    1. Arif kaçmaz dedi ki:

      Kesinlikle liyakat yok hep belli isimler.Liyakatlılar ise ya küstürüldü yada uzaklaştırıldı sonuçta 124 oyla kaybedildi oturup düşünsünler 5 yıl gitti az değil

  9. Güzel İnsan dedi ki:

    Türkiyenin gördüğünü Bayburt yine görememiş.

    1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      Sizi en çok ben anlayabilirim ey güzel insan

  10. semerciler dedi ki:

    Bir önceki dönemden tanıdığımız Sayın Mete Memişin kazanması , beni şahsen şaşırttı.. Karara saygılıyız. kendi düşen ağlamaz..

  11. Mahir Devlet dedi ki:

    Bayburt’un çehresini değiştiren ve bugüne kadar yapılmayan birçok şeyi yapan Sayın Memiş’in tekrar seçilmesi memleketimiz için hayırlı olsun. Şehirleşme anlamında Bayburt’a katacak çok fazla işin kendisini beklediğini eminiz ki kendisi de farkındadır. Halkın içinden ve samimiyetinden dolayı Mete başkanımızın seçilmesi memnuniyet verici. Tebrik ederiz.

  12. Muhalif dedi ki:

    Fiyasko, bu kadar bilenen şeye rağmen hangi yüzle seçtiniz? Yıllardır verdiğiniz adaylar seçtiğiniz partiler bayburta ne katma değer kattı? İş yok aş yok ama mesele seçime gelince gözü kapalı veriyorlar oyları.

  13. Murat Öztürk dedi ki:

    Bayburt umuz için hayırlı olsun,Bayburt’ta kibir ve adamcılık her zaman kaybeder.Ben seçim zamanı yazdım Hükmü başkan meclis listesine bir baksın kırmızı çizgisi onu devirdi haberi yok.kooperatif olayları imar planlaması gibi konular önemliydi.