Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt Belediyesi’nde Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle toplantı düzenlendi

Bayburt Belediyesi’nde Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle toplantı düzenlendi
23 Eylül 2021 12:56
A+
A-

Bayburt Milletvekili Fetani Battal ve Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Gençosman Mahallesi’nde yapılması düşünülen Kentsel Dönüşüm Projesi için mülkiyet sahipleriyle bir araya geldi.

Bayburt Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda, Milletvekili Battal ve Belediye Başkanı Pekmezci, geçen hafta Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkilileri ile yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdiler.

Milletvekili Battal ve Belediye Başkanı Pekmezci, Gençosman Mahallesi’nde yapılması düşünülen kentsel dönüşüm için uzun süredir üzerinde çalıştıklarını ve Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkilileri ile defalarca görüşme yaptıklarını bildirdiler.

Geçen hafta Bayburt Valisi Cüneyt Epcim’le birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Toki Başkanı Ömer Bulut’u ziyaret ederek Bayburt’ta yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi’ni ele aldıklarını dile getiren Milletvekili Battal ve Belediye Başkanı Pekmezci, şehre yeni bir vizyon kazandırmak ve kentsel dönüşümü hayata geçirmek için uzun süredir çalıştıklarını söylediler.  

Bayburt’ta yapılması planlanan kentsel dönüşüm için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Milletvekili Battal, “Şehrimizde kentsel dönüşümü hayata geçirmek için Belediye Başkanımızla birlikte yoğun gayret sarf ediyoruz. Mülkiyet sahiplerimizi memnun edecek şekilde Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum başta olmak üzere Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkilileri ile defalarca görüşme yaptık. Sizlerin de atacağınız adımlarla inşallah şehrimizde kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Pekmezci ise kentsel dönüşüm için şu ana kadar yoğun bir çaba sarf ettiklerini ve bu konuda mülkiyet sahiplerinin menfaatlerini korumaya çalıştıklarının altını çizerek, “Bayburt’umuza yeni vizyon kazandırmak ve şehrimizi yeniden imar etmek için uzun süredir kentsel dönüşüm konusunda gayret ediyoruz. Sizlerin de menfaatlerini göz ardı etmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara’daki çalışma ziyaretlerimiz kapsamında Milletvekilimizle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum başta olmak üzere Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkilileri ile defalarca görüşme gerçekleştirdik.  Geçen hafta Valimiz Sayın Cüneyt Epcim ve Milletvekilimiz Fetani Bey ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Toki Başkanı Sayın Ömer Bulut’u ziyaret ederek Kentsel Dönüşüm Projesi’ni enine boyuna tekrar ele aldık. Bayburt için daha iyi neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Sizlerin de menfaatlerini göz önünde bulundurarak taleplerimizi ilettiğimiz Sayın Bakanımız kentsel dönüşümün takipçisi olacağını ve kendi koordinatörlüğünde oluşacak heyetle çalışmaların hızlandırılacağını bildirdi.  Bayburt’un gelişimine katkı sağlamak için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade eden sayın bakanımıza ilimize olan bu yaklaşımı sebebiyle çok teşekkür ediyoruz. Bayburt’umuza daha iyi hizmetler getirebilmek için işbirliği içerisinde birlikte çalıştığımız Milletvekilimiz Sayın Fetani Battal’a da gayretlerinden ötürü ayıca şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Milletvekili Battal ve Belediye Başkanı Pekmezci, toplantıda mülkiyet sahiplerini tek tek dinleyerek onların talep ve görüşlerini not aldılar. Kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması için gayretlerinin devam edeceğini söylediler.

Toplantı, Bayburt Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Teoman Hakan Orhan tarafından kentsel dönüşüm sürecine ilişkin yapılan sunum ile sona erdi.

 

 

YORUMLAR

  1. Galerli dedi ki:

    Tuzcuzade mh dönüşümünden hiç bahseden yok. Allah aşkına ya yapılsın yada iptal edilsin. Kaç sene oldu bi bakın.

  2. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    ALLAH’IM dualarımızı kabul et , işimiz sana kaldı.. Doğa harikası bu alan bir çivi dahi çakılmasını nasip etme… Amin

    1. ahmet dedi ki:

      çok doğru

  3. tekin dedi ki:

    sayın başkanım sayın vekilim bu şartlarla anlaşma olması mümkün değil herkesin yerini verin herkes yapsın yada kat yüksekliği verin birleştirin yap sat çılar hazır yapmaya eski sanayi dediğiniz nedir siz acilen kat yükseltin belediye olarak siz bile yaparsınız yada şimdiye kadar yetiştidiğiniz yapsatçılar yapar belediye bu konuda mahir maşallah insanlara hizmet yok ama belediyede herkes yapsatçı oldu ayrıca oturdukları makamları kullanarak belediyedeki yetkililer millete mecbur koşarak su sayacı sattılar belediyenin bundan zararı ne kadar arştırılmalı soruşturma açılmalı kentsel dönüşüm konusu ise acilen hak sahiplerini mağdur etmeden halledilmeli

    1. genç osmanlı dedi ki:

      Tekin bey, bayburtun her yerini mahvettiler.. Birde diyorsun ki bize yüksek kat verin, en kısa zamanda berbat edelim.. bu memlekette hukuk yok mu..? kim belediyede ki yap-sat’ cılar açıklayın..? Yerler sizin ola bilir 50 yıl önce yapılan yanlışın düzelmesi için fırsat doğmuştur.. bir çok insanın metre kare olarak küçük ve parça yerleri var ,imara müsait de değil , bunlar derhal parayla alınmalı, bir çivi çakılmamalı , siyaset bunu yapar mı ..?

      1. tekin dedi ki:

        genç osmanlı belediyedeki yapsatçıları herkes yani sağırsultan bile biliyor ayrıca kimler millete su sayacını mecbur koştu sattı şu anda iptal olundu yasal olmadığı için neler neler soraabilirsin kat meselesine gelince önce hakkımızı versinler anlaşalım yoksa bedava yer yok sende olsan yerini bedava vermezsin ondan dolayı fazla kat yapsatçıları kurtarır yani 6 kat gibi bu da afaki değil günün şartlarında

        1. genç osmanlı dedi ki:

          tekin bey kaç metre kare yerin var..?