Dolar 32,5246
Euro 34,9712
Altın 2.437,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Koronavirüs ara vermeden mesaiye devam ediyor!

Koronavirüs ara vermeden mesaiye devam ediyor!
15 Mart 2022 21:43 | Son Güncellenme: 15 Mart 2022 21:47
A+
A-

Son günlerde günlük vaka sayıları kamuoyuna pek yansımasa da koronavirüs ara vermeden mesai yapmaya devam ediyor.

Bayburt’ta insanlar normal yaşama kendilerini iyice adapte etmiş ve hemen hemen maske takana rastlamak mümkün değil gibi.

Koronavirüs vaka sayıları ülke genelinde azalmaya başlamış olsa da, virüs genç ve yaşlı demeden salgına devam ediyor.

Bayburt’ta koronavirüsün ilk gününden bu yana il genelinde etkili olduğu görülüyor.

Bu güne kadar koronavirüs endişesi ile hastaneye test vermek için gidenlerin sayısı 82 bin kişiye yaklaştı.

Yine bu güne kadar test verenlerin içerisinden 18 bin kişinin testi pozitif çıktı.

Yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı 350 olurken, bunların yarısı entübe olan hastalardan oluştu.

Hastane dışında 14 bin 500 pozitif hasta takibi yapıldı. 28 bin temaslı olan vatandaşın da telefonla takibi gerçekleştirildi.

Koronavirüs hastalığından bu güne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 264 kişiye ulaştı. Bunların 219’u ise 65 yaş üzeri hastalar oldu.

Koronavirüs salgınının en etkili olduğu dönemlerde hastane dışında günlük gezici ve çadır ekipleri tarafından 21 bin kişinin aşısı yapıldı.

Son günlerde test verenler içerisinde yaklaşık günlük olarak 10 ila 15 kişinin testi pozitif çıkıyor. Yani koronavirüs salgını devam ediyor.

Son günlerde yoğun bakımda 2 kişi tedavi görürken entübe olan hasta bulunmuyor.

Koronavirüsün çıktığı ilk günden buyana gecesini gündüzüne katarak her türlü fedakarlığa göğüs geren cefakar bütün sağlık çalışanlarına bu ülkenin her bireyinin teşekkür borcu olsa gerek…

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. GEÇİMDERDİ dedi ki:

    Sayın site yöneticisi çok güzel bir yerde çekmişsin insanlar ekmek kuyruğunda belediye büfesinden ekmek almak için virüsü düşünen yok herkes açlıkla mücadele ediyor 25 kuruş nasıl ucuz ekmek alırım derdinde belediye başkanımız mahallelerde halk ekmek büfeleri açsa istanbul ve ankara gibi maliyetine satsa hiç değilse insanlar nefes alsa olmazmı fırıncıları karşısına almıyor ama halkı alıyor halk seçtiği için cezalandırılıyor yazıktır günahtır iki günden beri ekmek kuyrukları fırıncılarda arttı neden zam istiyorlar pideyede zam gelir ramazan geldi ya fırsatçılar sahnede işte belediye başkanı olmak burda kendini isbat etmek lazım çıksa üretimi artırsa her mahallede pide ve ekmke satsa bakalım her sene böyle yapacaklarmı fırıncılar ama nerde o yürekli insan

    1. DUY SESİMİZİ BAŞKAN dedi ki:

      Çok güzel bir konuya değinmişsin kardeşim tebrikler sayın başkanın haerekete geçmesini bekliyoruz açız ve geçinemiyoruz ayıp değil garanti maaşımız yok gün bulup gün yiyen insanlarız şehrül emin olmak burda kendini gösterir bakalım gereğini yapacakmı bekliyoruz belki sesimizi duyar

  2. Yusuf dedi ki:

    Dünya’da sadece Türkiye’de, Türkiye’de de sadece Bayburt’ta devam ediyor. Koronavirüs mevsimsel bir grip hastalığıdır. Tıpkı gripte olduğu gibi risk grubundaki 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan insanları etkileyen, doğal olarak onların korunmasının yeterli olduğu bir viral enfeksiyondur. Bu rahatsızlığı hissetmeden atlatan özellikle küçük çocukların maske takmaları onları asıl hasta eden faktördür ve çocuklara yapılan bir eziyettir. Bununla ilgili onlarca bilimsel makale bulunmaktadır. Ayrıca “taşıyıcı olabilirsin” tarzında bir hakikat ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir tez de gerçekmiş gibi ortaya sürülerek, küçük, büyük herkes potansiyel hasta olarak gösterilmiş, hiç ihtiyacı olmadığı halde kat tak maske taktırılıp, doz doz aşı vurdurulmuştur. Gün gelecek bu gerçeklerin hepsi ortaya çıkacak ve haberin sonunda cefakar olarak nitelendirilen sağlık çalışanları içerisinden yukarıda sayılan yöntemleri izleyen ya da tavsiye edenler üzülerek söylüyorum hiç hoş yad edilmeyecektir. Televizyon televizyon gezip, bu aşılar pıhtı yapabilir, önemsiz yan etkileri olabilir diyen ekran doktorlarınadır lafım. Diğer türlü ilmini doğrular yolunda kullanan hekimler baş tacıdır.