Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 17°C

Konut satışlarında 9 yılın en düşük seviyesi ekim ayında gerçekleşti

Konut satışlarında 9 yılın en düşük seviyesi ekim ayında gerçekleşti
17 Kasım 2023 14:53
A+
A-

Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8,7 azalarak 93 bin 761 oldu. Böylece 2014 yılından bu yana en düşük Ekim ayı satış adedi gerçekleşmiş oldu. 

Konut satışlarında İstanbul 14 bin 941 konut satışı ve %15,9 ile en yüksek paya sahip oldu. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 40 konut ile Hakkari, 43 konut ile Ardahan ve 80 konut ile Bayburt oldu.

İkinci el konut satışlarında 64 bin 531 konut el değiştirdi

Türkiye genelinde ikinci el konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,8 azalış göstererek 64 bin 531 oldu. Toplam konut satışları içinde ikinci el konut satışının payı %68,8 oldu. İkinci el konut satışları Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %14,6 azalışla 696 bin 8 olarak gerçekleşti.

En çok alımı Ruslar yaptı

Yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44,4 azalarak 30 bin 599 oldu.

Ekim ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’den 713 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 235 konut ile İran, 152 konut ile Almanya ve 138 konut ile Ukrayna vatandaşları izledi.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Rccp cyln dedi ki:

    Kibrit kadar evleri milyon liralara satarsalar olacağı budur…milleti bankaların kucağına atan faize bulastiranlar utansın bir milyona beş milyon ödeme olirmu

  2. Üsame Durmuş dedi ki:

    ATATÜRK DİYOR Kİ! Siyasî, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadî zaferlerle desteklenmezse payidar olamaz, az zamanda söner.
    Türk Milleti kendi topraklarında kiracı durumuna düşmüştür.Yabancıya konut satışı bi yana toprak satışları devam ederse malesef kendi toparlaklarımızda maraba olacağız.
    Ağalarımızın adları Vladimir mi olur Hans mı olur Beşar mı olur bilemem ama inanın Mahoları aratırlar.
    Arıcılık için toprak satacağım diye 1 liralık yerleri 10 liraya,kendi topraklarını bedevilere fahiş fiyatlara satıp Bayburttan yer alanlarada satmamalı.
    Ata yurdu talan yurdu edilmemeli.Bayburtta huzur buluyorsak aynı frekanstan olduğumuz için huzur buluyoruz.Büyük şehirlerden huzur için Bayburta kaçmamız,dışarda hırpalanan bir çocuğun ana kucağına koşup huzur bulmasıyla aynı.
    Elleri vicdanlara koyalım ata yadigarı bu toprakları gelecek nesillere,sonra geleceklere miras olmak üzere bırakalım.