Dolar 32,4823
Euro 34,8505
Altın 2.422,82
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Yağmurlu
Bayburt
16°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 15°C
Cts 13°C
Paz 12°C

İYİ Parti Bayburt’ta Yılmaz Kırıcı ile devam dedi

İYİ Parti Bayburt’ta Yılmaz Kırıcı ile devam dedi
14 Ocak 2023 23:24 | Son Güncellenme: 14 Ocak 2023 23:25
A+
A-

İYİ Parti Bayburt İl Başkanlığı seçimine tek listeyle giren Yılmaz Kırıcı güven tazeledi.

Bayburt Belediyesi Çoruh Kültür Merkezi’nde gerçekleş kongrenin divan başkanlığını, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu yaptı.

Kongreye, Bayburt eski milletvekilleri Şaban Kardeş, Dr. Karabey Kadri Karaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Adil Uzunhan, Deva Partisi Bayburt İl Başkanı Av. Can Kurban Aslan, Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Demokrat Parti Bayburt İl Başkanı Metin İpek, Yeniden Refah Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Görer, İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, İYİ Parti Bayburt kurucu Başkanı Süleyman Burç, İYİ Parti Bayburt Kadın Kolları ve  partililer katıldı.

İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ile Bayburt MHP eski milletvekilleri Şaban Kardeş ve Dr. Karabey Kadri Karaoğlu ile Erzurum ve Gümüşhane İYİ parti il başkanları birer konuşma yaptı. Cumhur İttifakını ve özellikle AK Partiyi eleştiren Yavuz Ağıralioğlu’nun  yaptığı konuşma, kongre salonunu dolduranlar tarafından ilgiyle izlendi ve alkışlarla karşılık buldu.

Yavuz Ağıralioğlu, daha önce hiçbir iktidarın eline geçmemiş 21 yıllık bir iktidara rakip olduklarını, bugün iktidar olanların yolun başında neler vaat edip ülkeyi nasıl bir duruma getirdiklerine şahit oldukları dile getirerek, iktidarı birçok konuda eleştiren konuşma yaptı.   

Konuşmaların ardından, tek listeyle gidilen seçimde Yılmaz Kırıcı yeniden başkanlığa seçildi.

Kongrede yaklaşık 1,5 saat süren konuşmaların tamamı görüntülerde mevcuttur.

Yılmaz Kırıcı’nın başkalığında oluşa yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle: 

Aydın Turgut

Bayram Yıldırım

Feyyaz Koçanoğlu

Gürbüz Kadakal

Hacer Çakır

Hakan Turan

Haşim Çikot

Kader Ergül

Mehmet Türkoglu

Mikdat Dodo

Muammer Demirel

Murat Galip Türker

Naim Koçoğlu

Nurullah Şentürk

Raci Pekmezci

Sadettin Aslan

Sinan Keskin

Turgay Hancı

Vasip Turgut

Yaşar Koçanoğlu

Yunus Özyıldırım  

Disiplin Kurul Üyeleri

Erdal Saatçi

İbrahim Köse

İzzet Erbay

Muammer Yılmazoğlu

Ahmet Kemal Başar

Hasip Sancar

Temel Kadakal

Necati Sansu

İshak Yıldırım

Üst Kurul Üyesi

Yılmaz Kırıcı

Rahatsızlığı nedeniyle konuşma yapamayan İl Başkanı Yılmaz Kırıcı’nın basına gönderdiği yazılı konuşma metni şöyle:

“2023 yılında erken veya zamanında yapılacak olan seçimlerde Millet İttifakı olarak büyük bir oy farkıyla iktidara geleceğiz. Buna inancımız tamdır ve çalışmalarımız bu doğrultuda devam etmektedir.

Seçimler sonrası bu ülkede huzur ve sevgi çiçekleri açacak. Dolayısıyla 85 milyon Türk Milleti rahatlayacaktır. Adalet terazisinin adil olduğu, liyakatli insanların işbaşına geldiği, hak edenlerin işe girdiği, herkesin özgürce konuştuğu ve eleştiri yapabildiği, eğitimin gerçek ve kaliteli bir sisteme kavuştuğu, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, doktorlarının ve gençlerinin bu cennet vatanı terk etmediği, köylünün ve çiftçinin kazanarak refah bir yaşama kavuştuğu, üniversite öğrencilerinin okurken çalışmak mecburiyetinde kalmadığı, ihtiyaçlı ailelerin uygun fiyatlarla ev sahibi olabildiği, üreterek kalkınan çağdaş bir ülkeyi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz.

Diğer taraftan Türkiye’nin en küçük ili olan Bayburt’umuzun son 20 yıllık iktidar döneminde en geri kalmış bir il konumu da düşürülmüş olduğuna hep birlikte şahitlik ediyor ve üzülüyoruz.

Tarlasını ekemeyen, ektiği tarlanın hayrını göremeyen, bütün yaz alın teri dökerek çalıştığından daha fazlasını hayvanına yem diye yedirmek zorunda kalan, yaz gelmeden masraflarını, kış gelmeden borçlarını, geçimini düşünmekten huzuru kaçan köylümüzün de çiftçimizin de dertlerini biliyoruz.

Bizler; tarım ve hayvancılıkta Bayburt’un potansiyelinin daha doğru bir şekilde değerlendirilerek bu bereketli topraklardan yetişen her türlü mahsulün katma değerli ürüne dönüştüğü bir Bayburt olmanın vaktinin geldiğine inanıyoruz.

Bu çağrımıza ek olarak yine köylümüzün, çiftçimizin derdine derman olacak, Bayburt’u tarım ve hayvancılık konusunda ön plana çıkaracak hamlelerden birisi de üniversitemize Veterinerlik ve Ziraat fakültelerinin kazandırılması olacaktır. Hem tarım-hayvancılıkta yetişmiş insan kaynağı için hem de bu alanlarda artık bütün dünyanın kullandığı teknikleri, izlediği yöntemleri Bayburtlu çiftçilerin hizmetine sunabilmek için en doğru yol, bu fakültelerin acil olarak şehrimize kazandırılmasıdır.

Kadim şehir dediğimiz tarih ve kültür şehri diye övündüğümüz Bayburt’umuzun, mahalleleri kentsel dönüşümden yoksun bırakılarak viranelikten bir türlü kurtulamamıştır. Her şeyi saat kulesi etrafına sıkıştırmış olan şehrimizin çevresinde bulunan dağları bile yeşile muhtaç bırakılmıştır.

“Çoruh Nehri ıslah projesi” adı altında ucube bir çalışma sonucunda, nehrin büyük bir bölümüne ihanet edercesine beton yığınına dönüştürülmüştür. Varlığı ile yokluğu belli olmayan bir milletvekilinin sözde çalışmalarına kaderi terk edilmiş, STK’ ları susturulmuş, gazetecileri baskı altına alınıp, gerçekleri yazması engellenmiş, Yılardır Bayburtluya geçit vermeyen KOP dağı tüneli bir türlü tamamlanamamış, tren yolu sözü verilmesine rağmen vatandaşı kandırılmış, bir yılda 6 bin 400 kişinin göç ederek terk ettiği ve Türkiye’nin en küçük ili konumuna düşürülmüş, Üretim ve ihracat yapamayan esnafının büyük bir bölümü tüm ekonomisini üniversite öğrencisinin varlığına bağlamış, onlarca veya yüzlerce insanın istihdam edildiği fabrikaları olmayan, geçim şartları açısından ülkenin en pahalı illerinden birisi konumuna düşürülmüştür.

Bayburt Kalesi ve Tarihi binalarının yeniden restore edilip şehrin kültür ve turizmine bile kazandırılamamış, bölgesel olarak Karadeniz ili olmasına rağmen sağlık konusunda her gün çevre illere hasta sevkleri devam eden, gençleri iş bulamadığı için evlenemeyen ve göç etmek mecburiyetinde kalan, kısacası organ yetmezliği nedeniyle, yoğun bakıma alınmış hasta durumuna düşürülen bir il konumuna getirilmiştir.

Mega kentlerin küçük bir mahallesi kadar olan Bayburt 34 yıldır il olmasına rağmen hala gerçek bir il konumuna kavuşturulamamıştır. Yıllardır büyük oranlarda oy alarak iktidar olanlar şehre beklenen hizmetleri maalesef yapamamışlardır. Artık değişim zamanı yaklaşmıştır. İyi olan her şey bu şehirde, Bizimle gerçekleşecektir.

Ey güzel Bayburt, şanlı Bayburt, yiğit Bayburt AZ KALDI Bayburtlular!!! kıymetli hemşerilerim GÜNEŞ ARTIK UFUKTADIR.

Kara bulutların dağılacağı ve mavi gökyüzünün içinde güneşli parlak günler yakındır.

Bu duygu ve düşüncelerle şehrimizi demokratik ve adil yarınlara taşıyacağımız günlerin müjdecisi olan bu güzel günde, sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Bu güzel şehrin sıkıntılarının her birinden haberdar olduğumuzu ve her birini çözmek için hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, Genel Başkanımız Meral AKŞENER’inde dediği gibi KAHROLSUN İSTİBDAT, YAŞASIN HÜRRİYET diyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. YUSUF BOLAT dedi ki:

    HÜKMÜ BAŞKANA GÖSTERİLEN AHDE VEFAYI KADRİ KARAOĞLU HOCAMIZ DA HAKEDİYOR.
    BAYBURT EVLADINA SAHİP ÇIKACAKTIR.

  2. Vatandaş dedi ki:

    Millet ittifakı adayı Dr Karabey Kadri Karaoğlu milletin Bayburt da dilinde akp ve mhp li sessiz seçmenin vekili seçildikten sonra parti ayrımı yapmadan Bayburt ilimize hizmetlerine devam edecek kişidir millet ittifakı oy oranı Türkiye’ye genelinde %55 bandında en azından bir vekil çıkartması gerekir Bayburt.

  3. Halis dedi ki:

    Bu partiye sempati duymami sağlayan iki adam var biri Kadri Karaoğlu diğeri Yavuz Ağıralioğlu
    Allah yollarını bahtlarini açık etsin

  4. Geminin kaptani dedi ki:

    Karaoğlu ,herkes onu söylüyor ona Bir borcumuz var duyumlarim ortak aday olarak çok güçlü geliyor.
    Partili değilim ancak Karaoglu her gelmesinde parti ayrımı yapmadan ziyaretime gelir aday olur mu bilmem ama olursa söz bütün oylarim sahsinadir

  5. Şafak Güngör dedi ki:

    Muhtarlar, imamlar, okul müdürleri, öğrenciler, askerler, sivil toplum örgütleri neden davet edilmedi? :):)

  6. ŞİNGAHLI dedi ki:

    T.B.M.M ‘nin saygın vekili hitabeti çok kuvvetli , partili ,partisiz herkesin takdir ettiği Yavuz Ağıralioğlu bey dinlemekten zevk aldık. Hoş geldin diyoruz. ( Parti yöneticilerinden ricam bu tip kongre ve toplantılarda ,lütfen çocukları getirip konuşmacının ve salonun insicamını bozmaya kabalık yapmaya hakkınız yok. Kadınlar konuşması muhabbeti ,çocukların sesi bitene kadar devam ediyor. Şık olmadı.)