Dolar 32,5013
Euro 34,8201
Altın 2.488,07
BİST 9.557,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Esnaf ve Sanatkarlar Odasından Ticaret Borsası Açıklaması

Esnaf ve Sanatkarlar Odasından Ticaret Borsası Açıklaması
11 Şubat 2016 14:07 | Son Güncellenme: 11 Şubat 2016 17:54
A+
A-

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Karaman Erzurum Ticaret Borsasının kendi istekleri dışında Bayburt esnafını resen kayıt yapmaları konusunun iptal kararındaki takip edilen süreci açıkladı.

Karaman,“Bilindiği üzere Erzurum ticaret borsası 5174 sayılı yasanın 32.maddesine dayanarak Bayburt esnaf ve sanatkârını resen Erzurum ticaret borsasına kayıt etmişlerdi. Konu ile İlgili olarak 27 Mart 2015 tarihinde Erzurum ticaret borsası Birliğimizden esnaf ve sanatkârımızın isim listesini istemiş bu talepleri birliğimiz tarafından geri çevrilmiştir. Daha sonra 15 Haziran 2015 tarihinde yazmış oldukları yazı ile esnaf ve sanatkârımızı 5174 sayılı yasaya dayanarak resen kayıt edeceklerini bildirmişlerdir. Bunun üzerine birlik olarak 03.09.2015 tarihinde Kendi üst kuruluşumuz olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları konfederasyonu ve Ticaret Borsanın bağlı olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine resen kayıt işleminin durdurulması için resmi yazı yazılmıştır. Yine 04.09.2015 tarihinde Erzurum’a gidilerek Erzurum ticaret borsası yetkilileriyle karşılıklı görüşme gerçekleştirilmiştir. Resen kayıt yapılan üyelerimiz adına borsaya toplu dilekçeler gönderilmiştir.

Hiçbir sivil toplum kuruluşundan talebimiz olmamıştır

Bütün bu sürecin sonunda konuyu Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ve Milletvekilimiz Sayın Şahap Kavcıoğlun’a birer dosya sunarak konu hakkında bilgi verilmiştir. Sayın Bakanımız ve Sayın Milletvekilimiz 04.11.2015 tarihinde birliğimizi ziyaretlerinde bu meseleyi çözeceklerini Esnaf ve Sanatkârımızın mağduriyetlerin giderilmesi konusunda gerekeni yapacaklarını dile getirmişledir. Anlaşıldığı üzere resen kayıtların iptali konusunda Bayburt Esnaf sanatkârlar odaları birliği Başkanlığı üyelerimizin mağdur duruma düşmemesi için gerekli bütün girişimlerde bulunmuş olup yaklaşık on ay boyunca konunun çözüme kavuşması için gerekli kurumlarla irtibat halinde olmuştur. Ayrıca Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar odaları Birliği başkanlığımız ve Birliğimize bağlı üyelerimizin Bayburt özelinde Ticaret ve sanayi Odası dâhil hiçbir Sivil toplum kuruluşundan herhangi sözlü ve yazılı talebi kesinlikle olmamıştır.”

Yapılan bütün bu girişimler sonucunda Odalar ve borsalar birliği yönetim kurulu Kararı ile resen kayıt işleminin iptaline karar verilip Erzurum ticaret borsasına talimat verilmiştir. Üyelerimizin kayıtlarının iptal edilmesi konusunda birliğimizle irtibata geçmeleri gerekmektedir. Ayrıca resen kayıtların iptal edilmesi konusunda desteklerini esirgemeyen Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal a Milletvekilimiz Sayın Şahap Kavcıoğlu’ na Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken ‘e Esnaf ve Sanatkarımız adına teşekkür ediyoruz.   

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.