Dolar 32,5636
Euro 34,6979
Altın 2.418,71
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt ilk kez sessiz sedasız bir seçime hazırlanıyor

Bayburt ilk kez sessiz sedasız bir seçime hazırlanıyor
8 Mayıs 2023 22:40
A+
A-

Bayburt’ta 14 Mayıs 2023 seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler ilk kez miting yapmadan sessiz sedasız seçimlere hazırlanıyor.

Seçimler öncesi kent merkezinde sadece caddelerde siyasi partilerin milletvekili adaylarının fotoğraflarını reklam panolarında görünce, Bayburt seçim havası var diyebiliyorsunuz.

Önceki seçimlere göre cadde ve sokaklarda siyasi partilerin bayraklarını pek az görebiliyorsunuz. Seçim gününe bir elin beş parmağı kadar sayılı günler kalmasına rağmen, önceden alışılmış olan siyasi parti müziklerini de duymak mümkün değil.

İnsanın içinden acaba Bayburt’ta seçim yok mu diyesi geliyor. Beklide bu sessizlik ittifak partisi adaylarının birbirlerine rakip olmasından kaynaklanıyor da olabilir. Bu ihtimal seçim öncesi sessizliğin önemli bir faktörü olarak değerlendirilebilir.

Diğer taraftan milletvekili adaylarının yerel medyaya dahi siyasi açıklamalar yapmamış olmaları dikkat çekerken,  kendi ekipleriyle birlikte kent merkezi başta olmak üzere ilçe, belde ve köylerde seçmenleri ziyaret ederek oylarını artırmaya öncelik veriyorlar.  Yani seçmenle birebir diyalog kurma yolunu tercih ediyorlar.

Siyasi partiler seçim öncesi miting yapmadan seçimlere hazırlanırken, genel başkanlarının veya partilerinin önemli isimlerinin de Bayburt’ta gelmemiş olması seçim heyecanının iyice azalmasına neden oldu.

Tek milletvekilinin seçileceği Bayburt’ta, seçim öncesi devam eden sessizlik 14 Mayıs akşamı neticelenmiş olacak ve kazanacak olan milletvekili adayı Türkiye Büyük Millet Meclisinde Bayburt’u temsil edecek.

Bayburt Medya

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. hüseyin dedi ki:

    Sevgili Bayburt’lu hemşerim unutma AKP’ye çöreklenmiş bir grup insan için vekilin kim olduğu önemli değil. Onlar için önemli olan rant düzeni bozulmasın. Sen yazın sıcağında Bayburt’ta kavrulurken onlar Akdeniz sahillerinde senin sırtından kazandığın para ile tatil yapıyorlar. Ona göre bu düzene dur de. Bir kez olsun sağduyu sahibi ol gençliğimizi yedikleri gibi çocuklarımızın gençliklerini de yemelerine fırsat verme

    1. İsmail dedi ki:

      sana katılıyorum hemşerim

  2. müsavvat dedi ki:

    Bayburt’lu hemşerilerime açık çağrımdır. Son 21 yılda Bayburt’a çok büyük para akmıştır. Fakat bu para iş bilmeyenlerin elinde kalmış, Çoruh nehrine yapılan tecavüz gibi susuz şelale gibi ucube yapılara harcanmıştır. 1989 da vilayet olan Bayburt, 120 bin nüfusa sahip iken bu gün 84 bin nüfus vardır.Bu bile tek başına utanç vesilesi olarak yetmelidir. Ancak bırakın utanmayı gülücükler dağıta dağıta özel sektörün devlet destekli montaj yaptığı otomobile utanmadan milletvekili adayını bindirip yanınada il başkanı oturup gezen yüzü kızarmayan siyasetçiler Bayburt’u ele geçirmiş.

  3. Osman dedi ki:

    Sessiz sadesiz değil togg şenliği olmuş ya.togg yeter bayburda.

    1. Emre ekol dedi ki:

      Togg Bayburt’a yeter demişsin o yorumu yaparken emimin beynini değil mideni kullanmışsın peki sorayım sana togg Bayburt’a ne fayda getirdi göçü mü önledi kaç kişiye istihdam sağladı sen o arabayla sadece fotoğraf çekilirsin seni saat kulenin ordan valiliğe kadar bile bindirmezler

  4. Bahadir dedi ki:

    Türkiyenin dört bir yaninda haril haril secim mitingleri yapilirken, Bayburt`a propaganda yapmasi icin “TOGG” gönderilmis. Bu aslinda akleden bir insan icin Bayburt halkina yapilan cok büyük bir ASAGILAMA VE TERBIYESIZLIKTIR: Ne demek secim propagandasi icin araba göndermek! Cumhur ittifaki secmeni olarak söylüyorum bunlari. 21 senedir bir tane adamakilli bir yatirim gösteremezsiniz. Vatan millet sakarya, hooop rekor Bayburt`ta. e elbette adam sana gelmez, ceketini gönderecekti, bu sefer arabasini göndermis!

  5. temel dedi ki:

    Bence seçimin sonucu belli orhan hoca kesin kazanacak bir tarafta hdpkk ittifakı bir tarafta cumhur millet bence bekir bey ve orhan ateş arasında tercih yapacak bunlarınde biri prof dr. diğeri söylemeye gerek yok siz anladınız orhan hoca açık ara alacak almalıda çünkü vizyon şart hayırlı olsun

    1. İsmail dedi ki:

      Hem ittifak oluyorsunuz hem de ittifak ortağınızı aşağılıyorsunuz ayıptır yav

  6. Umut Özkan dedi ki:

    Cumhur %55.. tekrar kazanacak inşallah. Allah Chpkk’ya fırsat vermesin.. amin.

  7. Bayburt'ta bir garip dedi ki:

    Memleketimizin nüfusu nedirki iki milletvekilünden bahsediyoruz yerel medya kaza haberi çeşmelerin analizi kadar göç gündem olmadı vilayetlik bile fazla bize gelen ağam giden paşam dedikce kimse kaale almaz tabiki yatırım konusunda gelen işletmelerin rekebet şartlarına zamanla nasıl yenik düştüğü aşikar burası oldu emekli ve öğrenci şehri artık kabul edelim üni bir şekilde kapalı tatil olduğunda hayat duruyor elini kafasını çalıştıran sermayesi ile dışarı yatırım yapıyor çünkü şehirde bir hava var çalışan iş yapan hırsız geçine miyen işe tembel boş beleşci miskin yaftadında nankörlük hat safada seçimden birşey beklemeyin hiç bir şey değişmeyecek kim giderse şehre değil adam larına hizmet edecek yerel secinlerde gördük eleştirip değiştiğimiz idarecilerin yönetim şeklini davranışlarını bu gelen ağam cılık ayakcılık oldukca şehrimiz malesef dahada boşalacak bizden geçti Rabbim yavrularımızın sonunu hayr eyleye Allah’ın birliğine emanet olun kıymetli hemşirelerim…

  8. Murat turan dedi ki:

    Memleketin her tarafında partizanlık var ama bizim Bayburt’a bu çok fazla.,VE bu partizanlık bizlerin Din ve vatan sevgisini istismar ederek yapılıyor Yılardır Turkiyede en çok oyu Akp bayburtttan alıyor ne yaptı fazladan bayburt da kendi yandaşlarını zengin etmeden başka hastane yaptı doktor yok Hes barajı yaptı Çoruhu kuruttu bunları kim yaptı bayburt inşaat bayburt inşaatın ortakları kim baybur akp milletvekilleri diyeceğim o ki ne zaman partizanliktan vaz geçer ve istismar edilen vatan sagolsun sloganını sorgularsak milletin asıl, vekillerin geçici olduğunu bilirsek o zaman cantata keklik olmadığımızı kimi koyarsa koysun kazanamiyacaginı anlayacaklar.Ama korkarım ki bu bizim Bayburt’a bu gidişle hiçbir zaman olmayacak

  9. Rccp cyln dedi ki:

    Oyumuz da fikrimizde davamizda liderimizde ak ak ak.oyumuz sonsuza kadar ak Parti’ye…togg bayburta geldi gururu bile yeter…

    1. MTK dedi ki:

      Togg Bayburt’a geldi. İşsizliği mi önledi? Cebine para mı girdi? göçü mü önledi? Fabrikası Bayburt’a mı açıldı? bırak arabayı Cam sileceğini bile alamazsın togg sevinci yaşıyorsunuz.
      Bu kadar cahillik başka nerde olur bilmiyorum.
      Beyaz adam gören Afrikalılar gibi arabaya hayretler içinde baktınız, sarıldınız..
      Bu şehir bu kafa ile ancak böyle olurdu. zaten köy statüsünde. yani size çok bile.. ağzınıza emzik verilen çocuklar gibi şensiniz..

    2. İsmail dedi ki:

      sende tavaf ettinmi togguu

  10. Nail Gedik dedi ki:

    Hadi Bayburtlu kardeşler bunlara öyle bir Osmanlı tokatı vurunki soluklarını geldikleri yerde alsınlar. Devlet diye bir şey kalmadı. Artık parti devleti olduk. Korku bacayı öyle sarmışki zannedersin Bayburt’da iki parti var. Reisin pankartlarının yanında üç hilalde ne yakıştı ama. Milliyetçiliği ayakları altına alanın resimlerini partinize asıyorsunuz utanın utanın. Siz böyle yaptığınız müddetce oylar tabiki “İYİ” lere gidecek.

    1. ÖZEL HAREKAT dedi ki:

      EVET HEMŞERİM AKP İLE ÜÇ HİLAL YANYANA ÇOK YAKIŞIYOR.ÇÜNKÜ İKİSİNİN DAVASIDA AYNI EN AZINDAN GİZLİ KAPAKLI İŞ YAPMIYORLAR HER ŞEY ŞEFFAF.DIŞARIYA BAĞIMLILIK YOK TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE PAZARLIK YOK TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE VAAT EDİYORLAR.BAYBURT TA YADA BAŞKA BİR YERDE ÇIKSIN İYİ PARTİNİN GENEL BAŞKANI YADA MİLLET VEKİLİ ADAYI PYD PKK FETÖ BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR DİYE HAYKIRSIN BİZDE ONA OY VERELİM MESELE BU KADAR BASİT

      1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

        SİZDE KENDİ CELLADINA AŞIK MAHKUM GİBİSİNİZ. BİZ DÜŞMANIMIZI BİLİYORUZ HİÇ OLMAZSA TERÖR MRGÜTLERİ ELBETTE BİZİM HASMIMIZDIR VE ONLARI İYİ TANIYORUZ. SİZ KENDİ CELLADINIZI İYİ TANIYORMUSUNUZ. BİR GÜN BAŞINIZA NELER GELECEĞİNİ BİLİYORMUSUNUZ ?

    2. İSMAİL dedi ki:

      zafer işareti yapanlarla beraber degilmisiniz nokta

      1. TARFSIZ TARAFTAR dedi ki:

        HİÇBİR ZAMAN VE HİÇBİR YERDE TERÖR ÖRGÜTLERİ DESTEKLENEMEZ. ANCAK BİR TEHLİKE VAR BU HEPSİNDEN DAHA ÖNEMLİSİ. YANİ BİR SABAH KALKTIĞIMIZDA BİR İRAN BİR AFGANİSTAN OLACAKMIYIZ? BU KADAR ATATÜRK DÜŞMANLARI ETRAFIMIZDA ÇOĞALIYORKEN İNSAN ENDİŞELENMİYOR DEĞİL YANİ..YANİ DEMEM O Kİ ÖNÜMÜZDE TERRÖR ÖRGÜTLERİNDEN DAHA DA VAHİM BİR TEHLİKE BİZİ BEKLİYOR.

    3. Bahadir dedi ki:

      Bütün elestirilerine eyvallah ama su “IYI” dedinya, bir cuval inciri berbat ettin.Hicbir Ülkücünün bu olusumun kenarinda kösesinde olacagina inanmiyorum.

      1. Muhterem dedi ki:

        Ben 40 yıllık ülkücü olarak tam da göbeğinde yim. Asıl ülkücü olan Sinan Ateş’in katillerini saklayan larla beraber olmaz olamaz. Yoksa kanı bozuktur ülkücü düşmanıdır.

  11. İsmail dedi ki:

    Bu konuda editörün fikrine katılmıyorum. Bayburt ilk kez bu kadar ses getiren, bu kadar hayal satmadan proje açıklayan ,Bayburt’u bu kadar iyi analiz etmiş bir vekil adayı ile seçime gidiyor.
    Dr. Karabey Kadri Karaoğlu partizanlık yüzünden kaybederse yazık olur Bayburt’a. Adamlar daha bir tane vaatte bulunamadılar. Yani diyorlarki bize oy verin beş yıl daha bir b… olmadan bekleyin. İyide kardeşim yazık değilmi nesillere.
    Şunu da yazmadan geçemeyeceğim Akp adayına ve il başkanına togg otomobili ile poz verdirilmesi bana göre büyük bir ahlaksızlık ve aynı zamanda adayın fırsatçılığı. Kadri beye böyle bir şey söylenseydi diğer rakiplerini almadan o araca binmezdi. Klas farkı budur. Bu gün kendi lehine haksız hukuksuz fırsatçılık yapan yarın ne yapmaz.

  12. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    Bir vilayeti tek vekile mahkum edersen, sessiz sedasız seçim olur.. Bunun hesabını veren bir tane siyasetçide ortada yok.. Tek vekil olmayacak, düzelteceğiz dediler, gitti ve unuttular. İki ,üç seçimdir aynısını yaşıyoruz. Kısaca 15 bin oy boşa gidecektir. Sahipsiz Bayburt..

    1. ÖZEL HAREKAT dedi ki:

      BAYBURT U TEK VEKİLE MAHKUM EDEN BUNUN İÇİN DAVA AÇAN DAHA SONRA BU DAVAYI ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞIYAN VE ORADAN NİHAİ KARARI ÇIKARTTIRAN CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR BUNU UNUTMA HEMŞERİM

      1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

        EVET ELBETTE 84.000 NÜFUSLU OLAN BİR ŞEHİR 10 MİLLETVEKİLİ ALACAK DEĞİL. MESELE TEK MİLLETVEKİLİ OLUP OLUNMAMASI DEĞİL. BİR TEK MİLLETVEKİLİN BAYBURT UN TÜM SEÇMENLERİNİ KUCAKLAYACAK BAYBURT SORUNLARINI ÇÖZEBİLECEK YETKİNLİKTE OLMASI ÖNEM ARZEDER. EĞER Kİ HUKUK TEMELİNDE 2 MİLLETVEKİLİNİ HAK EDİYOR OLUPDA BU HAK VERİLMEZSE BÖYLE BİR ADALETSİZLİĞİ YAPAN HER KİM OLURSA KARŞISINDA DURMAK GEREKİR. BİRAZ EZBERCİ TOPLUM OLDUĞUMUZ İÇİN TEK ÇİFT TARTIŞMASINI GEREKSİZ YERE YAPIYORUZ.

      2. Muhterem dedi ki:

        Ne kadar şıp bir zihniyetsiniz yahu. İnşallah gerçekten özel harekat değilsindir. Vatana yazık olur. Memleketi 21 yıl yönetip 14 bin öğrenci gelmesi e karşın nüfüsu ancak 84 bin olan bir memlekette göç verdiğin gerçeğini kör gözler göremez. Nadıl yönettiniz ki neredeyse elli bin göç vermişiz.

      3. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

        BAYBURT UN NÜFUSU 84 bin 241 kişi YANİ BU NÜFUSA GÖRE MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI OLUYOR. SONUÇTA MUHAFAZAKA KESİM YOĞUNLUKTA OLAN BİR ŞEHRİMİZ. ELBETTEKİ MUHALEFET BU DURUMDA KENDİNE GÖRE HAKLI GEREKÇELERLE İPTAL YOLUNDA HAK ARAMA YOLUNA GİDECEKTİR. MUHAFAZAR KESİMDE BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARAYIM DİYE MUHALEFET KENDİNE GÖRE HAKLI SEBEBPLERLE BU KONUDA TALEPLERİ OLACAKTIR. EŞYANIN TABİATINDA BU VAR.. AMA GERÇEK OLAN ŞU Kİ BAYBURT UN NÜFUSU İLE TÜRKİYENİN EN KÜÇÜK ŞEHRİ. EĞER TÜRKİYE NÜFUUSUNA ORANLARSAK BELKİDE BU NÜFUSA 1 MİLLETVEKİLİ BİLE ÇOK GELEBİLİR. ASIL ÖNEMLİ OLAN BAYBURT U BU NÜFUSA MAHKUM EDENLERİN YARGILANMADIĞIDIR. BAYBURTLULAR SONUÇTA BİLİNENEN GERÇEKLERİ ARKA RAKAYA SAYMAYA BAŞLAR. GÖÇ VEREN ŞEHİR, FABRİKA YAPILMIYOR VE BUNUN GİBİ.. YANİ BURADA CHP DAVA AÇMIŞ DEMEKKİ KAZANMIŞ. CHP YE HAKSIZSIN DEMEK YARGIYI KARALAMAK DEMEKTİR. EĞERKİ BU KONUDA HAK ARANACAKSA MECRASI DA BELLİDİR. BEN BUNU BAYBURTLU OLAN BİRİSİ OLARAK SÖYLÜYORUM. CHP Lİ DEĞİLİM DE AMA HAKSIZLIĞIN HER ZAMAN VE HER ŞEKİLDE KARŞISINDAYIM.

  13. Vatandaş dedi ki:

    Nerdeyse bütün iller seçimi en iyi şekilde değerlendirerek yatırımlar, açılışlar ile karşıladı.
    Bayburt Sıfır proje, sıfır açılış?

  14. Safak güngör dedi ki:

    Her defasında en yüksek oyu verip asla kazanamadığımız seçimlerden bir yenisi. En yüksek oyu vermediğimiz zamanlarda bu şehrin Et Kombinası, süt, yem, tuğla, un fabrikası, sanayide küçükte olsa kendi üretimi olan tarım aletleri vardı.

  15. MUHTAR dedi ki:

    İktidar karşıtı cenaha bakıyorum, Almanya, İngiltere, Amerika vs medyası ERDOĞAN gitmeli diyorsa benim için tartışma bitmiştir.

    1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      BENİM İÇİN DE ALLAHA ŞİRK KOŞULUYORSA TARTIŞMA BİTMİŞTİR. AMA BEN BİRİLERİNE BAKARAK DİNİMDEN VE İMANIMDAN TAVİZ VERMEM..

    2. müsavvat dedi ki:

      Yok öyle değil O ülkeler öyle diyor ki senin gibi seçmenler erdoğana oy vermeye devam etsin. Yoksa güzelim ülkeyi tek kurşun atmadan hangi suriyeli hangi afgan hangi pakistanlı işgal edebilirdi. Birde vatan millet demiyormusunuz ifrit oluyorum yav:))

      1. MUHTAR dedi ki:

        Vatan millet dediğimizden değil, doğuştandır.

    3. Osman dedi ki:

      Mal varlığını neden o saydığı ülkelerde tutuyorsun.

  16. Adem dedi ki:

    Adayımız Prof.Dr. Orhan Ateş seçimi açık ara kazanarak Bayburt’u en iyi şekilde temsil edecektir. Bayburtlu kararını vermiştir.

    1. hüseyin dedi ki:

      Adayınınız bir tane projesini söyler misiniz rica etsem.

  17. MTK dedi ki:

    Seçimin kaybedeni yine BAYBURT olacak.
    Her ne kadar iktidar partisi mensupları Bayburt’a bir şeyler yapıldı iddiasında olsalar da Bayburt asla gelişmedi.
    İki bina dikerek güzelleştiğini sanıyorlar.
    Geçmişe dönüp bakın ve şimdi ile kıyaslayın. değişen hiçbir şey yok.
    bunun en bariz örneği ise GÖÇ..
    Gelişen, büyüyen, kalkınan bir şehirden göç olmaz.
    Şimdi bu şartlarda seçim olsa Bayburt’a ne olmasa ne?

  18. EHVENİ-ŞER dedi ki:

    DEĞİŞİM ŞART. ASLINDA BU DEĞİŞİM İHTİYACINI KARŞILAYACAK BAYBURTTA MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇIKARILMADI. ANCAK BUNA RAĞMEN DEĞİŞİM VAADEDENLERE İNANARAK VE GÜVENEREK ADAYLARIN İÇİNDEN DEĞİŞİME EN YAKIN OLANI TERCİH ETMEK BANA KALIRSA DOĞRU OLUR. BİR KERE AKP İL BAŞKANI VE AVANELERİ BAYBURT SİYASETİNDEN SİLİNMELİ..EN BÜYÜK DEĞİŞİM BENCE BU OLUR…

  19. bekirbey dedi ki:

    artık insanlar yoruldu değişim zamanı geldi çattı ondandır sessizlik. bayburt için büyük bir gelişm olur başka parti şart bayburt halkı olanı gördü olmayanı gördü hastaneye bakılmak bile torpil olmuş inşallah bayburt uyanmıştır ne diyim

    1. gizliolsun dedi ki:

      inşeallah kardeşim uyanır .

  20. veysel dedi ki:

    bu şehre proje ile gelen Kadri hoca seçilmez ise çok yazık olacak. Lütfen sevgili hemşerilerim allah rızası için bakanlar geldi sözler verildi.Aynı tercihi tekrar yapmak sana ne kazandıracak. Partizanlık yapmayalım yollayalım Kadri beyi. Tek vekile düştün sen buna layık mısın. Seviyorum sizi gadalarıma selam

  21. Fatih Buğra Görgülü dedi ki:

    Bir noktaya daha değinelim. Hiçbir aday şehrimize gelip vatandaşımızın oyuna talip olduğunu göstermedi. Bunun iki sebebinin olduğunu düşünüyorum:
    1- Mevcut iktidar en yüksek oy oranını Bayburt’umuzda yakalıyor ve bu seçimde de aynı sonucu göstereceğini düşünüyor.
    2- Muhalefet, Bayburt’tan kendilerine oy çıkmayacağını düşündüğü için şehrimize gelmeye tenezzül bile etmiyor.
    Çok sevdiğim, hürmetli hemşehrilerim: Biz Bayburtlular olarak kimsenin çantasında keklik değiliz! Her şehrin insanı gibi bizim de vatandaşımız kimseye mecbur değildir. Kimseye desteğini “zoraki” olarak vermez. Bayburt halkı; takdiri kazanılası desteği alınası bir halktır. Ben şahsen şehrim insanının varlığını çok kıymetli buluyorum. Her tarafa sitemimi iletiyorum.
    Bayburtlular, sizin siyasi hesaplarınızdan büyüktür!…

    1. Komşun ve dostun dedi ki:

      Çok haklısın fakat Bayburt halkı maalesef değişmez. bizim insanımız sırf bu seçim için değil, misal son 20 seneye baktığımızda hep rekor oyla iktidara oy vermiştir. Eğer halkımız bazı şeyleri sorgulayabilselerdi (Bayburt özelinde) zaten seçimlerde böyle bir durum oluşmazdı. Nitekim Bayburt kenti, 81 ilde açıldığı gibi üniversite haricinde faydalı bir yatırım görmemiştir, üniversiteye rağmen şehrimizde bir pöti burjuva dahi oluşmamıştır. ilimizde ne kapsamlı bir halk kütüphanesi ne büyük bir kongre merkezi ne de bir kültür merkezi var çok vahim bir durum ve maalesef ki kentimiz ankara tarafından çoktan gözden çıkarılmış kanaatindeyim. Halkımız İl dışında Bayburt’un nasıl bir imajı olduğunun, nasıl alay konusu olduğunun farkında değil veya umursamıyor, fakat yaşadığı yeride mi görmüyor? Nasıl idare edildiğinide mi görmüyor? Bu şehrin meclis üyeleri, yani karar mekanizması esnaf ya esnaf. bildiğimiz esnaf. Nerde mühendisler? nerde şehir plancıları? nerde mimarlar? Nerde liyakatli, eğitimli insanlar? Hiç bir şeyin umursanmadığı, umursasalar bile anlamadığı bir yerel yönetim varken ankara tarafından umursanmayı beklemek ne kadar doğru olur ki?! Şehrimizin üst yapısınının durumu ortada, dışardan gelen köy diyip alay ediyor. Halk olarak kentsel dönüşüme bile karşıyız. Kente sanayi yatırımı gelmiyor, kente bi getirisi olmayacağını bile bile halen hayvancılık ve tarim diyip duruyoruz, bu şehre sanayi şart, en basitinden bir çimento fabrikası bile yok. Yanıbaşımızda Aşkale de var, g.hanede var. Gençler şehirde durmuyor, sosyal alan yok. basitinden bir Avm bile yok. Bayburt halkı olarak artık bazı şeylerin farkına varıp seçimlere bu bilinçle katılmalıyız. Ağlamayana emzik yok. Sesimizi çıkartmadığımız sürece ne iktidar önemser bizi ne de muhalefet.