Dolar 32,4396
Euro 34,7447
Altın 2.440,06
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C

Endüstri Meslek Lisesi 1979 Mezunları 2. Bayburt Buluşması

Endüstri Meslek Lisesi 1979 Mezunları 2. Bayburt Buluşması
30 Ağustos 2021 12:48 | Son Güncellenme: 30 Ağustos 2021 19:10
A+
A-

Bayburt Endüstri Meslek Lisesinden 1979 yılında mezun olan öğrenciler aradan geçen 42 yıl sonra aileleriyle birlikte Bayburt’ta 2. kez bir araya geldiler.

42 yıl önce aynı okulda okuyan ve aynı tarihte mezun olan bir çok isim son yıllarda kurdukları whatsapp gurubu sayesinde sayılarını kısa sürede 100 kişinin üzerine çıkardılar. Yıllar sonra birbirlerini bulmanın heyecan ve mutluluğunu yaşayanların çoğunluğu il dışı ve yurt dışında yaşamlarını sürdürüyorlar. Telefon ve sosyal medya aracılığıyla görüşme imkanı sağladıktan sonra yaptıkları organizasyon sayesinde ilk buluşmayı Bayburt’ta 2019 yılında gerçekleştirdiler. İlerleyen zaman çerisinde dostluk ve aile ilişkilerini güçlendiren arkadaş gurubu, 2021 yılı Ağustos ayında 2‘nci kez Bayburt buluşmasını gerçekleştirerek aileleriyle birlikte Yeni Şehir Parkında hazırladıkları organizasyonda bir araya geldiler.

1979 yılında Bayburt Endüstri Meslek Lisesinde, Metal, Tesviye ve Ağaç işleri bölümünden mezun olan ve herbirisi 60 yaşını geçmiş torun sahibi olan arkadaş gurubunun komite başkanlığını İstanbul’da yaşayan Rahmani Taş yaptı. Bayburt Belediyesinin masa, sandalye ve ses düzenini sağlayarak destek verdiği program Yeni Şehir Parkında yemekli bir organizasyonla gerçekleşti. Her bir arkadaşın düşüncelerini aktardığı programın sunuculuğunu ise Almanya’da yaşayan Savaş Yılmaz yaptı.

Bayburt’taki buluşmada tek tek katılım belgesinin verildiği organizasyona Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır ve Beşpınar köyünde bulunan Etnografya Müzesi sahibi Kenan Yavuz’da katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren programda kırk yılı aşkın anılar konuşuldu ve aynı dönem mezun olup rahmetli olan arkadaşları içinde dualar edildi.

Özellikle il dışı ve yurt dışından gelenlerle birlikte Bayburt’ta yaşayanlar ile aynı okuldan  aynı dönemde mezun olan 60’lık delikanlıların gerçekleştirdikleri Bayburt buluşmasının haberini yaparak onlara bu şekilde destek olmak istedik.

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Münür Türk dedi ki:

    Bayburt EML 79 mezunlarının 42 yıl sonra ikincisini düzenlediğimiz etkinliğe iştirak eden
    Bütün arkadaşlara, dostlara selam olsun, emeği geçen herkeze teşekkür ederim. Gönlünde ve BAYBURT MEDYA Sayfasında 79 lulara yer veren Ümit Kondolot kardeşimize ayriyeten çok teşekkür ederim, güzel bir çalışma olmuş Sevgilerimle..