Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Az Bulutlu
Bayburt
25°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 18°C

Dr. Karabey Kadri Karaoğlu’ndan seçim sonrası değerlendirme

Dr. Karabey Kadri Karaoğlu’ndan seçim sonrası değerlendirme
17 Mayıs 2023 23:05
A+
A-

İYİ Parti Bayburt Milletvekili Adayı Dr. Karabey Kadri Karaoğlu, 14 Mayıs seçimleri sonrası  yaptığı basın açıklamasıyla değerlendirmede bulundu.

Karaoğlu’nun yazılı basın açıklaması şöyle:

“Değerli hemşehrilerim kıymetli dostlar,

Memleketimiz için çok önemli bir sürecin milletvekili seçimi ayağını geride bıraktık. Cumhurbaşkanlığı seçimi de hepinizin malumu olduğu üzere 2. Tura kaldı. Seçim sonuçlarının vatanımıza ve milletimize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, sizleri saygılarımla selamlıyorum.

Seçim sürecinin her açıdan zorlu geçeceği malumdu, öngörüyorduk. Demokrasinin güzellikleri içerisinde ve tatlı bir rekabet ortamında geçmesi gereken seçim yarışı ne yazık ki vatan-bayrak-din meselesine dönüştürülmek suretiyle başka bir mecraya saptırıldı. Bu da ülkemizin zaten son yıllarda içerisine sürüklenip durmakta olduğu kutuplaşma ve ayrışmayı daha da derinleştirdi. Vatandaşlarımız arasında baba ile oğul, kardeş ile kardeş arasında dahi ayrılık tohumları atılmasına sebep oldu. AKP’li ve MHP’li hemşehrilerime, dostlarıma, kardeşlerime sesleniyorum. Sırf bize oy verecekler diye bölücü olmakla suçladığınız, yaraladığınız dostlarınız, kardeşleriniz, anneniz, babanız yahut akrabalarınızla lütfen sarılın. Aynı şekilde bizleri destekleyen kıymetli dostlarıma da söylüyorum, iktidar partisine oy veren, gönül veren akrabalarınızla, dostlarınızla lütfen kucaklaşın… Sizi bu ayrışmaya sürükleyenler buradan alacaklarını aldılar ve hesapları bir 5 yıllığına bitti. Bir sonraki seçim döneminde bir başka vatan millet mevzuu üzerinden ayrıştırılacağınız ve karşınızdakilerin din ve vatan düşmanı olduğuna inandırılacağınız güne kadar lütfen kucaklaşın. Bölücülükle nitelediğiniz insanlarla Bayburt’ta her caddede, her sokakta yan yanasınız, iç içesiniz. Birbirimizin tabutunu omuzlayacağız, birbirimizin düğününde derneğinde omuz omuza halay çekeceğiz, bar oynayacağız. Dara düştüğünüzde kapısını çalacağınız komşunuzu sizi siyasi görüş üzerinden kutuplaştırıcı dili tercih eden hiçbir siyasetçiye değişmeyiniz efendim. 

Kıymetli dostlar bu süreçte malumunuzdur. Bayburt milletvekili seçilmem durumunda hayata geçireceğimiz projeleri sizlerle paylaştım. Her birine ince ince çalışıp emek verdiğim bu projeler Bayburt’a mal olmuştur. Bunlardan istifade etmek ya da etmemek milletvekili seçilen kıymetli kardeşimin ve siyasi yönetimin insiyatifindedir. Benim asli gayem iktidara büyük sadakatle bağlı kıymetli hemşehrilerimin layık olduğu ama bir türlü alamadığı hizmetleri kendilerine sunabilmekti. Şimdi bu projeler benim değil artık Bayburt halkının sahiplenilmesi gereken projelerdir. Ben bu projelerden istifade edilmesini ve bu hizmetlerin hayata geçirilmesini umuyorum.

Seçim çalışmamız boyunca bizlere destek veren, omuz veren, mücadele arkadaşlarım olan 6 partimizin birbirinden kıymetli il başkanları ve il teşkilat yöneticilerine, bizlere inanan, oy veren kıymetli seçmenlerimize en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Millet ittifakını oluşturan partilerimizin kadın kolları başkanları ve yağmur, çamur demeden koşturan kıymetli hanım kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Ben isterdim ki Bayburt halkı bize atılan iftiraları değil, göz bebeğimiz gençliğimizi kahve köşelerinden, işsizlikten, bu şehirden göç etmek mecburiyetinde kalmaktan kurtaracak projeler üzerine konuşsa ve iktidar sahipleri bunlara dair bir siyaset geliştirseydi. Kendileri şehrimizin sorunlarına dair ne bir tespit yaptılar ne bir proje sundular. Projelerimiz yarışsaydı, yatırıma, üretime, istihdama dair fikirlerimiz çarpışsaydı. Göçü nasıl önleriz, Bayburt’u nasıl geliştiririz, nasıl kalkındırırız türünden cümlelerimiz vuruşsaydı… Bunlara dair tek kelam etmeden ülke genelinde olduğu gibi yerelde de seçim politikalarını üzerine kurdukları “ülkeyi bölmek” iddia ve iftiralarıyla mücadele etmekten yorulduk. Vatani hassasiyetleri son derece yüksek olan insanımızı son derece iyi manipüle eden bu çarpıtmayla maalesef baş edemedik. Buna rağmen iktidarın en yüksek oyu aldığı şehrimizde oylarımızı önemli bir oranda artırdık ve ilimizde partimizin Türkiye geneli oy oranının yaklaşık iki katına çıktık. Allah hepinizden razı olsun. 

Ben şehrimde hangi imkânlara sahip rakiplerle mücadele ettiğimin gayet farkında olarak yola çıktım, bu memleket aşkına yola çıktım… Bu yola çıkarken hiçbir yerel yönetim imkânının bana avantaj sağlamayacağını, hiçbir hükümet imkânının lehime kullanılmasının söz konusu olmayacağını ve 7-24 havuz medyası tarafından karalanacak bir partinin, bir ittifakın adayı olmanın dezavantajlarını bilerek yola çıktım. Ekonomik imkânları kısıtlı vatandaşımıza yapılan yardımda bile “Muhalefet iktidara gelirse bu yardımı alamazsınız” propagandasına karşı yarıştım. Bu aşk karşımızda yeri geldiğinde devletin imkânlarını kullanmaktan hiç sakınmayan rakiplerimizin yol ve yöntemlerine bugün için yenik düşmüştür. 

Son olarak altını çizmem gerekir; Bayburt’un evladıyım ve Bayburt beni göreve çağırdığında hiç kaçmadım. Yine göreve çağırdığında her türlü mesuliyeti omuzlayıp, içerisinde bulunduğum imkân ve şartları hiç düşünmeden bu şehir ve hangi görüşe mensup olursa olsun her bir hemşehrim için elimden gelen her şeyi yapmak azmindeyim.

Neye mal olursa olsun Bayburtlu hemşehrilerimin alması gereken ama alamadığı her hizmetin takipçisi olacağımı da bu vesileyle beyan ediyorum. 

Milletime ve her bir hemşehrime sonsuz huzur ve saadet diliyorum.

Aşk mağlup edilebilir ama asla ölmez.

Bu duygu ve düşüncelerle selam ve sayılarımı sunuyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum efendim.  “

 

YORUMLAR

  1. Sinan Akbaş dedi ki:

    Güzel insan rabbim yolunu açık etsin sen Bayburt’a bir beden büyüksün seni anlamakta güçlük çekerken gereksiz sevdaları Bayburt’u göç vesilesiyle boşalmasına yanlış tercihler üzerinde ısrar etmelerinin bir ödülü olarak onlara yeter

  2. Bayburtlu dedi ki:

    Sayın Kadri bey ben bile sana oy vermeyi dusunuyordum hatta verecektim fakat partin parti değil oyumu Yeniden Refaha verdim vicdanım rahat Cumhurbaşkanlığında da inşaallah Erdoğan dedik bundan sonra da Erdoğan diyeceğiz

    1. kurban dedi ki:

      Genel başkanın demişti ya 20 yıllık günaha ortak olmam ne değişti.
      İkinci turda erdoğana oy vermem ne değişti,
      PEki aziz ve mümin kardeşim on milyon suriyeli bilmem kaç milyon afganlı canını yakmıyor mu hiç ?

    2. Kerem dedi ki:

      Ben kadri beye oy vermedim çok pişman oldum.
      Kafamı çok karıştırsılar ,seçimden sonra kendisine oy vermiş bir arkadaşımla konuştum CB Erdoğan’a vermiştim şimdi kılıçtaroğluna oy vereceğim Kadri abide bundan sonra benim gibi bir fanatik kazandı.

  3. Bozkurt dedi ki:

    Ben Kendisine proje videolarını izledikten sonra oy verdim adamın vizyonu karizması Bayburt siyaseti üstü. Sevin sevmeyin benim görüşüm bu yönde
    Bakın her gün 30 tv kanalının terörist ilan ettiği.
    Elinde hiç bir yerel idare avantajı olmayan hükümet avantajı olmayan maddi gücü olmayan her önüne gelenin erdoğan dediği ki bende Erdoğan’a oy verdim bu kadar imkansızlık içersinde seçime iki gün kala sanırım konursu köyünden kadri bey işte iki gün kala ilin en büyük mülk amiri o köyün 100 yıllık sorununu çözdük demiş olmasına rağmen bu adam şehir merkezinde MHP den çok oy aldı genelde MHP ile başabaş sonuç aldı bu şehirde bu güce meydan okumak arkasında kitle olması demektir ve gördük ki Karaoğlunun arkasında hakikaten bir kitle var Muhtar efendi sen olaya ters açıdan bakmayı de ne kadri bey ak parti adayı olsa 45 bin oy alırmış MHP adayı olsa seçimi ya alır ya kıl payı kaybedermiş onu gördüm vizyon sahibi tek adaydı Bundan sonra ki süreçlerde bence teklifler götürülecek adam iki oyumuzu kendisine diğer oyları Erdoğan verdik pişman değilim ama bu adama haksızlık edilmesine dayanamadım o yüzden yazdım saygılar

  4. müsavvat dedi ki:

    Yok yok öyle değil beyefendi.
    Kendinde ve liderinde her türlü ihanet, yapabilme hakkına sahip olduğunuz düşünen bir kesim var.
    Vatana ihanet etme iftirası ile siyaset yapanların kanı bozuktur. Bana göre en büyük ihanet suriyeli çakalları memlekete doldurmak ve onlara oy kullandırmak ve Bayburtlunun bundan gocunmamasıdır.
    Seçim süreci boyunca Kandil dağındaki teröristlerin millet ittifakını destekleyeceğine dair yaptığı viddeolar asıl hedefini bulmuş ve cumhur ittifakını kazandırmıştır. Kandil üzerine düşeni yapmış cümbüşçüleri kazandırmıştır net olan budur. Yol arkadaşlarınıza siz iyi bakın.

  5. MUHTAR dedi ki:

    Çok saygı değer doktor bey, yaklaşık 21 500 oy farkı bu sebeplerden mi doğdu diyorsunuz. Yanlış düşünmüşsünüz. Size kaybettiren beraber yürüdüğünüz dostlarınız olmuştur. Yani arkadaş kurbanısınız.

    1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      YA DEDİM YAA BUNLAR BÖYLE KADRİ BEY… SİZİN DOSTLARINIZ VATAN HAİNİ DEMEK İSTİYOR SAYIN MUHTAR…KENDİLERİ YALNIZCA BU MEMLEKET SEVDALISI..MİLLİYETÇİLİK ADINA MANGALDA KÜL BIRAKMAZLAR… AMA NEDENSE BU MEMLEKETİN %50 Sİ VATAN HAİNİ..YANİ YAKLAŞIK 40 MİLYON KİŞİ VATAN HAİNİ BENİM AKLIM ALMIYOR PEKİ SİZLERİN KAFASI ALIYOR MU..

      1. MUHTAR dedi ki:

        Değerli taraflı taraftar,
        Ülke nüfusunun yarısı terörist demek benim hakkım da değildir haddim de değildir. Sadece Bayburt halkının son 30 -35 yıllık siyasi tercihlerine baktığımızda, gerek mahalli gerek genel seçimlerde hatta referandumlar da CHP ye iltifat etmediklerini görüyorum. Yani CHP ye oy vermemişlerdir bundan sonra da vermezler. Dolayısıyla onlarla yol yürüyene de vermezler.

        1. Nurettin hamzaoğlu dedi ki:

          Sayın muhtarımın demek istediğini anlıyorum ve katılıyorum.
          Bir çok insan ile seçim sürecinde konuştuğumızda partisine ve ittifakına değil şahsına oy vereceklerini söylediler dolayısıyla kadri beyi sekteye uğratan olumsuz konuşmalar kendinden kaynaklı değil
          Almış olduğu oy mhp gibi bir 50 yıllık geçmişi olan partinin üzerinde olması herşeye rağmen Karaoğlunun hatrı sayılır bir dost kitlesine sahip olduğunu gösteriyor
          Sonuçların ilimize ve Kadri beyin bundan sonra ki siyasi hayatına çok fark katacağına inanıyorum.
          Kazanan arkadaşımıza da hayırlı olsun diyorum

    2. müsavvat dedi ki:

      Sevgili muhtarım basit bir soru sorayım.
      Kandil dağından yani pkk terör örgütünün yöneticilerinden gelen mesajlar kimin işine yarar. Bu adamlar dünyanın en büyük terör örgütlerinden birini yönetiyorken o kadar gerizekalılarmı ki millet ittifakı lehine yaptıkları açıklamaların ters tepmeyeceğini bilmesinler. Onlar konuştukça sizler millet ittifakına terörist damgası vurdunuz aslında onlar cumhur ittifakına harikulade bir çalışma yaptı ve sazanlar zokayı yuttu. Bu cumhur ittifakının ilk ihaneti yada teröristlerle beraber ilk hamlesi değil. Birlikte yol yürümüşlükleri var. Ama bence pkk dan daha önemli bir meele daha var unutumayın diye buraya not ediyorum. Suriyelilere oy kullandırmak en büyük ihabettir. Onları ülkeye doldurmak ülkeyi işgal ettirmektir. Bunları yaşarsak göreceğiz. O zaman o oyun ne olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Selametle

  6. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

    SEÇİM DEĞERLENDİRMESİNDEKİ DEĞİNİLEN NOKTA ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUM . PROJELER YERİNE KUTUPLAŞTIRMA ÜZERİNDEN PROPANGADA YAPILDI BUNU DAHA ÇOK DA CUMHUR İTTİFAKI YAPMIŞTIR. TÜRKİYENİN GELECEĞİNİ RİSK ALTINA ALAN PROPAGANDA ANLAŞI OLMUŞTUR. İNSANLARIN NEREDEYSE YARISI KENDİNİ SORGULAR HALE GELMİŞ VE KENDİNDEN BİLE VATAN HAİNİMİYİM DİYE ŞÜPHE EDER HALE GELMİŞTİR KARŞI TARAFIN HAKARETLERİNE MAARUZ KALMIŞTIR…CUMHUR İTTİFAKI TARAFINDAN İNSANLARIN BEYİNLERİ ANLAŞILMAZ VE ANLATILAMAZ TARZDA MİLLİYETÇİLİK KAVRAMLARI İLE YIKAMIŞLARDIR. OYSA BİLİNİRKİ BAYBURT EVLADI DAHA DOĞUŞTAN MEMLEKETİNİ SEVEN İNSANLARDIR. TÜRKİYE GENELİNDE DE BENZER DURUM GEÇERLİ OLMUŞTUR. TÜRKİYE GENELİNDE DE DURUM BU. ANCAK PROJELER YARIŞIRKENDE UÇUK HAVADA TUTARSIZ SAÇMA VAATLER İÇERMEMESİ GEREKİR. MAALESEF BU TÜR VAATLERİ BAZILARININ HOŞUNA GİDEBİLİR. ÖRNEĞİN TÜRKİYE GENELİNDE BU NEDENLE ŞU SURALAR ÇALIŞMA BARIŞI RİSK ALTINA GİRDİĞİ GİBİ ENFLASYON KONTROL ALTINA ALINMASI GÜÇ BİR DURUMA GELDİ. YANİ BOŞ VAATLERİN BEDELİNİ YİNE BU MİLLET CEREMESİNİ ÇEKECEK.

    1. ziyaretçi dedi ki:

      bayburt halkı doğrudan şaşmaz. doğu ve güneydoğuya bak anlarsın oylar kime gitmiş. bırakalım masal okumayı vatanımız için ilimiz için güzel çalışmalar yapılsın.